Pituus 80,6 cm
Paino 10,3 kg
Pipo 47
Paino on aina tullut miinuskäyrällä,
mutta tulee tasaisesti omalla käyrällä.
Puheesta neuvolantäti sanoi, 
että katsotaan josko 2v neuvolassa  olisi kehitystä
 ja mietitään sitten.
Itse en ole puheesta ottanut stressiä.
Oliver sanoo vain noo ja ei.
Me ymmärrämme paljon pojan omaa kieltä
joten en ole jaksanut panikoida.
Tai lähteä itseäni ruoskimaan kun naapurin Pirkka-Petteri 
artikuloi jo selkeitä lauseita ennen ensimmäistä syntymäpäiväänsä.
En silti kiellä,
 etteikö hyväntahtoiset kyselyt
"Joko se puhuu" "Sanooko edes äiti"
vähän kirpaisisi.
Oliver on kuitenkin ihan fiksu tyyppi jos viitsii.
Rakentaa uskomattomia virityksiä dubloillaan 
ja rakastaa osallistua kodin askareisiin.
Ymmärtää mitä pyydän tekemään 
ja omaa valikoivan kuulon.
Ehtiihän se vielä puhua.
En ole muutenkaan jaksanut usean äidin tapaan 
lähteä kilpailemaan lapsen saavutuksilla.
Siinä voi sitten kiillotella omaa sädekehäänsä äitinä,
että kyllä sitä kannatti imettää viisi vuotiaaksi
 ja tehdä itse soseet. Luomusta tietenkin.
Toinen on parempi toisessa ja toinen toisessa.
Eihän me aikuisetkaan kaikessa yhtä hyvin loisteta.


 

Kommentit (13)

1/13 | 

Kovin samanlainen 1,5-vuotias löytyy täältä :). Painoa himppasen enemmän ja pipo isompi, mutta puheessa ei kompensoidu ;). Pari viikkoa sitten alkoi höpöttämään enemmän omalla kielellään, siihen asti oikeastaan sanoi vain äiti, tai oli hiljaa. Tuo oma kieli kuulostaa ihanalta ja tosiaan, kyllä siitäkin paljon ymmärtää, kun äänenpaino on oikea ;).

Meiläl tyttö puhui jo 1-vuotiaana, mutta siltikään ei tulisi mieleenikään olla huolissaan. Jokainen ajallaan, ja meillä poika on ainakin sellainen touhuveikko, että ei siinä paljon ehdi puhetta harjoitellakaan ;).

2/13 | 

Meillä poika kohta 1v3kk eikä vielä kävele ja samalla tavalla kirpasee ne kyselyt et joko joko joko. Vaikka varmastikaan ei ilkeydellä kysellä. Mutta poika taas puhuu paljon, myös lauseita. Että tässä taas näkee että lapset kehittyy niin eri tahtiin ja eri osa-alueilla eikä siinä mitään. Antaa lasten rauhassa kasvaa ja kehittyä, varmasti viimeistään kouluiässä kävellään ja puhutaan :) vaikka olishan se ihanaa jos tuo pikkujätkä lähtis jo käveleen! :)

3/13 | 

Hyvä ettet stressaa, kyllä se puhe sieltä tulee :) mun mies ei osannut kuulemma lähes kaksivuotiaana sanoa mitään, oli vain päristellyt nähdessään traktorin? :D Eli älä huoli! Oliver osaa varmasti monia muita asioita muita paremmin, esimerkiksi meidän Ada on aika heikko vielä rakentamaan mitään. Omalla painollaan kaikki kasvaa!

Ja niin! Adalla oli lähes tismalleen samat mitat puolitoistavuotisneuvolassa! :D

4/13 | 

Täällä asuu melkein samanlainen melkein puolitoistavuotias, paitsi lisänä aivan käsittämätön dramaattisuus, toivottavasti Oliver ei ole siinä suhteessa samanlainen, Lucas suuttuu KAIKESTA ... :D Ja hei oma kieli on ihan kiva kieli, ehkä nämä joskus vielä oppivat, onhan niillä koko elämä aikaa! Munkaan puheesta ei saanut vielä nelivuotiaanakaan muut kuin mun äiti selvää mutta kyllä mä nyt jo osaan puhua. :D

5/13 | 

Voi kuule kerkiää vielä puhua varmasti ummet ja lammet :) Meillä poika sanoo joitain sanoja, mutta kävely on jäänyt vähemmälle. Tai no -ei vieläkään kävele kuin muutamia askelia. En ole huolissaan:)

6/13 | 

Mun pikkuveli on myös yli 1,5v eikä sano sanaakaan, kiljuu ja huutaa ja osottaa mitä haluaa. Juossut on kylläkin 9kk ikäisestä. eiköhän se höpötyskin pian ala sielläkin :)

7/13 | 

Meillä Oltsu on pitkään höpöttänyt omaa kieltä, mutta selkeitä sanoja ei ole tullut kuin ihan pari ja ihan täysin vahingossa.
Ja ihanalta kuulostaa oma kieli, kiireinen näyttää tuokin poika olevan, ettei ne tosiaan ehkä ehdi vain harjoitella ;)

8/13 | 

No niin, eihän siellä kiire ole. Ja aikamoinen sälli kun jo lauseita tuottaa ;) hienoa! Mutta näinhän se, jokainen taplaa tyylillään ja antaa pienten olla rauhassa pieniä

10/13 | 

öööö.... Drama loves Oliver.:D Mä en edes jaksa aloittaa tästä aiheesta. Mutta sanotaan, että ei päivääkään etteikö pojalla olisi kuhmua/naarmua päässä kun AINA heittäytyy pääedellä lattialle, ja jos vahingossa meneekin selkäedellä niin pamauttaa pään tahalleen. Että olis syy itkeä. Loukkaantuu vähän väliä ja on ihan ihme mielensäpahoittaja :D Siis vaikka iloinen ja ihana onkin, niin on niin pänkki ettei tosikaan. Ja kun onhan se rankkaa kun elämä ei pyöri niin miten Oliver tahtoo. ;)

13/13 | 

meillä lauletaan, höpötetään, kiljutaan, osoitellaan ja vedetään kädestä. Kyllä ne keinot keksii miten tulla ymmärretyksi ;) ja sun veljellä oli näemmä kova kiire juoksemaan;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla