Mieheni kirjoitti hienon tekstin blogiinsa. Tykkäsin siitä niin paljon, että haluan jakaa sen myös täällä omassa blogissani.

Miesten ajatukset isäksi tulemisesta ovat olleet minulle aikamoinen mysteeri. Luulen että meitä tuoreiden isien ajatuksista kiinnostuneita on muitakin. Siksi haluan jakaa mieheni Jonin tekstin, jonka hän postitti blogiinsa eilen. Lue koko blogiteksti täältä.

—————–

Kelailin hieman juttuja #10: Isältä pojalle

Muutama viikko takaperin minulla oli suuri ilo ja kunnia tulla isäksi (itseni lisäksi kiitos ponnistelusta myös äidille ja pojalle!) Sen myötä monia asioita on alkanut kelailemaan eri tavalla. Enää kun ei olla vastuussa vain itsestään. Nyt ollaan perhe. Tämä juhlanumero täytettäköön avoimella kirjeellä isältä pojalle.

Parahin poikani,

Tulit aikamoisella sähinällä tähän maailmaan. Se oli minulle ja äidillesi elämämme hienoin hetki.

Olen miettinyt kasvatustasi siitä päivästä lähtien kun saimme tietää sinun olevan tulossa osaksi meitä. Maailma muuttuu nykyään sellaisella vauhdilla, että on vaikea sanoa mihin kouluun sinun kannattaa pyrkiä. En tiedä mitä ammatteja on olemassa 20 vuoden kuluttua. Helkkari vieköön, ei minulla ole mitään aavistusta millainen sinusta tulee luonteeltasi, mihin haluat pyrkiä ja mitä tulet elämässäsi arvostamaan. Haluatko olla kuten isäsi vaiko et. Tykkäätkö ravata tuvan ja tunkion väliä vai kasvaa metropoliitiksi maailmankansalaiseksi. Haluatko ottaa osaa politiikkaan vai rassata autoja.

Elämässä on liian monta liikkuvaa osaa, jotta kykenisin antamaan pilkuntarkat käyttöohjeet miten täällä suoriudutaan. En kuitenkaan halua heittää sinua kylmään avantoon ja toivoa parasta. Siksi haluaisin kertoa sinulle kuusi kulmakiveä, joiden avulla uskon, että sinusta tulee hyvä ihminen. Ei ole väliä tuleeko sinusta lyhyt vai pitkä, pieni vai suuri. Pyri olemaan hyvä ihminen. Heitä ei ole koskaan liikaa.

Pyri elämään hyvää elämää. Pyri elämään väkevää ja mausteista elämää, joka maistuu joltain.

En toistaiseksi ole varma onko jatkoaikaa tarjolla vielä sen jälkeen kun sinusta valot sammuvat, joten siltä varalta on ainakin hyvä jos tästä nykyisestä elämästä ottaa kaiken irti. Mitä vanhemmaksi tulet, sitä nopeammin aika tuntuu kiitävän. Ota ilo irti jokaisesta päivästä.

Elä sellaista elämää, että viimeisen hengenvedon tullessa kohdallesi, voit viimeisillä voimillasi todeta, että olipas se hieno reissu!

Tässä kuusi ohjetta, jotka antaisin sinulle tälle matkalle.

Jatka lukemista Jonin blogista.

Mitä äiti voi sanoa tähän? En tiedä. Aika sanaton olo lukemisen jälkeen.

Kaisa Jaakkola

Kommentit (3)

Vierailija

Hienoja elämänohjeita isältä pojalle! Ja samalla hyvin koskettava kirjoitus jopa näin ulkopuolisen lukemana. :)

Vierailija

Jari Sinkkosen Isäksi ensi kertaa kirjassa on muuten oivallisia tulevien ja tuoreiden isien ajatuksia isyydestä ja vauva-arjesta. Sitä voisi suositella kaikille isille! Oiva lahjaidea myös näin joulun alla. :)

Vierailija

Täällä kyllä tuli tirautettua, oli hyvin liikuttava teksti. Ja itse allekirjoittaisin jokaisen noista ohjeista ja ajatuksista. Tuntuu harmittavalta, että lähipiiristäkin löytyy valtavasti ihmisiä, jotka eivät ole sisäistäneet joitakin miehesi listaamista neuvoista. Niitä on hankala yrittää opettaa toiselle, mutta on ikävää nähdä itse, miten läheinen ihminen menettää hurjasti, jos miettii liikaa suorittamista, rahaa, toisten mielipiteita tms. Uskon, että poikanne arvostaa tuota kirjettä aikuisena ja melkein voisi vaikka suositella kaikille tuollaisen raapustamista omalle lapselleen. :)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014