Lääkäri totesi mulla vajaa pari viikkoa sitten oikean puolista lihasheikkoutta ja iskias- heijasteita. Rasituksessa kivut ja oireet on pahimmillaan ja oikea jalka ja alaselkä ei tue askelta ollenkaan.. Äsken makasin selälläni lattialla Oltsun kanssa ja menin taas niin lukkoon, että itkun kanssa vartin ähellyksellä pääsin sieltä ylös. Töistä oon nyt sairaslomalla ja vähän se lääkäri pelotteli, että tuskin nyt ainakaan parempaan suuntaan on menossa ja jos tulee yhtään halvaantumisen oireita tai pidättämisongelmia niin on suunnattava pikana paikalle. Eli aika rennokseen nyt oon koittanut ottaa, mutta ihan paikallaan oleminenkaan ei tietenkään ole hyväksi. Tarkoitus olisi hakea fyssalta SI-tukivyö kokeiluun ja lisäksi lääkäri kysyi olisinko halukas kokeilemaan akupunktiota. Jos rehellisiä ollaan niin näin neulakammoisena en todellakaan, mutta jos on pienikin mahdollisuus saada helpotusta kipuihin niin olen valmis yrittämään. On tässä kuitenkin 14 viikkoa vielä raskautta jäljellä.
Olin unohtanut koko asian kun viikko sitten mulle soitettiin äitipolilta mulla olevan sinne lähete ja että olisinko kiinnostunut tulemaan. Ajan sain heti parin päivän päähän, jonne viime viikon torstaina ensimmäistä kertaa jännittyneenä astelin. Odotusaulasta mua tuli hakemaan aivan ihana hoitaja, joka sitten aluksi kyseli taustoja; raskausviikoista, kivuista yms. Hoitaja selitti akupunktion ideaa ja mulle tuli semi yllätyksenä, ettei neuloja tuikita itse kipukohtaan vaan päähän ja korviin! Ekalla kerralla mulle taidettiin laittaa kolme päälaelle ja kolmet molempiin korviin. Hoitaja sanoi, että näkee mun korvasta missä mulla on kipupisteitä kun ne helottaa valkoisena ja arvasi kyllä oikein minne mua sattuu, mistä en ollut aiemmin maininnut. Siinä vaiheessa heräsi hoitoon hiukan luottoa. Päälaelle pistettäessä ei tuntunut missään mutta oikeaan korvaan laitattaessa olin vähällä parkua, tuntui kun lävistettäisiin koko korvaa monta kertaa samasta kohtaa väkisin runtoen. Tähän hoitajakin sanoi, että ei ihmettele että sattuu kun näyttää korvani mukaan kivutkin olevan kovat. Vasempaa korvaa piikittäessä vähän nipisteli, ei sattunut.

Tämän jälkeen hoitaja kehoitti mua ottamaan mukavan asennon ja nostamaa n jalat kaakkoon ja ottamaan vaikka torkut jos näikseen on. Hoidon aikana korvia välillä kuumotti, ei muuta. Siellä sitten pilkin puolisen tuntia jonka jälkeen hoitaja tuli ottamaan piikit pois.


11042637_10203749682763383_193726286_n
Ei meikkiä, ei filtteriä, tukka harjaamatta ja silmien alla näkyy valvotut yöt=D
Eilen, toista kertaa paikan päällä, mulla oli ensinnäkin eri hoitaja ja mulle laitettiin ilmeisesti neljä piikkiä samoihin kohtiin kuin edellisellä kerralla. Tällä kertaa kipu osui edelleen lähinnä vain oikeaan korvaan, mutta ei läheskään yhtä kovana kuin ensimmäisellä kerralla. Kun kysyin hoitajalta monta niitä laitetaan, niin kuulemma on ihan kivuista ja laittajasta kiinni.

Molemmilla kerroilla on hoitaja muistuttanut toimenpiteen jälkeen juomaan paljon vettä, koska tuikkiminen kiihdyttää aineenvaihduntaa ja laittaa kuona-aineet liikkeelle. Olisi myös hyväksi olla suht iisisti loppupäivä. Hoitoa suositellaan vähintään kolme kertaa ja hoitojen välillä olisi hyvä olla maksimissaan viikko väliä. Itse en ole nyt huomannut mitää suurenmoista eroa, ainakaan vielä. Kolmas kerta mulla olisi ensi viikolla ja saa nähdä sanooko toden;) 

Onko siellä lukijoissa joku saanut akusta apua? Montako kertaa on tarvinut käydä ja mihin kipuun olet hoitoa hakenut?

Kommentit (12)

1/12 | 

Mainitsinkohan mä tosta sulle jossaki postauksen kommassa vai muistelenko omiani?! Mulle oli apua juuriki raskausajan selkäkipuihin. Toivottavasti sullakin auttais, edes vähän, kuulostaa nimittäin tosi kovalta kivulta noi :( Tsemiä ja jaksamista

2/12 | 

Toivottavasti toi nyt auttaa Mä oon käyny joskus ala-asteella akupunktiossa ku meijän mutsi kai jotenki innostu siitä ja mentii melkein kaikki sinne vuorotellen :D alussa se haastatteli varmaan tunnin ja sit laitto käsii ja jalkoihin (ainaki) neuloja, ei sattunu yhtään paitsi se putki millä se periaattees merkkas ne neulojen paikat etukäteen paino vähä, mut eipä sekää kyllä yhtään sattunu :D mä kävin ku muutki kävi ja mulle laitettii sillee ettei tulis enää niin paljoo verta nenästä, ku sillon mulla tuli melkein päivittäin, joskus monta tuntiiki. Kai se jotain "adhd"-oireiden tyyppistäkin yritti korjailla (et en kävis ylikierroksilla tms). Ja kotona piti syödä paljon päärynöitä et veret pysyy suonissaan. Sillon se kyl autto, mut en oo ollu sen jälkee. Olis kiva mennä joskus uusiks, paitsi se odotus oli inhottavaa ku en osaa olla paikoillaan tekemättä mitää niin kauan :'D!

3/12 | 

Itse en ole koskaan ollut akupunktiossa, mutta vyöhyketerapiasta on ollut apua monessa asiassa, tosin lähinnä ehkä henkisellä puolella ja keuhko-oireissa. Sen sijaan raskausaikana miula oli ihan hillitöntä selkäkipua, niin että jalat ihan meni alta ym. Silloin kävin sellaisella ihan hihhuli-huuhaa-energiahoitajalla, jota äitini suositteli (ja se maksoi sen myös, koska 1e/1min.). Eipä ollut sen jälkeen selkä kipeä, vaikka koin kyllä itse hoidon hiukan vaivaannuttavaksi, kun tuijoteltiin toisiamme silmiin ja kaikenlaista. Hah. Miun mies itseasiassa opiskelee kiinalaista lääketiedettä, niin toivottavasti seuraavassa raskaudessa on jo oma valmistunut kotihoitaja täällä palvelemassa ja piikittelemässä :D

8/12 | 

Vyöhyketerapiasta oon kuullut paljon myös kehuja kaiken muun suhteen, yllätyksenä tuli että sitä voisi hyödyntää selkäkipuihinkin! Mä en kyllä ehkä kestäisi mitään tuijotteluhoitoja, apua:D
vähän kiva et teillä on sit omasta takaa. On varmaan kyllä mielenkiintoista opiskelua!

11/12 | 

Noi vaihtoehtoishoidot on siitä kivoja, että yleensä ne on aika kokonaisvaltaista kehon ja mielen hoitoa, toisin kuin länkkärilääketiede, jossa hoidetaan vain vaivaa, ei ihmistä. Ja en miekään sinne enrgiahoitoon enää uskaltaisi, kun tiedän mitä se on. :D Haha. Ehkä jos olis tosi TOSI paha tarve! Ja kyllä kuulemma on mielenkiintoista opiskelua ja miun mielestä ihan siistiä että sitä kiinnostaa tuommoiset jutut. Etenkin kun se on vain viikonloppuopiskelua, niin ei ole niin paljoa meidän arjesta pois :)

12/12 | 

Muakin vois kiinnostaa tollanen, ihan mielenkiinnosta. En kyl pystyisi varmaan ketään piikittelemään :D mä kyllä uskon homeopaattisten hoitojen toimivuuteen! Ihan niin ku lääkkeidenkin korvikkeena. Esim flunssa ja valkosipulit korviin toimii oikeesti :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla