Mitä typerämpi, hullumpi tai vaarallisempi haaste on, sitä enemmän se todennäköisesti niittää suosioita.

Tiedätkö mitä ovat Kaneli-, Dödö- sekä ”Jäätä ja suolaa” haaste? Entäpä Tölkkis-, Kortsu-, Deep banana- ja Konetiskitablettihaaste? Nuorten keskuudessa leviävät tasaisin väliajoin toinen toistaan älyttömimmät haasteet, joissa vaarassa pahimmillaan on nuoren terveys.

Tiedän hyvin, että nuoruuteen kuuluvat hölmöilyt, toisten yllyttäminen ja omien rajojensa etsiminen. Mutta hei haloo, nämä ”haasteet” ovat aivan älyttömiä. Siis AIVAN älyttömiä.

Mitä typerämpi, hullumpi tai vaarallisempi haaste on, sitä enemmän se todennäköisesti niittää suosioita.

Ihan ensiksi täytyy todeta, että tärkeä osa näitä haasteita on se, että ne kuvataan. Kuvattu video jaetaan sosiaalisessa mediassa, joka puolestaan kerää katselukertoja, seuraajia tai tykkäyksiä. Mitä typerämpi, hullumpi tai vaarallisempi haaste on, sitä enemmän se todennäköisesti niittää suosioita. Seuraajia ja katselukertoja niitetään tempuilla ja tempauksilla, joissa ei välttämättä ole järjen häivää. Pahimmassa tapauksessa (kuten mainitsin) ne ovat terveydelle jopa hengenvaarallisia.

Mitä typerämpi, hullumpi tai vaarallisempi haaste on, sitä enemmän se todennäköisesti niittää suosioita.

Tölkkis oli otsikoissa vasta vähän aikaa sitten. Tölkkisessä kämmenien ulkosyrjällä hakataan tyhjä tölkki puoliksi. Ei tarvitse olla kummoinenkaan Sherlock tajutakseen, että haaste pistää kämmenien ulkosyrjät vuotamaan verta. Järjetön tölkin hakkaaminen kuvataan, ja kuvat tai video jaetaan internettiin. Mitä enemmän verta vuotaa sen parempi -ainakin haasteen mukaan.

Kondomi keuhkolohkossa ei naurata enää siinä sairaalan sängyllä maatessa.

Mikäli kaipaat jotain suurempaa, tarjoaa netti vielä lukuisia toinen toistaan älyttömämpiä haasteita johon tarttua. Kortsuhaasteessa yritetään vetäistä avattu kortsu nenän kautta suuhun. Tässäkään ei tarvitse olla kovin kummoisilla älynlahjoilla varustettu tajutakseen, ettei sitä voi seurata hyvää. Kondomi keuhkolohkossa ei naurata enää siinä sairaalan sängyllä maatessa. Ihan ehdottomat pohjat vetää mielestäni kuitenkin haaste, jossa suuhun laitetaan konetiskitabletti. Sanonta ”Pestään suu saippualla” saa näin aivan uuden merkityksen. Olen ehkä vanha, mutta sen minäkin tajuan, että tämä on aivan järjetöntä.

Aivan järjetöntä!!

Myönnän kyllä, että on sitä tullut tehtyä typeryyksiä itsekin. Silloin kun minä olin nuori, hurjan ja kapinallisen maineen sai helpommalla. Kun yhdellä potkulla pystyi pimentämään kadun varrella tietä valaisevan katulampun, oli jo aika kova tyyppi. Mitä useamman katulapun jaksoi pimentää vain yhdellä potkulla, sitä coolimpi tyyppi oli. Oma ennätykseni oli seitsemän (kröhöm).

Myönnän kyllä, että on sitä tullut tehtyä typeryyksiä itsekin.

Sinä iltana tuosta kiihkeästä katulamppujen potkimisesta oli päälläni oleva vihreä pilottitakki kainaloiden kohdalta aivan hiestä läpimärkä. Enhän minä sitä kenellekään kertonut, sillä kovat mimmit ei moisesta hikoile. Enkä kertonut muuten sitäkään, että jokaisen potkun jälkeen silmissä näkyi tähtiä. Kadun päässä hieltä haiseva ja jalkaansa linkuttava angstiteini on varmaan ollut todella coolin näköinen ilmestys (not). Kun illalla rantakallioilla ei pullon avaajasta ollut tietoakaan, avasi tämä elämänsä vedossa oleva teini pullonkorkkinsa hampailla. Ihan vaan siksi koska -miksi ei. Piti näyttää muille, että ei tässä avaajia ole ennenkään tarvittu.

Seuraavana aamuna näytettiinkin hampaita sit hammaslääkärille -itku kurkussa. Se coolius loppui siihen paikkaan. Tai oikeastaan ei edes paikkaan. Hajosi perhana koko hammas.  

Mikään haaste ei ole loppujen lopuksi terveytesi arvoinen.

Mikä siis onkaan tämän avautumiseni opetus, pointti ja highlight? Se on varmaankin se, että haasteita on ollut aina, ja aina varmasti tulee olemaankin. Sun vastuu nuorena on käyttää järkeä. Mikään haaste ei ole loppujen lopuksi terveytesi arvoinen. Jos vedät henkeesi kortsun, banaanin tai kanelia, poltat suusi konetiskitableteilla tai ihosi jäällä tai kuumalla vedellä niin loppujen lopuksi siitä kärsit vain sinä. Sä olet paljon coolimpi ja mageempi tyyppi, kun uskallat olla juuri sellainen, kun olet.

Sillä loppujen lopuksi haasteet tulevat ja menevät. Vaikka kuinka kaverit yllyttää ja haukkuu mammariksi niin katulampuissa palaa seuraavana iltana lamput aivan niin kuin ennekin.

Mä haastan sut olemaan juuri oma ihana itsesi.

Et uskalla?

Teinit, niistä on vaan ihan pakko tykätä <3

Ps. Käy kurkkaamassa mun sivut Facebookista ja Instagramista. Tykkää ja seuraa niin pääset seuraamaan aitiopaikalta teinien (ja mun) elämää.

Kuva:oma albumi

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MormuskaMutsi on kultaisella -90 luvulla nuoruutensa elänyt 40 vuotias viiden tyttölapsen äiti, joka yrittää parhaansa mukaan ymmärtää nyky-nuorten hormoonihuuruista sielunelämää. Blogissani pohdin iloinen pilke silmäkulmassa näitä raivostuttavan ihania ja uskomattoman upeita otuksia nimeltä teinit. Tervetuloa mukaan.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016