Raskausviikot 5+0 pyörähti käyntiin. Oireet eivät ole juurikaan muuttuneet viime viikolta, mutta oma äidinvaisto on antanut minulle vinkkiä vauvan sukupuolesta.

 

Heräsin aamulla niin vahvaan tunteeseen, että vauva tulee olemaan poika. Nyt myöhemmin aamupäivällä fiilis on yhtä vahva, jos ei vahvempi. Mitään erityistä toivetta ei minulla ole sukupuolta kohtaan, eli vaistoni voi hyvinkin olla oikeassa. Samanlainen olo minulla oli esikoista odottaessa. Innolla jään odottamaan, että onko fiilikseni oikeassa.

 

Oireet ovat pysyneet samana. Närästys iskee heti, jos vatsa on tyhjillään. Ruokahalu on kasvanut ja kaikki suolainen (varsinkin linssisipsit, nam!) ovat suosiossa. Kasvoille on tämän ansiosta noussut epäpuhtauksia ja tarve juoda vettä on kova. Pissalla ei ole tarvinnut ravata suuresta vedenkulutuksesta huolimatta. 

 

Vauva on pikkuisen pippurin kokoinen ja sen sydän alkaa lyödä. Aivot kehittyvät hurjasti ja alkion hermostoputki sulkeutuu. Raskausviikko 6 on siis todella tapahtumarikas viikko pikkuiselle ihmisen alulle. En malta odottaa niitä viikkoja kun sykkeen kuulee dopplerilla.

Varasin ajan varhaisraskauden ultraääneen, kuten olen jokaisessa raskaudessa varannut. Ultraääni sijoittuu viikkojen 8 ja 9 väliin, eli nähtävissä saattaa olla jo pienen pienet kädet ja jalat. Toivon mukaan kaikki menee hyvin ja pääsemme ultraääneen asti. Olo on kyllä ollut paljon varmempi raskautta kohtaan, eikä pelkoa keskenmenosta enää ole.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Uskallan väittää, että moni 21-vuotias ei vielä elä keskellä lapsiarkea.

Minä elän tätä arkea kolmen lapsen ja aviomieheni kanssa. Lapsiarkeni alkoi joulukuussa 2015 esikoispoikani synnyttyä ja tämän jälkeen sain vielä kaksi ihanaa tyttöä.

Blogissani pohdin nuoren vanhemmuuden haasteita ja kirjoitan laajalti meidän tavallisista, mutta vauhdikkaista päivittäisistä touhuistamme.

Yhteydenotot ja yhteystyöt: vahterajasmin@gmail.com

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017