Isyys tuo mukanaan paljon asioita, jotka yllättävät. Isyys muuttaa käyttäytymistä ja elämäntyyliä yllättävillä tavoilla. Tämä blogaus lähti jo otsikossaan alkaen klikkejä keräävään leijuntaan, joten formaatti blogaukselle on kaikkien klikkailijoiden suosikki, eli lista. Tässä siis TOP 5 yllättävimmät asiat mitä isyys tuo tullessaan.


1. Oma elämä ei lopu, vaan se tiivistyy pienempiin hetkiin

Olin kuullut isäksi tulleilta tuttaviltani, kuinka sitovaa ja raskasta vauvaelämä voi pahimmillaan olla. Myöskään iltarientoihin ja kavereiden luokse ei olisi enää samalla tavoin asiaa. Yhtälö ei kuitenkaan ole todellisuudessa näin synkeä!

Saat omalla ajallasi paljon enemmän aikaiseksi. Osaat viettää laatuaikaa Facebook-syötteen ylös-alas-selailun sijaan (no okei, sitäkin tulee välillä tehtyä). Samoin osaat nauttia enemmän kahdenkeskisestä ajasta puolison kanssa. Pieni piipahdus puolukassa sillä aikaa kun mummo hoitaa vauvaa, voi olla loistavaa rentoutumista ja parisuhdeaikaa.

2. Opit arvostamaan ABC- liikennemyymälöitä ja Prismoja

Terveisiä kaikille yrittäjille: Jos haluatte asiakkaiksenne lapsiperheitä, sijoittakaa tiloihinne lastenhoitohuone ja markkinoikaa sitä. Mitä matalampi kynnys vauvaperheellä on tulla vierailemaan liikkeessänne, sitä enemmän saatte asiakkaita. Ja vauvaperheissä sana kiirii.

Aiemmin olin vältellyt S-mafian liikkeitä kuin kunnon hipsteri ikään. Nyt vihreän kortin vilauttelu on kuitenkin lisääntynyt pikkupuotien ja kahviloiden kustannuksella.

3. Huomaat saaneesi erityisetuja!

Oletko aina ollut kateellinen inva-paikkojen hyvälle sijainnille aivan kauppojen ovien vieressä? Niin minäkin. Hanki lapsi ja ongelma ratkeaa. Monilla kaupoilla on erityiset parkkipaikat lapsiperheille. Nyt voit kurvata täydellisellä perheautolla, kuten tässä Ford Focuksella, aivan oven viereen. Wikipedia muuten väittää, että Focus on alemman keskiluokan auto! Myös lastenvaunut ovat valttikortti paikallisliikenteessä. Niiden kanssa saa matkustaa ilmaiseksi.

4. Saat uusia ystäviä ja suhde omiin vanhempiin muuttuu.

Synnytys on vähän kuin naisten intti: samaan huoneeseen tyrkätään eri taustoista tulevia ihmisiä, jotka eivät välttämättä olisi normaaliolosuhteissa tutustuneet toisiinsa. Eilen kuitenkin kävimme vierailulla synnytyslaitokselta tutun pariskunnan mökillä. Jaoimme kokemuksia vauvaelämän alkutaipaleelta ja istuskelimme nuotiolla. Aivan loistavaa!

Myös anoppilassa käynti muuttuu huomattavasti mieluisammaksi, kun tiedät että isovanhemmat voivat katsoa vauvan perään ja vaikkapa saunassa käynti yhdessä onnistuu!

5. Saat osaksesi huomiota liikkuessasi kadulla

Tämä koskee erityisesti isiä kantoreppujen tai rattaiden kanssa. Lasta hoivaavalle isälle hymyillään ja hänelle tullaan juttelemaan. Isä saa osakseen ihailevia katseita, joita ei ennen välttämättä ole ropissut. Tämä on huomiotu myös Amerikoissa! Huomion kohteeksi päätyminen ei kuitenkaan ole sinun ansiotasi, joten älä ylpisty. Suurin hurmuri on se pieni käärö hellässä huomassasi.


Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

#Noljakanfaija on nuorehko koti-isä Joensuun Noljakan lähiöstä. Ensimmäisen lapsen tulo saa arkisetkin asiat näyttäytymään uudessa valossa. Sulo-vauva kasvaa ja kehittyy. Yhdessä harrastetaan, opitaan uutta ja mietitään vanhemmuutta. Myös pilke silmäkulmassa.

Teemat

Blogiarkisto

2016

Kategoriat