Moni on kysynyt, että onko minulla jäänyt ikävä nuoren elämää. Jos kysymyksellä tarkoitetaan alkoholia, sinkkuutta, lapsettomuutta, matkustamista tai muuta "tavallisen" teinin elämään liittyvää asiaa, vastaus on ehdoton ei.

 

Olin vasta 17-vuotias, kun esikoiseni syntyi, eli kokemusta yöelämästä ei ollut. Moni sanoikin siihen, että jos en ole sitä kokenut, niin ei semmoista voisi edes kaivata. Kävin sitten yökerhossa vuoden 2018 alkupuolella ja oloni ei koskaan ole ollut niin eksynyt. Lähentelevät ihmiset ja kännissä örveltävät zombiet pelottivat minua. Alkoholilla ei ollut minuun pienintäkään vaikutusta ja rahaa sinä iltana kului melkein viikon ruoka-ostosten verran. En halunnut tällaisen kuuluvan rutiineihini.

Seuraavana aamuna ystäväni kertoivat "hoidoistaan" ja siitä, kuinka hulluksi meno oli käynyt pilkun aikana. Itse olin kömpinyt kotiin jo kahden aikaan ja kävin mieheni viereen nukkumaan. SIis miehen, jonka vieressä olen nukkunut jo melkein neljä vuotta.

 

Elämä ilman lapsia oli tylsää

Koti pysyi siistinä ja asunto oli niin hiljainen, että naapurustosta kuului selkeästi pieninkin ääni. Mitään tekemistä ei ollut, joten Netflixiä tuli tuijotettua koko päivän ajan ja sohvasta tuli paikka missä saattoi vierähtää kuusikin tuntia.

Lapset ovat tuoneet minun elämääni arjen. Jokaisena päivänä tiedän jo aamusta miten hommat tulevat etenemään. Lapsien ansiosta en myöskään valvo pitkälle yöhön, sillä tiedän etten jaksa pienillä yöunilla. Lapsien tultua elämääni olenkin ollut paljon pirteämpi ja onnellisempi ihminen.

 

Voisin siis sanoa, että "teiniys" ei minulle sopinut. Kasvaminen aikuiseksi saman miehen kanssa on ollut ainutlaatuista ja lapsien saaminen oli parasta mitä elämässäni on tapahtunut.

 

Ja jollekin muulle tämä elämäntyyli voisi olla painajainen, sitä en kiellä

Kommentit (1)

Käyttäjä15860
Liittynyt30.6.2018
1/1 | 

Heippa,

Blogisi on mielenkiintoinen, mutta toistuva vakuuttelu muille siitä, että nuori äitiys on sinulle sopiva valinta, vie mielenkiinnon. Vähemmälläkin uskoo, että olet sinut asian kanssa.

Kaipailisin mielimmin enemmän arkipäivän juttuja siitä, miten pärjäätte. En vakuuttelua (joka pidemmän päälle alkaa kuulostaa siltä, ettet olekaan tyytyväinen tilanteeseenne).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Uskallan väittää, että moni 21-vuotias ei vielä elä keskellä lapsiarkea.

Minä elän tätä arkea kolmen lapsen ja aviomieheni kanssa. Lapsiarkeni alkoi joulukuussa 2015 esikoispoikani synnyttyä ja tämän jälkeen sain vielä kaksi ihanaa tyttöä.

Blogissani pohdin nuoren vanhemmuuden haasteita ja kirjoitan laajalti meidän tavallisista, mutta vauhdikkaista päivittäisistä touhuistamme.

Yhteydenotot ja yhteystyöt: vahterajasmin@gmail.com

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017