24.7. tuli täyteen yhdeksän kuukautta äitinä. Elokuun puolivälissä myös loppuu äitiyslomani. Ajatella, että viime kesänä näihin aikoihin vielä soitimme minikokoisella soittorasialla iltaisin masulleni I just called to say I love you -biisiä ja mietimme, millaista vauvaelo tulee olemaan.

Nyt melkeinpä mikään arjen tilanne vauvan kanssa ei enää ole tuntematon. Kaikki ne vauva-arjen omituiset ekat kerrat - vauvan imetys, vauvan (tai äidin) loputon itkukohtaus, vaunukävelylle lähteminen, bussiin meno vaunujen kanssa, vaipan vaihto muualla kuin kotona, vauvan jättäminen mummon hoitoon jotta vanhemmat pääsevät leffaan, ravintolassa syöminen vauvan istuessa syöttötuolissa... tiedättehän... - ovat historiaa. Perheenä elämisestä on tullut arkea, eikä muuta oikein enää osaisi edes kuvitella.

Vauva-arki soljuu siis tällä hetkellä niin omia raiteitaan, että tämän blogin tehtävä on tullut mielestäni täytetyksi. Vanhemmaksi kasvamisen mullistus on tapahtunut kuukausien saatossa omaa tahtiaan, eikä kirjoituskanavasta enää pulppua aiheita. Ammattiblogi tästä ei koskaan ollut tarkoituskaan tulla. Siksi on tullut aika tehdä päätös blogin jatkosta. Nämä kesäkuukaudet ovat vahvistaneet päätöstäni lopettaa tämän blogin kirjoittaminen.

Aion edelleen olla kotona mahdollisimman paljon, mutta tulen myös tekemään työhommia enemmän kuin aiemmin. Onneksi yrittäjän arki antaa varsin paljon vapautta tehdä hommia omalla tavallani ja meidän perheelle sopivien aikataulujen puitteissa. Juuri nyt toivun aiemmin mainitsemastani leikkauksesta. Kurjaa ja kivuliasta, mutta jospa massu olisi tämän jälkeen entistä ehompi.

Elämä on tällä hetkellä varsin rikasta. Kirjoitan raskauskirjaani ja aloittelen pian jälleen luentojen pitämistä. Isoin osa ajasta menee kuitenkin pienen poikamme kasvua ihmetellen, lepäillen, mukavia juttuja puuhaillen ja ystäviä tavaten. Julius oppi konttaamaan ja nousemaan seisomaan tukea vasten heinäkuun alussa ja sen myötä pikkukaverin perässä saa mennä entistä tarkempana. Nautin kaikista hetkistä hänen kanssaan, enkä siksi halua myöskään istua koneen äärellä yhtään enempää kuin töiden puolesta on pakko. Tuntuu hyvältä elää oikeaa elämää ruudun toisella puolella.

Siispä kiitos kaikille lukijoille äitiyden ensimetrien taivalluksesta kanssani! Minut löytää edelleen Facebookista, Instagramista ja Optimal Performancen kautta. Omille verkkosivuilleni jatkan epäsäännöllisen säännöllisiä blogipäivityksiäni. Vauva-, perhe- ja äitiysaiheisia juttuja on ainakin jonkin verran luvassa, sillä muutama blogin luonnos on olemassa kunhan saan vain jutut kirjoitettua loppuun.

Toivottavasti törmätään syksyn ja ensi kevään aikana luennoilla. Rakkautta ja hyvää vointia jokaiselle tätä lukevalle.

Kaisa Jaakkola

Kommentit (12)

1/12 | 

Kiitos blogista! Sain inspiraatiota jutuistasi. Kaikkea hyvää sinne! Tulen seuraamaan päivittelyjäsi muilla kanavilla :)

4/12 | 

Kiitos kirjoituksistasi! Jääköhän blogi tänne kuitenkin arkistoon vai poistuuko kokonaan? Muutamiin juttuihin olisi mukava palata kun itsellä ajankohtaista.

6/12 | 

Hyvää jatkoa perheellesi, Kaisa! Olen niin pitänyt tästä blogistasi, mutta jonkin aikaa jo ehdin aavistella että olet sitä lopettelemassa. Aivan totta, että oikea elämä on ruudun toisella puolella ja perheelle ei voi koskaan antaa liikaa aikaa. Kiitos kuluneista kuukausista! :)

7/12 | 

Kiitos Kaisa! Harmillista että lopetat, sun kirjoitukset on olleet suosikkiluettavaa viime aikoina. :) No, ehkä minäkin etsiydyn sitten muille kanaville. Iloista syksyä!

8/12 | 

Kiitos Kaisa tästä vähän erilaisesta äitiblogista ja hyvää jatkoa teille! Toivottavasti tapaamme taas joskus luennolla Tampereella :)

9/12 | 

Kiitos inspiroivasta blogista! Siitä on ollut iloa niin vauvaa yrittäessä, raskausaikana kuntoillessa kuin nyt imetysaikanakin. :)

10/12 | 

Kiitos suosikkiblogista! Mitään muuta blogia en ole koskaan tainnut näin tiiviisti lukeakaan. Toivottavasti postaukset säilyvät. Toisaalta olen Fb:ssa liittynyt seuraamaan sieltäkin käsin ja harkitsen näitä teidän valmennuksia.

Harmi, että täällä loppuu. Kaikkea hyvää työn, perheen ja urheilun parissa!

11/12 | 

Kiitos blogista! toivottavasti kirjoitukset jäävät tänne jälkeenpäin luettavaksi..

Koska sinun raskaus-aiheinen kirja on ilmestymässä? Olen vastikään raskautunut (onkohan se edes sana!) ja nyt ihmettelemässä uudenlaista elämää.. ensin raskausaikaa ja sitten vauva-aikaa. Kiinnostaisi kovasti mm. vitamiinit tai lisä-aineet, mitä söit raskausaikana. Aikaisemmin olen syönyt runsaasti D-vitamiinia, magnesiumia, tms., nyt yritän ottaa selvää, mikä olisi suositus / hyvä annos raskausaikana. Kauheasti ristiriitaista tietoa, viralliset suositukset ovat melko pieniä, monesta kohtaa olen lukenut myös varsin suurten annosten hyödyistä. Odotan kirjaasi kovasti! Kaikkea hyvää!

12/12 | 

Kiitos mielenkiintoisista kirjoituksista! Paljon roskaakin olet joutunut täällä kommenteissa sietämään, mutta ihailtavan kypsästi niihin vastannut :) 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
Sisältö jatkuu mainoksen alla