Kuuluin siihen porukkaan joka ajatteli kaikista kestotuotteista, että ne ovat tarkoitettu joillekin ihme ituhipeille. Joko minusta on tullut ituhippi, tai sitten näitä tuotteita käyttävät ihan tuiki tavalliset ihmiset. Olen nimittäin hullaantunut kestovaippoihin ja kuukuppiin!

 

"Sehän on valtava!" Oli ensimmäinen oivallukseni, kun seisoin apteekissa intiimialueen hoitotuotteiden edessä. Tuijotin myös hintalappua joka oli lompakollemme kerralla maksettavaksi suolainen. Tiesin, että pidemmän päälle hinta olisi edullinen. Otin paketin käteeni ja hetken tutkailin sitä.

Olin lukenut, että koko 2 on sopivampi runsaalle vuodolle/synnyttäneille naisille. Kupin koko ja ajatus sen tunkemisesta emättimeen oli pelottava, mutta aika nopeasti mieleen muistui hienoja mietteitä. "On sielä käynyt, ja ulos tullut isompiakin asioita". Paketin takanapuolella oli kuva taitellusta kuukupista ja oikeastaan se ei ollut sen isompi kuin tamponi.

Paketista paistoi lila, mielestäni jättimäinen verenkeruuallas. Paketti oltiin täytetty mukavilla faktoilla jotka toimivat rohkaisunani kun vihdoin pidin paketista itsevarmemmin kiinni ja lampsin kassalle. "37.50 euroa kiitos" totesi myyjä. Maksoin ostokseni pala kurkussa ja mietin, että ainakaan ei olisi edes mahdollisuutta käyttää muuta kuukautissuojaa tämän arvokkaan silikonipalasen vuoksi.

 

Ensimmäinen kokeilu

Puhdistus ja sterilointi. Tämän jälkeen päästiin sitten tositoimiin, eli kuukupin asettamiseen. Olin jo lukenut ties mitä kauhutarinoita siitä, kuinka hankalaa asettaminen tulisi olemaan. Taittelin kupin kahdesti kahtia ja otin tiukan otteen. Kyykin vessan lattialla kuin mikäkin sammakko, mutta yllätyksekseni kupin asettelu onnistui jo ensimmäisellä kokeilukerralla

Noustessani seisomaan kuppi ei tuntunut emättimessä miltään ja liikkuminen oli yhtä helppoa kuin ilman kuppia.

 

 

Sopii herkälle iholle paremmin kuin hyvin

Tässä tulee pieni TMI (too much information) pläjäys. Ihoni on ollut atooppinen ja täynnä ihottumaa jo pidemmän aikaa ja limakalvojen iho vielä sitäkin kamalammassa kunnossa. Kuukautisten alussa on ollut edessä aina vaikea päätös. Valitsenko siteet, jotka hankaavat ja ovat epämukavat runsaan vuodon omaavalle herkkikselle, vai tamponin joka kuivattaa ja jättää jälkeensä kuidunpalasia ja saattaa aiheuttaa tulehduksen.

Kuppi ja kädet pestään ennen asetusta ja sen suurempia toimenpiteitä ei tarvita. Käyttämäni kuppi on valmistettu lääketieteellisestä silikonista joten se ei kuivata tai muunna sisäistä kosteustasapainoa emättimessä. Tuotteen käytön yhteydessä en myöskään havainnut hajuongelmia, eli kuukautisten aikana pystyi olemaan rennosti ilman stressiä julkisilla paikoilla.

 

Oliko mitään negatiivista sanottavaa?

Koska postaus on aivan 100% omasta tahdosta tehty, voin hyvin mielin sanoa, että on minulla negatiivistakin sanottavaa.

Kuppi vuosi aamulla yli, kun olin makoillut kuutisen tuntia sängyssä. Kun aamulla heräsin vauvan peppua pesemään, tunsin heti seisomaan noustessani kuinka kupin reunasta vuotaa verta. Kupin pois ottaessa alusvaatteet ja kädet olivat kuin murhan jäljiltä ja kuppi lainehti verestä. Vuotoni tosin on erittäin runsasta ja edes yksi tamponi tai side ei estä yövuotoa.

Toisena huomautuksena on kupin pitkä "antenni", mutta sen sai leikattua itse sopivan kokoiseksi. Alkuperäisen kokoisena se roikkui emättimen ulkopuolella huomattavasti ja se tuntui epämukavalta.

 

Käyttökokemus oli siis suurimmaksi osaksi positiivinen ja käytän kuukuppia jatkossakin.

 

(Käyttämäni kuppi on Lunette ja sen löydät klikkaamalla TÄSTÄ)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nimeni on Jasmin. Olimme 16 ja 17 vuotiaita tehdessäni ensimmäisen positiivisen raskaustestin. Nyt olemme 19 ja 20, meillä on ihana kaksivuotias poika sekä hänen lisäkseen aivan ihastuttava syyskuussa syntynyt tyttövauva. Kirjoitan meille tärkeistä asioista sekä tuiki tavallisesta arjestamme nuorina vanhempina.

Teemat

Blogiarkisto

2017