Oliver kantaa tikkaria pitkin kaupan käytäviä ja välillä kertoo, että maksaa ensin. Toisinaan pienet kädet rapisuttelevat paistopisteeltä croissuja täyteen napattua paperipussia ja kaukaa jo huomaa kuinka kieli pitkänä toisen tekisi mieli maistaa, edes vähän. Malttaa kuitenkin, kantaa kassalle ja laskee hihnalle, koska "maksaa ensin".

s

Tähän päivään asti olen pitänyt asiaa päivänselvänä. Tai siis, olenhan minä kaupan kassatätinä todennut, että näin ei todellakaan ole jokaisen kohdalla, mutta kuitenkin luullut, että näin sen kuuluisi olevan ja näin valtaosan ajattelevan. Mutta niin vain ajatusmaailmani nyrjähti ja sai kovia kolhuja saadessani kuohuvaa keskustelua aikaan aiheesta ja oli todettava, että tässä(kin) asiassa jakaantuu popula vähintään fiftififti. 

"Ei se laissa ole kielletty" - no ei, eikä raamattuun kirjattu tai kirkossa kailotettu, itsekin pidän enemmin sellaisena "kirjoittamattomana sääntönä", osana hyviä käytöstapoja. Kuten todettu, olen rento mutsi kireällä pannalla, joka toisinaan painaa ohimolle turhankin syvät uurteet ja joissakin asioissa olen äärettömän ehdoton, kuten niissä käytöstavoissa. Tietty on niitä, jotka ajattelevat ettei kaupassa pienelle lapselle pillimehun ojentaminen ennen maksua ole käytöstapojen puutetta kun kyllähän se maksetaan kuitenkin- mutta itse näen asian niin, hyvin yksinkertaisen mustavalkoisesti, että tuote on minun/meidän vasta kun se on maksettu. En usko, että jokainen kauppanapostelija on kaikinpuolin huonokäytöksinen ja menetetty tapaus tyystin. Tietenkin kokonaisuus ratkaisee hyväkäytöksisyydessä, eikä pelkkä kuuliaisuus kaupparetkillä kerro kokonaiskuvaa lapsen käyttäytymisestä, mutta pidän sitä itse kuitenkin yhtenä osana hyvää käyttäytymistä.

ju

"Jos se nälkä yllättää"- kommentteihin en osaa myöskään mukautua kun peukutan ennakoimista ja "on se kaikille parempi tyrkätä pulla naamariin kuin huudattaa" kaltaisiin järjen_riemuvoitto_argumentteihin vastaan olankohautuksella ja koittakaa kestää kanssaolijat, mun puolesta saa seistä vaikka päällään ja kyllä maailmaan ääntä mahtuu. En tietenkään puolla mitään varttitunnin kestävää desibelit ylittävää ylänuottia mutta kyllä mulla jokin suoni poksahti erään mamman tullessa lahjomaan Oliveria minuutin kitinän jälkeen. En osannut todeta muuta kuin sen, että jos menettää kyynelistä yöunensa suosittelen siirtymään takavasemmalle heti, koska mitään ei heru ennen kuin visa on vingahtanut, enkä menettänyt yöuniani itsekään vaikka tuhahduksia sain perässäni aikaan.

Asiaa helpottaa myös se ettei meillä harrasteta välipalojen välipaloja ja ruokailuajat on säännölliset (ja taas panta kiristää), joten pyritään olla menemättä ruoka-aikaan kauppaan, jolloin ei myöskään välipaloille ole tarvetta. 
Jos jostain syystä kuitenkin ollaan lounasaikaan viikon ruokaostoksilla, niin kipaisen kassan kautta hakemaan pikkupurtavan, minkä voi sitten ennen isompia ostoksia syödä. Suosittelen myös ennakoimaan tilanteissa, joissa kauppaan on kiirehdittävä suoraan töistä lapset lentävällä lähdöllä napaten päiväkodista. Noin niinku muuten meillä ei kyllä ole tapana raahata kassissa eväitä. Kesähelteillä suosittelen sen sijaan, että avattaisi sitä mehutetristä ennen maksutapahtumaa kuljettamaan vaikka vesipulloa mukana. En nyt vaikka kuinka väkisin yritän miettimällä miettiä keksi miksi tai mikä tähän antaisi poikkeuksen. Okeiokei, pyrin ymmärtämään viimemetreillä raskaana olevia ja diabeetikkoja (jotka kyllä aika hyvin osaavat itse varautua verensokerin laskuihin kantamalla evästä mukana) ja ketään en kieroon katso, eihän sekään sopisi niihin paljon parjattuihin käytöstapoihin;), mutta järkyttävintä kaikista taitaa kuitenkin olla aikuiset ihmiset, jotka ei vaan viitsi, jaksa ja kun ei kiinnosta odotella. Mua ei kauheesti nappaa saada niitä Eskimo-paperin jämiä hihnalle ja hyvällä tuurilla saada sulat käsille. Kai aikuinen ihminen jaksaa odottaa sen verran, että on maksanut ostoksensa?

pollari
Oliverin mielestä poliisi sakottaa nykyään kaikesta. Kerran erehdyin mainitsemaan, että se on yksi syy miksei hän saa istua etupenkillä ja sen jälkeen sakkoja on jaettu niin kauppareissuista ruokatarjontaan.

Sen lisäksi, että tämä on mulle ja meille päivänselvää enkä kuunapäivänä kehtaisi muuten edes tehdä- on se yllättävän iisiä. Kun ei koskaan ole opettanut, että sieltä kuormasta saa kopeloida- ei sitä lapsi kyllä vaadikaan. Ei meillä Oliver kitise kaupasta yhtään mitään ja jos jotain saa, kantaa hän sen kiltisti kassalle. Meidän kaksi ja puolivuotias tietää, että mitään ei syödä ennen kuin on käyty kassatädin tykönä, joten ei luulisi sen kovin vaikeatakaan olevan.
... Mutta hei, koittakaas te värittää minun mustavalkoista ajattelutapaani?

Käykääs lukemassa myös mitä Lauran näkemys asiasta!

Kommentit (53)

2/53 | 

Siis voi hyvänen aika. Itse kyllä pidän ihan itsestäänselvyytenä, että ensin maksetaan ja sitten vasta tuote on minulle tai jälkikasvulleni käytettävissä. Ei tulis mieleenkään napata evästä, oli se sitten pulla tai banaani ja maksaa jo nakerreltu yksilö! Huhhuh, mitä porukkaa, ei voi muuta sanoa :D

iina
3/53 | 

Mä en edes tiennyt lapsena, että jotkut syövät kaupan tuotteita ennen kuin ovat ostaneet ne itselleen. Kuulin vasta joskus teininä, että jotkut tekevät niin ja hämmästyin suuresti!
En itse tee niin enkä todellakaan anna tulevien lapsieni tehdä niin.

4/53 | 

Superhyvä postaus! just näin sen pitäiski mennä, toivottavasti nää ajattelemattomat alkaa ajatella asiaa toisin! :)

5/53 | 

Huippu teksti! :)
Monesti oon itsekin nähnyt kuinka lapselle annetaan karkkiaskista pillimehuihin kaikenlaista syötävää ennen kuin ne on maksettu.
Meillä tässä suhteessa on myös tiukka EI-linja!

6/53 | 

Saan varmasti kivitystuomion, mutta itse olen antanut esim. vesipullosta lapselle kesällä ennenkuin ollaan päästy kassalle asti. Tätäkin tosin vain reissussa, kun pääsi vesi automatkalla loppumaan ja oli hirveän kuuma. Ruokaa tai karkkia en kuitenkaan antaisi, enkä mitään punnittavaa ym. mikä voisi vaikuttaa kassalla loppusummaan.

Olen itsekin ollut ällikällä lyöty kun näin kerran herttaisen papparaisen kaupassa, joka söi jäätelöä jonka oli juuri kaivanut pakastealtaasta. Kassalla hän oli meidän perässämme ja antoi käärepaperin myyjälle. Minusta tilanne oli huvittava, mutta en tosiaan halua lapselleni opettaa että on ok ottaa sieltä mitä tahtoo ennen maksamista.

