#Noljakanfaijan keittiö Missä: Noljakankaari, Joensuu Milloin?: ma-su klo 00:00-24:00 Paljonko: Sormisyötävät ilmaiseksi, mikäli jaksat katsella ilveilyä ja lässytystä Sormiruokailu valtaa nopeasti alaa suomalaisessa vauvaruokailukentässä. Sormiruokailu on paitsi ruokailutapa, myös ruokafilosofia. Yksinkertaiset annokset tarjoillaan ilman mausteita suoraan alustalta. Ruokailuvälineitä ei ole, vaan ruoka kauhotaan suuhun käsin.

Ruokailupaikakseni valikoitui tällä kertaa vaihtoehtojen vähyyden vuoksi #Noljakanfaijan keittiö Joensuun Noljakassa. #Noljakanfaijan keittiö täydentää alueen ennestään heikohkoa ravintolatarjontaa, johon on aiemmin kuulunut vain oikea ja vasen tissi. Ravintola lupaa tarjota ruokaa, jonka pystyy hienontamaan ilman hampaita, ja johon ei tukehdu. Lista on lyhyt ja yksinkertainen: Päivässä tarjotaan yhtä tai kahta ruokalajia ilman mausteita. Konseptiin kuuluu myös, että pöytäseuraansa ei saa valita.

Ensimmäisellä vierailulla tilasin listalta keitetyn perunan, sillä muuta ei ollut tarjolla. Kuten huomaatte, annoksen esillepanossa ja perunan rakenteessa olisi toivomisen varaa. Peruna oli muussaantunut jo ennen esillepanoa, jolloin sitä oli myös vaikea nostella suuhun. Ruokailu menikin lähinnä nyrkin imemiseksi. Laitan epäonnistumisen ravintolan henkilökunnan kokemattomuuden piikkiin.

Seuraavaan ruokailuun valmistauduin paremmin: alkuruoaksi tilasin rintamaidon (0 e), jonka jälkeen minut siirrettiin viihtyisälle istuimelle pöydän päähän. Olin jo aiemmin tilannut kaksi porkkanaa, joiden valmistusprosessia pääsin seuraamaan. Kuoritut porkkanat keitettiin kiehuvassa vedessä pehmeiksi ja jäähdytettiin huoneenlämpöiseksi. Kokki oli selvästi ottanut edellisen kerran virheistä opikseen, sillä tällä kertaa annokseni porkkanat olivat napakoita ja niistä sai otteen.

Pinnalta porkkanat olivat tarpeeksi pehmoisia, jotta ikenillä raateleva ruokailijakin sai irti makupaloja. Jälkimaku oli tosin tissimaitoon tottuneelle hieman karvas. Porkkana aiheutti myöhemmin ummeutusta, ja seuraavan päivän vaipanvaihto todisti sen että jotain oli jo nieltykin. https://www.youtube.com/watch?v=Np6JSyxm5uU

Seuraavalla kerralla vuorossa oli parsakaali.

  Kaali oli jälleen keitetty sopivasti pinnalta pehmeäksi, kuitenkin siten, että ruoasta sai otteen. Annoksen ajatuksena on myös hakata, muussata ja viskoa irtoavia kukintoja ympäristöön. Ruokalajin sottaisuuden vuoksi suosittelen ruokailuun suunniteltua viittaa. Henkilökunta pitää huolen lattian ja ruokailualustan siistimisestä.

Kaiken kaikkiaan #Noljakanfaijan ravintola tarjoaa kohtuuhintaista syötävää taaperon makuun hieman epäsiistissä ympäristössä. Paikka on sopiva pienen purtavan nauttimiseen esimerkiksi leikin lomassa. Ravintolan kohtalonkysymys lienee se, onnistuuko se pitämään ruoan tason kilpailukykyisenä lähistöllä sijaitsevien tissien kanssa. Jäämme odottamaan mitä tuleman pitää.

-Sulo

*kriitikko on puolen vuoden ikäinen ruokafanaatikko ja #Noljakanfaijan poika

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

#Noljakanfaija on nuorehko koti-isä Joensuun Noljakan lähiöstä. Ensimmäisen lapsen tulo saa arkisetkin asiat näyttäytymään uudessa valossa. Sulo-vauva kasvaa ja kehittyy. Yhdessä harrastetaan, opitaan uutta ja mietitään vanhemmuutta. Myös pilke silmäkulmassa.

Teemat

Blogiarkisto

2016

Kategoriat