Tänään poksahti 17+1 raskausviikkoa, mikä tarkoittanee että pian ollaan jo puolessa välissä raskautta. Jännittyneenä myös odotan parin viikon päässä siintävää rakennusultraa ja tietoa kaiken olevan niin kuin pitää ja tietysti toivoa, että pikkusintti ei loikoilisi jalat ristissä.Sukupuolta ei saisi toivoa mutta kuitenkin olisi suotavaa ja odotettavaa, että kuitenkin toivottaisiin siunaantuvan kumpaakin sukupuolta, kinkkistä eikö? On vähän niin kuin sääntö jota poikkeus harvoin vahvistaa, että kysyttäessä kumpaa sukupuolta toivot, on vastattava "ei väliä, pääasia että on terve". Tietysti toivon ensisijaisesti lapsen terveyttä, mutta ei kai sukupuolitoiveet ja terveys toisiaan sulje pois. 
En usko, että multa Levikset repee jos ultrassa värkki on eri kuin toivekuvissa, enkä usko että silloin tyttöni on tuleva Unelma-Sirpaleena.

Samassa rytäkässä ihmettelen suuresti, miksi on automatio haluta molempaa sukupuolta? Entäs jos minä haluankin seitsemän veljestä? Tullaanko minulle surkuttelemaan synnärillä vauvaa katsomaan tullessa, että ehkä ensi kerralla onnistaa? En oikeastaan voi kuvitella itseäni tytön äitinä, loogista varmaan näin yhden pojan kasvattaneena. Poika siis olisi kaikista kätsyin vaihtoehto, mutta okei, minä ehkä hiukan toivon kuitenkin tyttöä. Okei, toivon TERVETTÄ lasta ja tyttöä.

Pojat on ihan huippuja ja jos pikkusisarus on poika niin yhtä onnellinen olen tulokkaasta silti. 
Oikeastaan painavin syy tyttötoiveelle on nimi. Meillä Oliverinkin nimi oli työn ja tuskan takana tulla yhteisymmärrykseen ja kaikki hyvät käytettiinkin häneen (well done.. ) ja nyt me ollaan ihan eri linjoilla nimiehdotuksien kanssa.
Poikien nimistä mulla tuntuu olevan neuroosi alkamaan E kirjaimella. 
Eliel, Eemi, Eeli, Eelis, Elia, Elja, Elliot, Eden ah, rakkautta. Mutta ei miehen mieleen ollenkaan. 
Haluan nimen sopivan Oliverin kanssa, sointuva ja saman verran tavuja. Neuroosi tästäkin. 
Luulenkin, että jos meille poika suodaan tulee hänestä todennäköisesti Nimetön.
Kelakortissa tyhjäpitkäviiva Sukunimi ja nimenhuudossa pitkä hiljaisuus. 

Tytölle taasen meillä on aina ollut nimi.
Nimi on niin kaunis, että olisi sääli jos se jäisi käyttämättä ja näin ollen toivon tyttöä.
Itse en ole koskaan ollut mikään girly girl tai prinsessa tylleineen kaikkineen, että en minä tyttöä kaipaile kynsi- ja meikkileikkeihin enkä usko, että eteen tulisi kauheasti sellaista mitä en Oliverin kanssa voisi tehdä.

Tytölle löydän monta kaunista nimeä, joista yksi on ylitse muiden ja sen nyt jätänkin mainitsematta.
Lilia, Isla, Lilian, Elle, Ellen, Lumi, Vilja, Hilja, Aisla, Odette, Odessa.

Nimiä on musta kamalan kiva pyöritellä eikä se ole haitaksikaan aloittaa pohdintaa ajoissa, onhan se nimen valinta kuitenkin iso asia, jonka lapsi toivonmukaan kantaa ylpeydellä loppuelämänsä. Itse tykkään vähän erikoisimmista, mutta kuitenkin sellaisista jotka sopii myös suomalaiseen suuhun. Itseäni ei liiemmin lämmitä väännetyt nimet, Petriinat ja Severiinat, eikä liiemmin ysikytluvun Samit, Mikat tai Sannat. Tykkään myös vanhoista nimistä, Unto, Sulo, Linnea, Martta jne, mutta ne ei meille kuitenkaan sopisi.

viikko17


No kumpi meille tulee? Sitä saadaan jännäkakkailla hyvällä tuurilla parisen viikkoa ja vähän huonommalla tuurilla synnärille asti. Sitä ennen tyydytään näihin leikkimielisiin testeihin;)

Jos kannat vatsaasi matalalla, vatsassasi on poika. Tyttövatsa on korkealla. 
Jos kärsit pahoinvoinnista, vatsassasi on tyttö. Pojasta ei ole pahoinvointia.
Jos mielesi tekee suolaista, kertoo se pojasta. Tytön odottajat ovat persoja makealle.
Jos syöt paljon hedelmiä, on vauva tyttö. Pojan odottajille maittaa juusto ja liha.
Jos jalkasi ovat kylmemmät kuin normaalisti, odotat poikaa. Tytön odottajat eivät huomaa eroa.
Jos ylimääräinen paino kerääntyy vyötärölle sekä takapuoleen, on tuleva tyttö. Jos kaikki kertyy eteen on tulossa poika.
Jos rintasi eivät ole kasvaneet huomattavasti, on vatsassa poika. Nopea kasvu viittaa tyttöön.
Jos säärikarvojen kasvu on hitaampaa kuin aikaisemmin, odotat tyttöä. Jos vauhti kasvaa saatte pojan.
Jos olet rauhallinen ja hyväntuulinen, enteilee se poikaa. Kiukkuisuus kertoo tytöstä.
Jos käsien iho on aiempaa kuivempi, saatte pojan. Jos taas normaalia pehmeämpi, tytön.
Jos linea negreaa ei ole tai se ylettyy vain navan alapuolelle, odotatte tyttöä. Navan yli mennessä odotatte poikaa.
Arat ja verestävät ikenet viestivät tytöstä. Jos näin ei ole, on tulossa poika.
Tyttöä odottaessa äiti kärsii närästyksestä, pojasta ei näin ole.
Tyttö vie äidin kauneuden ja poika korostaa sitä.

Testin mukaan 11 ja 4 eli selkeä tyttölupaus;) Vaikka näitä ei kannata tosissaan ottaa lainkaan niin täytyy sanoa, että monen kohdalla odotus Oliverista piti paikkansa. Oliverin kanssa närästys tuli vasta loppuraskaudesta, nyt alkuraskaudesta asti. Pahoinvointia ei ollut, nyt se vaivasi koko ensimmäisen kolmanneksen. Oliverista minulla oli tumma linea negrea pitkälle navan yläpuolelle alkumetreiltä asti, nyt siitä ei näy merkkiäkään. Minulle myös maistui suolainen kun nyt syön makeaa mahan täydeltä. Eli ainakin täysin erilaisista raskauksista on kyse. 

Mitäs te veikkailette sukupuolesta tai nimestä? :)Ps. Osa onkin varmaan huomannut blogin päivittyneen ulkoasun ja siitä kaikki kiitos ja kunnia Heart Pumps Dieselin Sofialle. Itse en voisi olla enempää tyytyväisempi.Kommentit (18)

1/18 | 

Mä oon törmännyt tähän ihan samaan.. Aina jos puhun että meille ehkä se kolmas tulisi, valtaosa toteaa että voikun se tyttö sitten VIHDOIN. Mikä vihdoin?! :D Ihan kuin poika poikien perään olisi joku pettymys ja tyttö vaan olisi se toive?! :D Kun me vauvaa lähdetään toivomaan, me yritetään vauvaa. Ei tyttöä tai poikaa vaan kolmatta LASTA! :D

En muutenkaan tajua sellaista tyttöjen ihannointia.. Olisi aika kamalaa, jos lapsi tehtäisiin ihan vaan sillä ajatuksella, että nyt me halutaan tiettyä sukupuolta!

Ja joo, mutakin olisi kiva saada tyttö tähän poikien jatkoksi, mutta pikkupoika olisi aivan yhtä haluttu. Jopa käytännöllisempi! Niinkuin säkin mainitsit, en mäkään osaa kuvitella itseäni tytön äidiksi, ja olisi vaan niin kätevää voida kierrättää poikien tavarat pikkuveljelle!

Mutta aika näyttää! :)
Kovasti toivon teille tervettä, ihanaa pikkuista tyttöä tai poikaa!

3/18 | 

Mä oletin että meidän Viivi on poika :) mä siis mielenkiinnosta kävin ennustajalla ( :D ) keskenmenon jälkeen ja se eukko sano että oot raskaana ja saatte toisen pojan. Rakenneultrassa meinasin vähän pissata tutkimuspöydälle kun kätilö sanoi että kyllä tää tytöltä näyttäisi :) ennustajaeukko oli oikeassa että raskaana olin mut sukupuoli meni ihan päin vittuja :)) olen aina toivonut tyttöä ja onnekseni mulle on suotu kummatkin :) ei tarvii huijata henkkaa kolmanteen ( kiusasin et jos tulee toinen poika niin huijaan hänet kolmanteen ), tervettä mäkin oon aina toivonut mut onhan se nyt kivaa tietää etukäteen kumpaa sielä pötsissä edustetaan :) jännitän sun puolesta, ultrat oli raskaudessa parhaita, muuten se olikin mun mielestä ihan shaissea :)

4/18 | 

kuulostaapa kauhealta luettavalta toi mun teksti :D mutta kuitenkin, meillä kumpikin sukupuoli oli hyvin tervetullut :)

6/18 | 

Mä en ole koskaan kuullut ettei tiettyä sukupuolta pitäisi toivoa. Tottakai monella on ajatus että kumpi voisi tulla mutta joka tapauksessa lapsi on aina haluttu. Mä uskallan kyllä ääneen sanoa että toivon poikalapsen koska mun perheessä ei ole yhtäkään veljeä ja lisäksi sukuun tulee aina tyttöjä. Näin ollen mulle on jäänyt jonkinlainen kaipuu pojasta. Osasin odottaa että saisin kyllä tytön ja olen kyllä ollut sanattoman onnellinen hänestä, "vaikka" tyttö onkin. En siis käsitä sitä ettei sukupuolta saisi toivoa. En kuitenkaan ole katkera vaikken koskaan sitä poikaa saisikaan.

7/18 | 

Mulla oli ennen tätä raskautta poikatoive, mut raskauden myötä sillä sukupuolella ei ollut enää niin merkitystä vaan kumpi tahansa olisi ollut ihan yhtä toivottu ja tervetullut. Mua alkoi myöskin ärsyttämään ne "jospa se on nyt vihdoin poika"-kommentit ja aloin melkein enemmän toivomaan tyttöä. :D Ihan kun tehtäis lapsia vaan, että saatais tiettyä sukupuolta.

8/18 | 

Nyyh, miksi Sannassa vika :miettiny tulevien lasten nimiä vaikkei meillä oo suunnitelmia vielä hankkia.. kolme kokonaista nimeä oon jo keksiny, mutta tuntuu, että vaihtelen niitä sitten kun se on ajankohtaista. Koiran nimeks oltiin päätetty Amor, mutta lopulta sekin sitten muuttui :-D

11/18 | 

=D ei siinä mitään vikaa ole, eikä ole Sameissa ja Mikoissakaan, mutta en niitä silti omille lapsille laittaisi nimeksi;) Voihan olla että sillon ysikytluvulla olisin laittanut ::D Amor on kiva nimi, niin on Remykin :)

12/18 | 

Eihän sillä tosiaan mitään merkitystä ole tai lapsesta vähemmän odotettua ja rakasta tee, mutta saahan sitä aina toivoa;) Joo mullekin on sanottu, että toivottavasti tulee tyttö ja melkein tekee mieli toivoa sen takia poikaa :D

13/18 | 

Ei se varmaan mikään raamattuun kirjattu juttu olekaan, mutta lähinnä aina kysyttäessä sitä on pakko sanoa toivovansa tervettä ja sukupuolella ei ole mitään väliä. Musta se on itsestäänselvyys että näin asia on, eikä se, että toivoo jompaakumpaa sukupuolta sulje pois sitä, ette kumpikin on kuitenkin yhtä rakas ja tervettä toivotaan aina:)

14/18 | 

No juu, olisihan se kiva päästä hypistelemään mekkojakin ;) ja laittaa jonkun tukkaa kun ei tuo Oltsu anna yhtään laittaa ponnarille ja musta sellanen päälaki pikkumyy olis sairaan pähee ;)

15/18 | 

ei musta kuulostanut kamalalta ja sain ihan kiinni ajatuksesta mitä koitit sanoa. En usko että vaikka olisi tullut eri sukupuoli niin olisitte ollut pettyneitä;) onhan se kiva,että on kumpaakin varsinkin jos toive on kummastakin. :)

16/18 | 

=D no makuasioista ei voi kiistellä. Eikä nekään ole musta rumia nimiä, ei vaan meidän näköisiä. Oikeesti nimet mitä en voi ymmärtää on nuo Munat ja Floorat yms =D

17/18 | 

Kiitos

Niin ja voi surku kun teillä on vain kaksi poikaa että nyt hophop peitto laulamaan, kaikki poppakonstit kehiin ja tyttötouhuihin;) ja musta molemmissa sukupuolissa on omat ihanteet, ei siis todellakaan että toinen olisi toista parempi.

Ja nimenomaan, tyttö olisi kiva kun yksi poika jo on, mutta jos tuleva on poika niin yhtä ihkua

Anonyymi
18/18 | 

Tyty tulossa! ;) Nimeksi kävis Siiri. :) On sellanen reipas nimi

Ihana masu sulla :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla