11 9 3 00 8 1 7s 2


Toppi: Vimma
Housut: Vimma
Pitkähihainen: Vimma
Collaritakki: Mainio
Lippis: Bobo Choses
Kengät: Camper

Viime viikolla jäi #KOOTD kokonaan välistä, joten tässä kuvia eiliseltä senkin edestä. Mä en muka yhtään tykkää sinisestä, mutta ai että tuo Vimman Tuuliturkki on väriltään kauniin sininen ja niin kaunis tuon sinisilmäisen yllä. Nuo pähkinät oli siinä ja siinä, mutta ne on vaan niin kiva setti tuon valkoisen topin kanssa. Tai ehkä mä en niin jyrkästi hannaa sinistä vastaan enää. 
Kovasti on nyt viimepäivinä taas kuohuttanut lastenvaatteet, merkkeihin pukeminen ja lastenmuoti.
En jaksa itse ottaa kantaa sen enempää tähän ikuisuusaiheeseen, jossa asetellaan vastakkain merkit ja marketti- vaatteet, sen miten se määrittää kenetkin tai että ne pois sulkisi toisiaan. Ensinnäkään tyyliä ei voi ostaa, siihen pitää olla silmää ja sen hommaa vaikka parin euron kirppiskeissillä. Vaikka pukisi siihen kuohuttavaan mini rodiniin varpaista lakkiin ei itsessään tee tyylikästä. Ja sitten täytyy myös muistaa, että makuja on monia- kuten tyyliä ja sitä muotiakin. En nyt oikein käsitä miksi edes puhutaan muodista kun puhutaan lapsen vaatettamisesta, en itse pue lastani muodikkaasti vaan nimenomaan omaan silmään tyylikkäästi. Lapsen ei tarvitse olla muodikas ja silläkään ei ole taas tekemistä sen kanssa että mikä on vaatteen alkuperä. Meillä ei myöskään ainakaan toistaiseksi keskustella iltapuhteiksi päivänkulkua kerratessa, että muistithan nyt varmasti minkä hintainen ja merkkinen paita sinulla on ollut yllä, ja muistithan nyt varmasti kertoa sen kaverille myös. Ei me myöskään tehdä katsastuskäyntejä marketteihin ja ketjuliikkeisiin muistivihot kourassa ja kamerat kaulassa, että nyt sitten kuvat ja muistiinpanot, jotta tiedät tarhakaverille nauraa kyseisiä nähdessä. On sanomattakin selvää, ettei lapsen tarvitse tietää vaatteensa alkuperää tai hintaa enkä usko, että oikeasti lapset kiusaavat siitä, kenellä on kallein vaate yllä. Ellei sitä sitten opeta, marketti tai merkkimutsi kasvatilleen. Tässäkin asiassa mulla on aika vahva perstuntuma, että nämä on enemmän näitä vanhempien issueita.
No niin, otinpas kantaa ottamatta kantaa kuitenkin. Musta tämä ainainen höyryäminen asian tiimoilta on vain turhaa, ihan kamalan turhaa. Miksi asiasta täytyy edes puhua? Miksei niitä lapsia vaan puettaisi niin kuin tykätään ja jätetä asiaa siihen? Ei minun arseani ainakaan syyhytä paljonko naapurin Kaisa laittaa tai jättää laittamatta rahaa lastenvaatteisiin, ei ole minun pussiini päin tai sieltä pois. Kun hei, onhan nä oikeasti vain vaatteita. Eihän anneta materiaalin määritellä ketään, merkkiin tai merkittömyyteen katsomatta?

Kommentit (6)

2/6 | 

Niin samaa mieltä. Mua kiehuttaa tässä sopassa just tuo vastakkain asettelu, ja sitten mietitään mistä ne kullannuput oppii kiusaamisen jos vanhemmat (tai äiti haha) päivittelee merkkiä/merkittömyyttä. Ja toinen asia, mikä ärsyttää on se, että niinkin puhtoiseen ja viattomaan kuin lapsi, yhdistetään sana ruma. Tämä siis jos joku on sitä mieltä, että onpa jollain lapsella rumat vaatteet, ja sen sanan käyttö saa kiehumaan kahta kauheammin! Jos joku lastenvaate näyttää hengarissa rumalta, ei se näytä enää jos valloittava natiainen pitää sitä. En tiedä ymmärsitkö pointtiani mutta mun mielestä on rumaa käyttää sanaa ruma jos se on yhdistettävissä lapseen :)

3/6 | 

niinpä. Mielestäni rumia vaatteita ei edes ole, tai siis joo on mutta kun makuja on monia ja se mikä miellyttää toista ei välttämättä miellytä seuraavaa. Ja lapsen päällä kaikki on ihania tietty, vaikka ei omalle lapselleen sitä kuosia pukisikaan :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla