Meillä oli niin hyvä tuuri, että Ossin kuukauden mittainen kesäloma alkoi muutama päivä sen jälkeen kun kotiuduttiin sairaalasta ja siihen perään hän piti vielä kolmen viikon mittaisen isyysloman. Työt olisi alkanut viime viikolla jollei hän olisi murtanut sormiaan ja näin ollen meidän normaaliarki alkaa vasta ensi viikon perjantaina. Olen ollut enemmän kuin iloinen, että meillä on ollut näin pehmeä lasku uudenlaiseen arkeen ja Oliverilla on ollut helppo mukautua siihen, kun ei ole koskaan juuri joutunut täysin huomioimatta jäämään. Nyt sitten vähän jännitellään miltä meidän arki tulee ihan oikeasti näyttämään kun mies on niin paljon töissä ja me hyvin paljon vain keskenämme. Vaikkakin olen myös omalta osin odottanut sitä "normaalin" arjen alkua.
Itse olen myös suunnitellut tulevaa syksyä paljonkin ja oikeastaan kaikki tiivistyy hyvin ylläolevaan kuvaan. Viimeksi palasin työelämään Oliverin ollessa vain 9 kuukauden ikäinen, mutta silloin hoidettiin työkuviot miehen kanssa läpsystä vaihtaen. On sanomattakin selvää, että se oli rankkaa ja vielä selvempää se, että kahden ihmisen vuorotyöt, kahden lapsen kotihoito ja pysyvä mielenterveys eivät sovi samaan pakettiin. Eli toisin sanoen olen kotona siihen asti, että olen valmis laittamaan myös Vivianin hoitoon. Oliver taas tulee ainakin toistaiseksi syksyllä jatkamaan päiväkodissa 9pv/kk ja päivät hänellä tulee olemaan n. 5 tunnin mittaisia. Syy, miksi päädyin ratkaisuun on yksinkertainen: lähistöllä ei ole kummoisia leikkipuistoja ja niissä surullisimmissakaan ei juuri koskaan ketään käy. Meillä ei myöskään ole lähistöllä/tutuilla saman ikäisiä lapsia ja ne jotka asuvat edes vähän kauempana, ovat päivät hoidossa. Kysymys ei ole siitä, ettenkö keksisi lapselleni virikkeitä, mutta tahtoohan tuo jo leikkikavereitakin. Täällä ei myöskään julkiset kulje niin hyvin (lähes ollenkaan), että päästäisiin muualle liikkumaan ja auto minulla on miehen palatessa töihin harvakseltaan. Vaihtoehtona olisi ollut myös kerho, mutta se olisi tarkoittanut sitä, että herättäisin koko tuvan kello 7 aamupalalle ja kello 8 olisi pitänyt jo lähteä kävelemään yhdeksältä alkavaan kerhoon, jonka jälkeen olisin ehtinyt kävellä kotiin, pieraista ja lähteä taas hakemaan poikaa kotia. Päädyin siis pitämään lapsen meidän naapuripäikyssä, jolloinka lapsia ei tarvitse herättää ja kaveritkin ovat jo entuudestaan tuttuja. 
Itse ajattelin ainakin lasten kotihoidon ajan työskennellä ripsien parissa. Ensiviikonloppuna starttaa kahden päivän mittainen ripsikoulutus, jonka jälkeen teen vähintään kymmenet ripset saadakseni diplomin. Tämän jälkeen hommailen jonkun tovin klassisia ripsiä ja kun se taito on kunnolla hanskassa, käyn vielä kouluttautumassa volyymiripsien laiton. Suunnitelmana oli loihtia meidän romuvarasto autotallista tilat ja laittaa toiminimi pystyyn, kuitenkin niin että tekisin töitä vain alv rajan alle. 
Olen myös päättänyt (vihdoin ja viimein) tehdä tälle eturepulleni jotain ja tilasin itseäni motivoiden uudet juoksukengät. Aloitin vuosi sitten juoksukoulun ja päästessäni viiteen kilometriin asti jouduin raskauden takia lopettamaan. Koin kuitenkin tuon kyseisen ohjelman niin hyväksi, että päätin pari päivää sitten aloittaa sen uudelleen. Olin ihan vuoren varma, että juokseminen tuntuu ihan kamalalta koska raskaana en pystynyt harrastamaan liikuntaa ollenkaan, mutta sen sijaan se oli niin.. vapauttavaa! Ehdottomasti vien tällä kertaa ohjelman loppuun asti ja 11 viikon päästä juoksen 10 kilometriä;) 
Mulla myös liikunta ja hyvin syöminen kulkevat käsikädessä: jos liikun huonosti, syön huonosti ja toisinpäin. Ajattelen, että jos liikun, en tahdo pilata kaikkea sillä mitä työnnän suuhuni:D Olen siis aloittanut ahkeran veden juomisen ja jättänyt taas mehut ja limut kauppaan. Ruoan suhteen en ole mikään hifistelijä enkä vedä Jutan dieettejä vaan uskon, että ihan kotiruualla pääsee pitkälle. Olen jättänyt paljon pitkälti valkoisen vehnän kokonaan, mutta en ole fanaatikko senkään suhteen. Jos en joku kerta jaksa tehdä jauhelihakastikkeen kaveriksi porkkana"spagettia" niin en ruoski itseäni makaroonista. En myöskään lähde laskemaan kaloreita ja rasvoja, enkä kanna rasvatonta maitoa, kermaa, jogua tai juustoa kotiin. Ensisijaisesti siis valkoiset vehnät ja piilosokerit pois ja ruokiin mukaan enemmän kasviksia. Niin ja voi olla, että vetäisen taas Shredin jonka vuosi sitten tein aika huikein tuloksin. Siitä ennen-jälkeen kuvia täällä.
Että sellaista! Mitä suunnitelmia teillä on syksylle vai joko ne on kovaa vauhtia käynnissä?

Kommentit (3)

1/3 | 

Vau, mahtavat suunnitelmat syksylle! :) Ei monella varmasti noin pienen vauvan kanssa ole vielä edes suunnitelmia, vaan vaaleanpunaiset lasit päällä ja hormonihuurut pahimmillaan :D Mistä olet ko. juoksuohjelman hankkinut?

2/3 | 

Kivoja syyssuunnitelmia! Minusta on ok laittaa lapsi muutamana päivänä kuukaudessa hoitoon, koska lapsella on siellä ikäistään leikkiseuraa. Tämän vuoksi A aloittaa tiistaina kerhon seuriksen leikkitoiminnan kautta. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla