Olen yrittänyt viimeisen vuoden aikana puhua lapselleni kärsivällisyydestä ja siitä, että kaikelle on aikansa. Nyt löydän itseni muutaman minuutin päästä negatiivisen raskaustestin tehtyäni tuijottamassa uutta testiä ajatellen "entä jos nyt sittenkin!?"

 

(Huom! Luethan tekstin pilke silmäkulmassa)

Toisen lapsen yrittämisestä alkoi hullu raskaustestien haaliminen ja lähes jokaisen pissallakäynnin aikana oli pakko kuoria yksi testi kääreistään. Tikun käsiin saaminen ja sen virtsaan upottaminen toi mukavan tuntuisia kylmiä väreitä ja jännitys oli kova, vaikka tiesin testin näyttävän negatiivista, koska meneillään oli vasta viides kiertopäivä. Testipaketteja saattoi kulua kierron viimeisinä päivinä kaksikin päivässä ja kaikki tietenkin eri laatua. Oli aikaisia testejä, normaaleja ja digitaalisia joita piti säästää siihen asti, että tikku näyttää kahta viivaa, mutta houkutus tikulle pissimisestä on ylitsepääsemätön.

 

Kuinka monta testiä uskallan ostaa samasta kaupasta?

Se oli kolmas kerta ja ilta, kun marssin taas jälleen S-marketiin hakemaan uutta raskaustestipakettia. Muut testit kuluivat heti kun ehti ovelta vessaan kävelemään, vaikka ei ollut aamu ja virtsaa oltiin pidätelty ehkä puolisen tuntia. Useamman päivän ja muutaman (kuuden) testipaketin oston jälkeen vaihdoin S-marketin K-supermarketiin ja ostin testit sieltä. Sama kierre jatkuu kierrosta toiseen.

Aina kun kävin täydentämässä testivarastoa, suuntasin pikakassalle ja yritin peittää näkymää nolostuneena. Jos syystä tai toisesta pikakassat olivat suljettuna, yritin kerätä koriin muutakin ostettavaa ja kääntää testipaketit liukuhihnalle niin, että niitä ei tunnistanut raskaustestipaketeiksi. Yleensä kyllä huonolla menestyksellä.

Mitä aikaisempi, sen parempi!

On raskaustestejä jotka näyttävät raskauden "jo" esimmäisenä kuukautisten poissajäämispäivänä, mutta todelliselle testihullulle tämä ei todellakaan ole tarpeeksi. Onneksi on olemassa siis testejä jotka näyttävät raskauden jopa 6 päivää ennen kuukautisia. Vaikka on todella pieni mahdollisuus saada tikkuun kaksi viivaa 6 päivää ennen kuukautisia, tekee himotestaaja aikaisen testin jo 8 päivää ennen kuukautisia. Hinnalta nämä aikaiset testit ovat kalliimpia, mutta se ei himotestaajaa haittaa.

 

Tuijottamalla testiä tarpeeksi pitkään, voit nähdä haamun

Kun testiä on katsonut viidessä eri valossa, ainakin kahdessakymmenessä eri kulmassa, raskaustestitikun avatessa ja testin voimassaoloajan loputtua, saattaa siinä näkyä toinen viiva! Ainakin omasta mielestä. Testistä on hyvä ottaa varmuuden varaksi kolmisenkymmentä kuvaa jokaisessa mahdollisessa eri valossa ja kulmassa. Myös vauvaryhmään kuvan jakaminen on hyvä idea, jos joku vaikka näkisi sen toisen viivan.

Tämän haamuviivan jälkeen menee muutama minuutti kunnes myös digitaaliselle tikulle on vauvaryhmäläisten kehotuksesta pissitty ja testin näytössä lukee "not pregnant", mutta toivoa ei tietenkään ole menetetty. Uuden testin voi tehdä jo muutamien tuntien päästä uudestaan.

 

Tyhjiä testipaketteja kaikkialla ja erittäin hämmentynyt mies

Yritän selittää miehelleni aikaisten testien upeudesta ja siitä kuinka haluan nähdä viivan kehittyvän aivan raskauden alusta asti. Mies ei tietenkään tätä ymmärrä ja kysyy, että miksi et vain odota kuukautisten saapumista.

Joskus kun on ihan varma toisen viivan näkyvyydestä, voi ihanan pissatikun työntää miehen silmien eteen katsottavaksi. Vastaus on mitä todennäköisimmin "en näe mitään" ja mies haukutaan sokeaksi sillä siinä on aivan varmasti toinen viiva.

Myös ne 12 tyhjää ja 15 täyttä testipakettia hämmentävät miestä. Niihin ei aina uskalleta edes koskea, sillä niistä ei tiedä mitkä ovat täynnä ja mitkä tyhjiä. Edes himotestaaja ei aina ole asiasta varma.

 

Plussatuulia!

Jätä vapaasti kommentti ja kerro, kuinka monta raskaustestiä sinä teit yrittäessäsi lasta!

Kommentit (2)

Tiedät kyllä kuka ;)
1/2 | 

Esikoisesta taisin tehdä kolme ja kuopuksesta kaksi 😁 taidat olla olla raskaustestiaddikti 😉😘

Sothis
2/2 | 

Niiiiin tuttua! 😂
Mua jopa vähän pelottaa ajatus kolmannen haaveilusta, koska se tulee olemaan juurikin tuota 🙈
Vinkkinä hei, tilaa netistä tukkupakkaus testejä, ei tarvii mennä punasteleen marketiin. Ja ne on halvempiakin 😉

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Uskallan väittää, että moni 21-vuotias ei vielä elä keskellä lapsiarkea.

Minä elän tätä arkea kolmen lapsen ja aviomieheni kanssa. Lapsiarkeni alkoi joulukuussa 2015 esikoispoikani synnyttyä ja tämän jälkeen sain vielä kaksi ihanaa tyttöä.

Blogissani pohdin nuoren vanhemmuuden haasteita ja kirjoitan laajalti meidän tavallisista, mutta vauhdikkaista päivittäisistä touhuistamme.

Yhteydenotot ja yhteystyöt: vahterajasmin@gmail.com

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017