7/53 | 

Siis tää juttu on mulle tullu ihan uutena! Ihmettelin taannoin kun vanha papparainen kaupassa söi kärryistään ja meni kassalle tyhjentäen hihnalle pelkkiä papereita... Miettisin vain, että voiko noin tehdä? Voiko vaatekaupassa käydä pukukopin kautta vaihtamassa uutta päälle, tepastella hetken ympäriinsä ja vasta sitten maksaa uudesta vaatetuksesta? Huh hei...

8/53 | 

Mutki saa sit vissiin kivittää, mutta kyllä me ollaan jouduttu muutaman kerran Pyrylle (joka on silloin ollut alle 1v) avaamaan hedelmäsose pussi, koska ollaan kiireellä kauppaan lähdetty tekemään viikon ruokaostokset ja toisella jäänyt välipala välistä, joita meillä nautitaan kaksi päivässä. En usko, että tuo nykyinen taapero niistä parista kerrasta on oppinut mitenkään huonoa käytöstä saatika tekis sitä isompana. Aina oon tarkistanu että mulla on lompakossa sen verta rahaa että sen hedelmäpiltin ainakin saan käteisellä maksettua. Mutta myönnän, etten kuitenkaan sen takia ole isossa kaupassa ruuhka aikaan mennyt jonottamaan, huono minä.

MUTTA. Ymmärrän sun pointin ja en todellakaan sitä ymmärrä että joku aikuinen noin tekisi? Että hakee sen jäätelön kesällä ja avaa sen jo kassajonossa "koska se ehtii muuten sulaa". Ja olen kauppatätinä itsekkin näihin törmännyt ja ärsyttäväähän se aikuiselta ihmiseltä on.

Kuitenkin ymmärrän nää hätätapaukset; diabeetikot ja raskaana olevat, mutta myös mun lasta jota en hiljaiseksi lahjo, vaan jos ei 10 min huutamisen päästä pysy istuen edes enään kärryssä vaan yrittää kiivetä sieltä pois kun silmä välttää, niin kyllä, olen sortunut antamaan lapselleni välipalan jo kaupassa, ennenkuin sitä olen maksanut.

9/53 | 

No eli tarpeeksi kun huutaa niin voi antaa periksi?;) en mä ketään kivitä yai väitä että kieroon kasvaa, musta yksittäistapayäuksetkin on huonoa käyttäytymistä ja jep meilläkin Oliver syö 5 kertaa päivässä plus oli alle 1 v niiden lisäksi tissillä eikä juonut ollenkaan pullosta mutta silti ei ole tullut tarvetta poiketa periaatteesta; )

11/53 | 

Ja Lotta ehkä mä armahda sutkin tuomiolta;) itse en tahdo lapselle opettaa ja musta kysymys ei oo lapsen vaan aikuisen huonosta käyttäytymisestä näissäkin asioissa:)

12/53 | 

Joo mullekin tuli shokkina kun aloitin töissä mutta nykyään oon ilmeisesti niin pahoin jo traumatisoitunut että en juuri ihmettele enää :D Yllättävän yleistä tää on!

16/53 | 

Joo mutta tää on oikeesti tosi yleistä ja kassatätinä lähes päivittäinen näky :D mulle itselleni kyllä edelleen ihan selvää pässinlihaa ettei niin tehdä

18/53 | 

Oon kyllä niin samaa mieltä sun kanssa! :) En minäkään anna Pepin syödä kaupassa mitään mitä ei ole jo maksettu, vaikka kuinka voisi ajatella että kyllähän se kuitenkin myöhemmin maksetaan.. Se opettaa lapselle myös hyvin kärsivällisyyttä, ettei kaikkea saa heti vaikka kuinka haluaisi :)

Anonyymi
19/53 | 

Oon ihan samaa mieltä sun kanssa! Mullekin tuli joskus yllätyksenä, että jotkut tekee näin. Musta se on itsestäänselvää(aina ollutkin), että tuote on oma vasta kun se on maksettu. Ei tulis mieleenkään syödä jotain ja antaa tyhjä pussi kassalle. Itse en ole tällaiseen törmännyt, mutta juttuja olen kuullut.

20/53 | 

Huutaa saa, kyllä maailmaan ääntä mahtuu :D Mutta siinä menee mun raja kun yrittää vahingoittaa itseään sen takia tai keksimään muuta typerää. Kyllä mä mielummin nälkäselle lapselle sitten sen hedelmäsoseen annan kun lähden kiikuttamaan sitä sairaalaan siks et se on pääedellä tullu kärryistä alas :D

21/53 | 

Samaa mieltä myös! Jade on pari kertaa kaupassa sanonut että on nälkä, mutta kyllä se on tähänki asti jaksanut odottaa sen vartin että päästään kotiin. Ei tulis mieleenkään hakea sille irtopullaa suuhun, kyllä se ilmottaisi nälästä vaikka tahallaan seuraavallakin kauppareissulla :D
Joten meillä ei olla ees tietoisia siitä että kaupassa voisi syödä kuormasta. Maksamaan ollaan innokkaita, mutta ei naposteleen hyllyistä :)

Anonyymi
23/53 | 

Niin samaa mieltä!! Itsekään en tosiaankaan edes tiennyt joidenkin ihmisten tekevän noin, kunnes lukiokaverini kertoi iloisena saaneensa aina kaupassa syödä jo kuormasta!

Nyt olen myös itse kassatäti, ja tosiaan, kyllä näitä idiootteja valitettavasti löytyy, suurin osa siis noita lapsilleen syöttäjiä. Onneksi ei ihan päivittäin, mutta kyllä näitä viikoittain tapaa. Ja mikään ei tosiaan ole ällöttävämpää kun se hihnalla oleva lähmänen suklaapatukkapaperi, kuolanen imettävä sosekääre (mitä ikinä ne imujutut onkaan) ja niin edelleen.

Tosiaan jos sillä mukulalla on mukamas niin kiljuva nälkä/jano, että jotain on pakko saada, sen OSTOKSEN VOI MENNÄ MAKSAMAAN KASSALLE ENSIN, syödä sen, ja sitten mennä muille ostoksille. Tadaa.

Ainoa minunkin hyväksymä poikkeus on diabeetikot, tietysti olisi heidänkin suotavaa ennakoida ja pitää jotain hiilaria mukana (ihan senkin varalta, ettei kauppaa ole lähettyvillä), mutta kerran on mieheni joutunut suklaapatukan popsimaan hyllyn vieressä, ja tämänkaltaiset tilanteet pystyn sulattamaan :) Tosin tällöinkin on mielestäni kohteliasta kassalle tullessa hieman selittää ja pahoitella tilannetta.

Anonyymi
24/53 | 

Samaa mieltä Sallan kanssa. Neea, noissa tilanteissa sen minkälie soseen voi käydä maksamassa kassalle ensin, syöttää sen sille rääkyvälle mukulalle ja vasta sitten mennä sinne ostoksille. Yleisesti paheksuttavan käytöksen lisäksi mikään ei ole ihanampaa kun se, että se lapsi truuttaa sitä sosetta sitten ilosesti ympäri kauppaa ja kaupan omaisuutta (kyllä, liittyy näihin tapauksiin yleisesti).
Huutaminen ei tosiaankaan ole mikään syy antaa periksi (mieti jatkoa), ja sitä lasta on suotavaa myös opetella myös pitämään kurissa kun se apinoi, muutenhan se käy ennen pitkää ihan mahdottomaksi.

28/53 | 

Musta on nyt turva tunkea hemapaa nenään jos en lähde komppaamaan tässä asiassa. Kukaan tuskin nyt on mitään palkintoja jakamassa tai itseään paremmaksi äidiksi pönkittämässä. Mä en nyt vaan valitettavasti pysty olla sun kanssa tässä asiassa samaa mieltä eikä sitä kannata ottaa tunteisiin.

29/53 | 

On, mutta tarkotinkin nyt tätä hetkeä, että Oliver on siinä iässä että ymmärtää sen ettei niitä napsita ennen maksua, Pyry ei ymmärrä. En mäkään aio näin toimia sitten kun Pyry on siinä iässä että jotain tajuaa. Siks sanoinki, että en usko että Pyry oppii huonoja käytöstapoja jos oon paristi näin toiminut hänen ollessa alle vuotias, ei tarkoita että näin toimisin aina ja tulevaisuudessa

30/53 | 

Ja jos lähdetään tälle linjalle niin olen mä Oliverin kanssa aina ollut kasvatuksesta samalla linjalla- jo silloin kun se ei ymmärtänyt.
Ota nyt huomioon että mä myös silloin vuoden ikäistä niiden viiden ruokailun lisäksi imetin ja meille ei käynyt pullo jonka olis voinut ottaa mukaan enkä ole julki imettäjä. Mulle oli jo silloin ihan sama mitä olli ymmärtää ja mitä ei mutta säännöt päti jo silloin. Ei ne lapset oo tyhmiä vaikka pieniä onkin ja eihän niitä lapsia aleta kolme vuotiaana kasvattamaan "että varmasti ymmärtää"

Mä en ole haukkunut sua äitinä tai sun kasvatusta- mutta silti en näe että sun perustelu sais mut ymmärtämään toista kantaa asiaan :)

33/53 | 

Joo toistaiseksi meilläkään ei ole kaupan lattialla riuduttu ruumiinosat ajoittain sätkien nälkäkuoleman partaalla mutta eihän sitä koskaan tiedä ;)

34/53 | 

Simppeliä luulis olevan? :D ehkä tässä on jokin hankaluus mitä en vain mustavalkoisessa maailmankuvassani suostu ymmärtämään:D ens kerralla otankin lautasen mukaan ja parkkeeraan kylmähyllyille kuin ravintolassa konsanaan- vien paperit kassalle enkä edes häpeä koska kyllähän mä ne maksoin ja lipokoot kassatäti majoneesisormiaan jotka tosta kolmioleipärasian jätteistä näpeilleen sai ;)

37/53 | 

Ei sun tarviikkaan ymmärtää, mutta itse halusit kuulla toisen kannan asiaan ja mä kerroin, ja vaikka näin oon toiminu niin en koe olevani huono esimerkki Pyrylle vaikka sitten teidän muiden silmissä olisinkin :) Mutta jätän tän nyt suosiolla tähän.

38/53 | 

Niin pyysin ja sulla on oikeus se kertoa mutta ei siitä tarvitse loukkaantua ja itkeä jonkun super mutsi palkinnon perään jos en oo samaa mieltä :)

39/53 | 

Mä muistan, että me ollaan joskus pienenä saatu jtn jäätelö ja paperi kassalle vaan.

Oman lapsen kohdalla yritän toimia niin, että ei tarvitsisi ensin syödä ja sitten maksaa. Koska onhan se nyt vähän hassua mennä kauppaan ja syödä ja viedä roskat sitten kassalle. Eihän aikuisetkaan tee niin? Tai ainakaan toivottavasti xD

Toistaiseksi ei ole ollut tarvettä ensin syödä ja sitten maksaa. Ja toivon ettei tulekkaan. Tosin en tiedä sitten mikä voisi olla sellainen tarve? Teen sitten myöhemmin isommat kauppa ostot jos sillä hetkellä kirppu on raivon vallassa. :D

Anonyymi
41/53 | 

Tekstiä lukiessa nauroin, nauroin, että voiko näinkin turhasta saada näin ison haloon. Itse en koskaan ole kaupassa kiinnittänyt ajatusta asiaan, ei kiinnosta, tippaakaan. Toisaalta en ole ikinä kuormasta syönyt, ei ole sekään käynyt edes mielessä. Mutta tarkoitus ei ole kirjoittaa tänne negatiivista ajatusta blogistasi, kirjoitan, koska heräsin tähän kirjoitukseen vasta kun luin kommentit. Puolustit hyvin mielipidettäsi, jyrkästi ja se kolahti minuun. Herätti. Pisti miettimään asiaa ja pääsin lopputulemaan, että hyvä teksti! Ja taidan kallistua sinne, jotka eivät tätä hyväksy. Tai pikemminkin jotka eivät tätä tee, eikä muille opeta.

42/53 | 

Haloota ei ole tarkoitus nostaa ja musta on kiva kuulla myös toinen kanta asiaan, mutta mielipiteessäni olen silti jyrkkä:D Kiitos sulle kivasta kommentista ja kiva että viihdytin :D

Anonyymi
43/53 | 

Hei Salla. Miksi olet niin ilkeä Neeaa kohtaan? Ensin pyydät ihmisiä kertomaan oman mielipiteensä ("... Mutta hei, koittakaas te värittää minun mustavalkoista ajattelutapaani?"). Ja kun joku kertoo eriävän mielipiteensä niin olet heti lynkkaamassa sitä. Jos nyt tämän kirjoituksen pointti oli se että et halua kasvattaa lapsestasi HUONOKÄYTÖKSISTÄ kuormasta syöjää, niin onko mielestäsi oma käytöksesi nyt Neeaa kohtaan sitten sitä HYVÄÄKÄYTTÄYTYMISTÄ?

Mulla itselläni on kaksi lasta ja me ollaan myös pyritty siihen että ostokset maksetaan ennen kun ne otetaan käyttöön eli ruokia ei syödä, juomia ei juoda, eikä kirjoja yms lueta. Olen itsekkin ollut kaupassa töissä ja tiedän myös miltä tuntuu saada se limanen eskimopaperi siinä kassalla käteen ja olen myös itse miettinyt että miksi ihmiset eivät voi odottaa siihen maksamiseen asti. Kuitenkin olet itsellesi asiakaspalvelutyön valinnut (niinkuin minäkin joskus), niin varmasti tiedät että nämä asiat ovat yksi niistä tuhannesta muusta asiasta joita asiakaspalvelijan on vaan "siedettävä". Tottakai on hyvä päästää välillä höyryjä ja avautua näistä tapauksista ja se sinulle sallittakoon ;)

Olisi myös kiva tietää että mistä moinen ehdottomuus tässä asiassa on tullut? Eikö teillä koskaan kotona, kaupassa tai missä tahansa muualla tule hetkiä jolloin pitää vähän soveltaa ja luopua noista sun "perjaatteistas"? Ja jos vastaat äskeiseen kysymykseen "ei" niin oota vaan kun niitä lapsia on se kaksi, kyllä niitä tilanteita varmasti tulee.

Kirjoitin varmaan aika sekavasti mutta pointti oli se että meistä äideistä jokainen kasvattaa nää pienet kullannuppunsa tyylillään ja vaikka kuinka haluis niin sen toisen lapsen kasvattamiseen on aika mahdotonta puuttua. Siihen ei tollanen tuomitseminen millään tavalla auta ja turha sitä supemutsi palkintoa kenenkään on ees tavotella koska siihen ei meistä äideistä kykene kukaan.

44/53 | 

Moikka! harmi jos tiukka mielipiteeni asiaan kuulostaa ilkeältä, sitä en tarkoittanut olla, ehkä jäsentelin vaan kommentit väärin. Eri mieltä saa ja pitää olla tietenkin, mutta ei pidä loukkaantua jos ei saa toista muuttamaan mielipidettään. Eli turha lähteä hyökkäyskannalle kuinka "kivitän" tai en anna "pokaalia" koska olen vain erimieltä, musta on kurja että heti ajatellaan että minä pidän huonona äitinä jos olen vain eri miltä. Musta ylipäätään yhtään mistään on turha potea huono omatunto fiilareita. Tunnen Neean ihan täällä live elämässäkin ja viestiteltiin vielä asiasta ja sovittiin koko homma ja hän oli luullut että tuomitsen hänet äitinä koska tekee eritavoin- enkä näin todellakaan tee. Kyllä meillä kaupassa tulee näitä monesti vastaan enkä yhtäkään ole tuominnut huonoksi äidiksi tai lasta huonosti käyttäytyvästi. Mutta mielestäni jos lähdetään sille linjalle että lapseni osaa käyttäytyä vain ikänsä vuoksi saan asiaan ottaa kantaa.

Ja tietenkin työt hoidetaan oli asiakas millainen tahansa, sehän nyt on päivän selvää :)

Ei, meillä ei koskaan saanut kotona, vaikka meitä oli kaksi. Tämä on minun periaatteeni eikä se tee minusta- tai sinusta huonompaa. Haluaisinkin tietää missä vaiheessa olen tuominnut yhtään ketään äitinä vaikka olen asiasta ehdoton? Mielestäni tein hyvin selväksi jo tekstissäni että eihän kauppakäyttäytyminen anna kokonaiskuvaa kasvatuksesta ja lapsen hyväkäytöksisyydestä, mutta MINÄ pidän sitä yhtenä osana hyvää käytöstä. Nyt täytyy kuitenkin muistaa että puhutaan minun omista mielipiteistä ja kasvatustavoista ja se, että joku toinen haluaa tehdä eri tavoin ei ole multa tietenkään pois. Ei näistä mielipide asioista pitäisi ihan oikeesti ottaa itseensä.

Mä en nyt henk.koht jaksa että joka ikinen kerta kun on mielipidekirjoitus, tulee joku joka on erimieltä mielensä pahoittaneena surkuttelemaan kuinka on nyt huono äiti mukamas. En ole niin sanonut ja mikäs minä olen mitään palkintoja jakelemaan? Meillä tehdään varmasti muita asioita missä joku muu pyörittää silmiään.

Kirjoitan nyt itsekin ihan sikinsokin mutta pointti nyt oli se, että ei näitä kannata ottaa henkilökohtaisesti enkä minä tekstilläni tuomitse erilailla ajattelevia. Kiitos kuitenkin kommentistani ja toivottavasti omani avarsi vähän :)

45/53 | 

ja siis alussa piti lukea että musta on turha yhtään minkään suhteen ottaa paskamutsi fiilareita eikä huono omatunto. äh, menee ihan sikinsokin ajatus nyt =D

Anonyymi
47/53 | 

Oletteko muuten ajatelleet miksi ainakiin isoimpiin kauppoihin on sinne sisälle tullut sellainem kahvittelu/syömispiste josta saa patonkia, pullaa yms.? Varmaan haluttu, että ne ahneet aikuiset syövät siinä pisteellä kun niin nälissään kauppaan tulevat, ettei tarvitse siellä hyllyjen välissä popsia tavaraa ennen maksamista :D

48/53 | 

Samaa mieltä, Salla. Mulla on kolme alle kouluikäistä lasta, joiden kanssa hoidan isotkin ruoka-ostokset, eikä yksikään oo koskaan saanut kaupassa syödä _kaupan omaisuutta_. Itse rinnastan tuon näpistämiseen. Ihan käsittämätön tapa o_O.

50/53 | 

niin siis juurikin tapa mikä siirretään aikuiselta lapselle. jos kauppareissun ajoittaa oikein niin ei nälkä yllätä ja lahjominen muuten ei nyt bvaan kannata

51/53 | 

Oon niin samaa mieltä sun kanssa monista jutuista, lueskelen vaan näitä tekstejä ihan pää nyökytellen :D Joskus katoin kun joku 3-4 v. lapsi otti kroissantin vitriinistä ja söi sen siinä autokärryjen autossa. Mietin että mahtaakohan maksaa kassalla, kun tuntui ettei äiti edes huomannut sitä.. :l Liekö vanhasta tottumuksesta pentu aatellut että kaupassa voi vaan ottaa ja syödä ennen kuin mennään kassan kautta.

52/53 | 

haha näin mielikuvan päässäni ja hymyilytti =D musta toi on niin noloa:D mä ehkä kuolisin myötähäpeään jos näkisin miehen tekevän noin tai sallivan meidän lapsilta tollasta.

Anonyymi
53/53 | 

Minustakaan normaalilla ja perusterveellä ihmisellä ei koskaan voi olla niin kova nälkä, ettei voisi kaupassa odottaa syömistä siihen asti kunnes tuote on maksettu. Mukaanlukien normaalit ja perusterveet lapset.

Itse olen elämäni aikana vain pari kertaa avannut tuotteen ennen ostamista, ja molemmilla kerroilla on ollut kyse nenäliinapaketista sairastaessani flunssaa. Olen ihan varma, ettei ole kenenkään edun mukaista, että nenästä valuvaa räkää joutuu pyyhkimään hihaansa, tai jättämään sen naamalle valumaan, ja siksi olen ottanut nenäliinapaketista yhden nenäliinan jo ennen tuotteen maksua. Toki olen tuotteen maksanut ja pahoitellut kassaneidille sitä, että jouduin avaamaan paketin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla