Jokos helsinkiläiset lukijani ovat käyneet Hymy Raw Food Cafessa? Olemme Jonin kanssa piipahtaneet Helsingin reissuillamme pariin otteeseen Urban Storyn yhteydessä toimivassa Hymyssä, niin vauvatreffeillä kuin lehtijutun kuvauksessa. Hymy on pikkuruinen ja intiimi kahvila, jonka kakut ovat suussasulavia ja takuulla vievät makeanhimon mennessään. Aiemmin olen syönyt raakakakkuja Johan & Nyströmillä Katajanokalla, ihana paikka sekin!

Eilen minusta kuvattiin kuvia Kauneus & Terveys -lehden henkilöjuttuun. Sydämen asia -juttu ilmestyy tietääkseni tässä keväällä. Se olikin yllättävän syvääluotaava, haastatteluun meni pari tuntia ja kuvaukseen melkein saman verran. Osa kuvista otettiin Hymyssä. Minua viehättää kahviloissa esteettisyys. Tässä paikassa se on ihanasti huomioitu. Otin muutaman kuvankin kahvilasta (ilman omaa naamaani), mutta näköjään onnistuin myös poistamaan ne iPhonestani koska en löytänyt niitä kirveelläkään. Oh well! Sisustusta näkee Pieni Lintunen -blogin postista, täältä. Tykkään.

Porkkana-inkiväärimehun & kuvauksen jälkeen hymyilyttää

Miksi ihmeessä raakakakkuja kannattaisi syödä, eikö voi vain mennä suklaakakulle? Toki voi, ei kukaan kiellä :D Raakakakkujen ideana on tehdä herkuttelusta terveellistä ja hyvää. Siinä missä tavallinen sokeri-vehnäjauhokakun käsittely elimistössä kuluttaa ravinteita, raakakakun ainesosat antavat elimistölle ravinteita. Ei masukipuja, gluteenipäänsärkyä/migreeniä, sokerikoomaa tai mitään muutakaan ikävää sivuvaikutusta. Kakut ovat tuhteja eivätkä häviä maussa sokerilla ja vehnäjauholla kyllästetyille kaakkusille. Olen maistellut balilaista suklaakakkua ja chocolate sponge cakea, oma suosikkini on tuo balilainen. Ihanan silkkistä ja sopivan makeaa. Sponge cakessa ei ole pähkinää ja siinä maistuu vahvasti myös banaani.

Kuva lähde: Hymy Raw Food Cafen FB-sivu

Hymyssä raakakakkuja tehtailee pulppuavan iloinen Maria Lönnqvist, joka taitaa olla suomalaisen raakaleivonnan lyhyen historia Grand Young Lady. Maria pitää myös raakaleivontakursseja. 

Käykäähän tutustumassa, jos liikutte Senaatintorin tuntumassa. Nettisivut löytyvät täältä ja Facebook-sivu täältä. Vaunujen kanssa liikkuvien kannattaa huomioida, että tilat ovat tosi pienet - isolla mammaporukalla ei kannata yrittää ahtautua. Istumapaikkoja on vain kourallinen. Me mahduimme sisään neljän vanhemman + kahden vauvan kanssa ja tilaa jäi vielä muutamalle muulle asiakkaalle. Pikkuisilla kaupunkikärryillä mahtuu paremmin. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

1/2 | 

Kiitos vinkeistä, en tiennyt kummankaan kahvilan olemassaolosta vaikka asun Helsingissä. Täytyy mennä käymään kuulostaa niin hyvältä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2014