Koulusta tuleva teini viskaa repun korkeassa kaaressa nurkkaan ja pamauttaa "Vi**u miten paska päivä!" Ja se muuten myös näkyy teinin kasvoilta. Kiukkuinen äkäpallo potkii jalasta lenkkarit ja viskaa takin mytyksi repun viereen.  Ovet paukkuvat niin että perintöposliinit kilisevät kilpaa vitriinissä, ja kiukkuisen nuoren kantapäät rytmittävät napakasti jokaista askelta. Ovi paiskautuu kiinni -slam ja kohta huoneesta kuuluu matalaa basson jumptusta. Seison eteisessä suu auki ja mietin: "Mitä hittoa juuri äsken tapahtui?" 

Olen oppinut sen että kun talossa asustaa ihan oikeaan teini-ikään kasvanut nuori, on tilanne usein räjähdysherkkä. Nuori on nimittäin ihan rakkaudella sanottunakin hieman omituinen kapistus. Tässä kohtaa haluan antaa vinkin. Vaikka kuinka haluaisit ymmärtää nuoren sielunmaisemaa, et useimmiten onnistu. Valitettavasti. Nuoren mieli on nimittäin levoton. Se kieppuu, kierii, pyörii, hyrrää ja heittää volttia. Juuri kun luulet saaneesi ajatuksenjuoksusta kiinni ja ymmärtäväsi tätä värikästä ja räjähtelevää sielunmaisemaa niin..... ei.

Se juna meni jo ja pysäkkisikin oli väärä.

Annan sinulle esimerkin. Otetaan aiheeksi vaikkapa kesätakki. Ajatellaan vaikkapa (hypoteettisesti) tietäväsi että tämän kesän muotia on Bomber-takit. No, osittain oikein. Älä silti mene ja osta sellaista. Ainakaan ellei takin saaja ole mukanasi kaupassa. Nimittäin kotiin tullessasi saattaisit kuulla:

 "No on tää ihan kiva mut..." Sen olisi tullut olla vain täysin eri värinen, eri materiaalia ja kukkakuvioitu. Sitäpaitsi kaikilla muilla on koulussa kuulemma nyt sellainen, joten ostamasi (hypoteettinen) takki -se on ihan out of season. 

Jep! Asia selvä. Sen verran kuitenkin meni oikein että vaatekappale oli oikea. Entäpä jos olisit tuonutkin riskillä housut???

Painelet keittiöön nuolemaan haavojasi ja ajattelet että ehkäpä jos laihdutat oiiiiiikein paljon niin tuo Xs-kokoinen takki mahtuisi päällesi. Mallaat (hypoteettisesti) takkia päällesi, ja toteat että se näyttää päälläsi samalta kuin makkara nakin kuoressa. Pieneltä ja väärän väriseltä.  Hylkäät ajatuksen pikadiettaamisesta ja pakkaat hypoteettisesti ostamasi takin takaisin pussiin ja palautat sen kauppaan.

Kun nyt seison eteisessä ja kuuntelen yläkerrasta kuuluvaa musiikkia totean vain että: "Eipä olisikaan pitänyt palauttaa". Se (hypoteettisesti ostettu) takki olisikin ollut tänä päivänä nimittäin koulussa kuitenkin ihan kuuminta hottia. 

Lopputulemana voinen siis vain todeta että:

  • En ymmärrä (taaskaan) nuoren ajatuksenjuoksusta yhtään mitään. 
  • Vaatekaupoilla on syytä olla nuori mukana. 
  • Minusta ei koskaan tule Xs-kokoista.
  • Teinin oveen on hommattava pehmeät tiivisteet ja saranarasvaa. 

Sellaista.

Nuoret, niitä on vaan pakko rakastaa <3

 

ps. Käy kurkkaamassa sivuni myös Facebookissa ja Instagramissa. Saa tykkäillä ja seurata, pitäisin siitä paljon <3

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MormuskaMutsi on kultaisella -90 luvulla nuoruutensa elänyt 40 vuotias viiden tyttölapsen äiti, joka yrittää parhaansa mukaan ymmärtää nyky-nuorten hormoonihuuruista sielunelämää. Blogissani pohdin iloinen pilke silmäkulmassa näitä raivostuttavan ihania ja uskomattoman upeita otuksia nimeltä teinit. Tervetuloa mukaan.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016