Nyt kun en ole työkuntoinen ja olen viettänyt paljon aikaa kotona, on mulla ollut myös aikaa panostaa enemmän ruoan laittoon. Tai siis lähinnä enemmän aikaa ja mielenkiintoa etsiä uusia reseptejä ja kokeilla niitä erikoisempiakin kuin niitä perinteisiä ja nopeita arkiruokia.

Mies totesi mulle yhtenä päivänä, että voitaisiinko tehdä kymmenen lasta, että olisin aina kotona kun olen alkanut tehdä niin hyvää ruokaa. En ollut ihan varma pitäisikö kiittää vai loukkaantua, että mitäs mä olen sitten aiemmin kokkaillut... En edelleenkään pärjäisi Gordonin keittiössä muuten kuin ehkä sanallisesti, eikä reseptit ole vaatineet monen tunnin esivalmisteluja ja mitä erikoisempia raaka-aineita. Meinasinkin laittaa teille nyt mun top nelosen viimeaikaisista hyväksi todetuista hyvistä ja helpoista kokkauksista ohjeet, kokeilkaa ja kertokaa mielipiteenne!



Kana-nuudeliwokki



11091319_10203833693743605_1385156597_n
Tarvitset:
400 g Broilerin suikaleita 
1 paketti Kokojyvänuudeleita
1 Suippopaprika
1-2 Chilipaprikaa
185 g Herkkusieniä
1/2 Pussia ituja
1 Kesäkurpitsa
1 Porkkana
1/2 Kiinankaali
1 Lime
n 250 g Vihreitä papuja
2 Kananmuna
Soijakastiketta
Laita kanalle ja kasviksille omat pannut tulille ja kattilaan vesi kiehumaan nuudeleille.
Pilko porkkanat,paprikat ja kesäkurpitsa, pavut saman mittaisiksi ja hienonna kiinankaali.
Laita pannuille öljyä ja toiseen kanat, toiseen porkkanasuikaleet. 
Lisää kiehuvaan veteen kokojyvänuudelit (esim Dragon) ja 1tl suolaa.
Lisää porkkanan sekaan muut kasvikset lukuunottamatta kiinankaalia ja ituja. Laita lämpö pienemmälle ja kaada 1 dl vettä pannulle ja anna hautua hetki.

Kun kana on valmista, purista niiden päälle lime ja loraus soijaa (oman maun mukaan).
Lisää kiinankaali ja idut kasvisten sekaan.
Kun nuudelit ovat kypsät, valuta ja huuhtele ja laita odottamaan
Kaada kanat kasvisten sekaan ja hämmennä. Ota levy pois päältä ja anna hautua pari minuuttia.
Nosta pannun lämpötilaa jossa kanat olivat ja kaada nuudelit siihen. Riko kananmunat päälle, sekoita 2-3 min ja heitä wokin sekaan.

Kanaenchiladat ja maissisalsa

11106383_10203833692663578_1413809575_n
Tarvitset:

Täyte:
n. 500g hunajamarinoitua broilerinfileitä
Burrito- maustepussi
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk papusekoitus (esim. GoGreen)
1 dl Valio Crea Grillattu paprika ruokakermaa
Tuoretta korianteria

Kuorrute:
1 1/2 dl Grillattu paprika ruokakermaa
3 dl Juustoraastetta (esim cheddar, taviskin käy)

Lisäksi tortilloja

Maissisalsa:
1 tlk Säilykemaissia
2 Tomaattia
1 prk Salaattijuustokuutioita
Tuoretta korianteria
Paista kana ja mausta burrito-mausteella makusi mukaan.

Lisää sipulit ja kuullota kunnes pehmiää.

Lisää tomaattimurska ja valutetut, huuhdotut pavut ja kiehauta. Lisää ruokakerma ja korianteria, kuumenna.

Täytä tortillaletut, kääri ja asettele vuokaan.

Sekoita loput kermasta ja juustoraaste keskenään ja kaada enchiladojen päälle.

Laita 225 asteiseen ja anna olla n. 18 min tai kunnes pinta on saanut väriä.

Tällä välin teet salsan:
Valuta ja huuhtele maissi, pilko tomaatti kuutioiksi ja valuta neste, valuta salaattijuustokuutiot ja hienonna korianteri- sekoita kaikki keskenään.

Tarjoile yhdessä!
Kanacurry
11091376_10203833693143590_1112094487_n

Tarvitset:
400g Broilerin rintafilettä (maustamaton)
1-2 rkl Keltaista currytahnaa
Sipuli
1 Keltainen paprika
1 prk Valio Crea Kolme sipulia- kermaa
200 g pakastepinaattia

Lisäksi riisiä.
Leikkaa fileet paloiksi ja ruskista kuumalla pannulla. Lisää currytahna ja sekoita tasaiseksi broiskupalojen pintaan.

Kuutioi sipuli ja paprika. Lisää pannulle ja kuullota hetki.

Lisää kerma ja anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes broileri on kypsää.

Lisää lopuksi jäinen pinaatti ja kuumenna vain, kunnes pinaatti on sulanut.
Lohienchiladat
11106419_10203833693463598_543877561_n
Tarvitset:
300 g Hunajamarinoitua kirjolohifileitä
Sitruunapippuria
1 Purjo
185 g Herkkusieniä
1 prk Raejuustoa
1 rasia Kirsikkatomaatteja
1 pak Vehnätortilloja
1 pussi Juustoraastetta
Paista kalasuikaleet voissa ja mausta sitruunapippurilla. Ota pois pannulta.

Paista hienonnettu purjo voissa ja lisää viipaloidut herkkusienet. Paista hetki.

Lisää pannulle kalasuikaleet ja valutettu raejuusto sekä puolitetut tomaatit.

Täytä tortillat, kierrä rulliksi ja lado vuokaan. Ripota päälle juusto.

Anna olla 225 asteessa n. 10 min
Kolme alinta on Valion sivuilta löydettyjä reseptejä, joita olen enemmän tai vähemmän muokkaillut. Mutta miltäs kuulosti? Meneekö joku kokeiluun? Tuu sit kertoo kuin kävi!

Kommentit (2)

Kiitos näistä- Tuli tarpeeseen kun lkaa noi perus ruuat tökkii.. Ihan hirveetä syödä samoja ruokia joka ikinen viikko. :(
Mukavaa pääsiäistä! x

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Salla on parikymppinen kahden lapsen äiti ja yhden miehen hääkuumeileva avovaimo. Blogi kertoo millaista on arki kun jäätelö on ainoa ruoka minkä lämpimänä saa syötyä, polvenkorkuinen pyrkii syöstämään vallasta ja itse kärsii jonkinsortin Peter Pan -syndroomasta. Mukaan mahtuu hömppää ja syntejä syviä. Tervetuloa!

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin
pikkuollie@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat