maha3 maha maha2


Tänään tuli taas käytyä neuvolassa ja jatkossa aikoja onkin kahden viikon välein, joten väliaikatsekkausta tulee tännekin useammin. Itse olen ihan kypsä raskaana olemiseen ja odottavan aika on pitkä. Tuntuu, että aika tähän asti on mennyt hujauksessa, mutta eteenpäin miettiessä se tuntuu matelevan. Miksei raskaus kestä vaikka puolivuotta? Tai miksei vauva kasva säkissä olohuoneen nurkassa yhdeksän kuukautta ja ollessaan valmis, pomppaa ulos. Miksei vaan haikara tuo vauvaa? Miksi raskaana oleminen on niin raskasta? Nainen on raskaana kauneimmillaan, kuka sen keksi? Raskaus on elämäni parasta aikaa- fraasin on heittänyt varmasti sama kaveri, nenä kasvaen ja korvat heiluen. Raskaana nainen hehkuu? Onko se kauniimpi ilmaisu hiestä kiiltävälle naamalle?

No okei. Vaikka en helpolla ole päässyt tälläkään kierroksella olen edellisestä raskaudesta poiketen myös nauttinut odotusajasta. En osaa jännittää vielä synnytystä, todennäköisesti tälläkin kertaa tajuan panikoida vasta ponnistusvaiheessa. Mutta ei kiiruhdeta asioiden edelle, tässä viikkotsekkaus tällä erää:Kuinka pitkällä: 29+3

Paino: +13,6 ensimmäisestä punnituksesta joka oli rv 9. Ai kamala. Mut hei, saako puolustautua? Mä olen lyhyt ja lähes liikuntakyvytön (tähän se apinaemoji jolla on kädet silmien edessä)

Muut arvot: Hg on tippunut taas. Rv 9 se oli huimat 158, viikoilla 19+3 138 ja nyt 119. Verenpaineet 105/71 ja sf-mitta menee nätisti keskikäyrällä, 26,5.

Muutokset vartalossa: Jalat on ihan kamalan turvonneet, välttelen peiliä ja pukeudun väljästi.

Mielihalut: No nyt ei kyllä ole ollut mitään erityisiä mielihaluja! 

Nukkuminen: Edelleen huonoa, mutta kai siihen on jo tottunut. Neuvolassa terkka kysyi, että enkö ole huomannut hg huimaa romahtamista väsymyksenä, johon totesin potevani jo niin kroonista väsymystä, että en osaa kyllä tunnistaa syitä. 

Hermostuttaa: Oma avuttomuus. 

Vaivat: Selkä ja nivus-säryt sekä närästys. 

Erityistä: Vauvalla on jo melko selkeä rytmi!

Mieliala: Edelleen hyvin vaihteleva. Välillä hihkuu onnesta ja toisinaan masentaa kun säryt on niin kovia. Ahdistaa kun kilometrin lenkki kostautuu illalla ja harmittaa aina selitellä lapselle, miksei äiti voi auttaa tai istua lattialla leikkimässä.

Odotan: Synnytystä. 

Kommentit (32)

2/32 | 

Oho! En ole varmaan seuraillut kauhean ahkerasti tätä siun vatsan kasvatusta, kun tuntuu, että aika menee NIIIN nopeasti! Vastahan siula oli ihan pienen pieni masu! :) Eikä synnytystä miun mielestä kanssa pidäkään jännittää.

4/32 | 

Kaunis vauvavatsa sinulla! ♥ Ja kiva lukea tällaisia raskauspostauksia, kun itse on "samassa veneessä" :) Omasta mielestäni moni raskaana oleva nainen on todella kaunis, mutta omasta itsestäni en sitä kyllä voi sanoa. Paljon paremmin viihdyn "omassa kropassani". Täällä porskutellaan 24 raskausviikolla. Välillä on öitä, et valvon ja valvon, uni ei vaan tuu. Sit toisinaan aamulla tuntuu, että ei jaksa vaan nousta ku vielä nukuttais. Hb oli mullakin vähän romahtanut, minkä seurauksena väsymystä päivälläkin. Näillä viikoilla normaalia, mut jospa se siitä lähtis nousuun. Tsemppiä ja ihanaa raskausaikaa! :)

5/32 | 

Mä niiiin muistan nuo fiilikset! Ekan kohdalla sitä vähän panikoi kaikkea ja ennenaikaiset supistukset pakottivat sairaslomille ja lepoon. Oli tosi hohdokas olo. Keskimmäisen aikaan pärjäsin kai parhaiten, vaikka olisin todellakin ottanut mieluummin sen olohuoneen säkin sen valtavan ja painavan vatsan sijasta. Kolmas olikin sit yhtä tuskaa, nivuset ja lonkat jatkuvassa tulessa (saatat muistaakin, kun tästä yhdessä ketjussa höpötin ;)). Raskausaika ei todellakaan ole ollut mullekaan mtn ihanaa ja ruusuista. Toki siitä nauttiikin, mutta ainakaan vielä Ellenin ollessa 6kk ei ole minkään näköistä ikävää sitä vatsaa (ja niitä vaivoja!) kohtaan :D

Tsemppiä Salla, enää loppurutistus jäljellä

-Katja

8/32 | 

voi että... :) oon lukenu sun blogiis pidemmän aikaa ja ensinnäkin onnea varmaan oonkin onnitellut tai en? mutta loppu aika on aina se pisin mahdollinen. :D Onneas loppu odotukseen.

Anonyymi
11/32 | 

Tsemppiä!
Itellä nyt rv23, ja isoimmat ongelmat on kävelyn kanssa. Jumppaamaan ja salilla pystyn vielä ihan hyvin mut jo kaupassa kävely on ihan tuskaa. Pistää ja supistaa ja hengästyttää. Harkkasuppareita on muutenkin joka päivä pitkin päivää, onneks maanantaina on neuvola ja pääsee tarkastamaan, että kaikki on kuitenkin hyvin.
Ja unenlahjoista oon edelleen tosi tyytyväinen, nukun kun tukki helposti 12h unia. Väsymys on muutenkin ihan tosi valtavaa ja töissäkin joutuu pinnisteleen, että jaksaa mitään tehdä.

Niin ihana sun iso vatsa

Tiia

Anonyymi
12/32 | 

Ihania kuvia

Sulla näkyy napakoru olevan niin onko ollut ongelmia raskauden aikana? Onko sulla ihan normaalikoru vai joku raskaudenaikainen koru tms? Itselläni on kans napakoru ja oon miettiny että miten ton kanssa sitten raskauden aikana toimitaan.

Anonyymi
13/32 | 

Hei! Onko teillä päin kaikilla 2 viikon välein neuvolla? Helsingissä ainakin minulla oli rv 30 ja seuraava vasta rv 36. Onnea odotukseen!

16/32 | 

ihanaa kun säkin olet jo noin pitkällä! mä en oikein pysty edes kävellä ja toisinaan lähtee jalat alta:/ ja ole onnellinen unenlahjoistasi! mulla on muutenkin ongelmallista nukahtaa ja nyt vielä kivut pitää hereillä ja herättelee.. Ja kiitos

22/32 | 

Joo nää nivuskivut on ihan kamalia kun ne tekee ihan liikuntakyvyttömäksi! Mulla ei kyllä suppareita oo onneksi kummoisemmin ollut, se vielä puuttuisi=D kiitos tsempeistä ja kokemuksien jakamisesta

27/32 | 

Meinasin udella tota napakoruasiaa, mitä joku muukin samassa tilanteessa oleva on jo kysellyt! :D Tästä syystä toivotan siis vaan tsemppiä loppuodotukseen! Ihana blogi sulla! :)

28/32 | 

Hei, sattumalta löysin blogiisi ja näin alkunäkemältä vaikuttaa kivalta! Minulla myös laskettu aika kesäkuussa, tosin jo 2. päivä, niin täytyypä jäädä seurailemaan kuulumisiasi. Esikoinen on minulla myös poika (vajaa 2v) ja tätä toista ennustettiin tytöksi - nämä samankaltaisuudet siis kiinnitti minulla blogissasi huomion :)

30/32 | 

Hei kiva kun löysit tänne ja kommentoitkin! Tervetuloa :) vilkaisinkin jo blogiisi ja täytyy paremmalla ajalla tulla oikein perehtymään, vaikutti todella kivalta!:) kiva seurata samassa tilanteessa olevaa;)

32/32 | 

Kaunis vauvavatsa sinulla! ♥ Ja kiva lukea tällaisia raskauspostauksia, kun itse on "samassa veneessä" :) Omasta mielestäni moni raskaana oleva nainen on todella kaunis, mutta omasta itsestäni en sitä kyllä voi sanoa. Paljon paremmin viihdyn "omassa kropassani". Täällä porskutellaan 24 raskausviikolla. Välillä on öitä, et valvon ja valvon, uni ei vaan tuu. Sit toisinaan aamulla tuntuu, että ei jaksa vaan nousta ku vielä nukuttais. Hb oli mullakin vähän romahtanut, minkä seurauksena väsymystä päivälläkin. Näillä viikoilla normaalia, mut jospa se siitä lähtis nousuun. Tsemppiä ja ihanaa raskausaikaa! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla