Kuusen juurella lapsi, vatsanpohjallaan jännityksestä lentoon lentäneet perhoset. Paljon on hän ehtinyt laskea väheneviä öitä. Syödä odotukselta maistuvia suklaita luukkujen takaa. Paljon on ehtinyt haaveilla ja toivoa, ehtinyt iltaisin piirtää ilmaan unelmiensa joulun. Paljon on aamuisin ehtinyt haaveilla kääreestä paljastuvaa lahjaa. Paljon on ehtinyt tehdä muistoja, aikuisena muisteltavaksi.

Muistoista kipein on lasinen koriste aikuisen suulla. Kipeä on muisto sen kiillon ympärillä. Katsos, silloin muuttuu hauras joulun taika, muuttuu joulun harras tunnelma. Katoaa juhlan ilo vähitellen aikuisen silmistä. Näitä hetkiä on lapselle liikaa muistoihin tallennettu, aikuisena muisteltavaksi. 

Kuusessa kauniita palloja ja oksilla kimaltavaa nauhaa. Pienin sormin on koristeet kuuseen aseteltu ja nauha pujotettu hellästi sen vihreille oksille. Yksin ihastelee lapsi kuusen kauneutta, silmissään suunnaton suru. Ei saanut lapsi joulun suurinta taikaa, ei raitista aikuista. Muistoihinsa tallennettavaksi.

Mitä lapsi sitten eniten toivoo?

Hän toivoo joulua jolloin kuusessa on kauniita palloja ja oksilla kimaltavaa nauhaa. Pienin sormin on koristeet kuuseen aseteltu ja nauha pujotettu hellästi sen vihreille oksille. Yhdessä on ihasteltu kuusen kauneutta, heillä molemmilla silmissään joulun suurin taika. Ihaniin muistoihin on tallennettu tämäkin hetki. 

Aikuisena muisteltavaksi. 

<3

 

Usein jouluun liitetään myös alkoholi. Näin ollen haastankin sinut mukaan "Anna lapselle raitis joulu -kampanjaan"  Minun hyvä tekoni onkin juuri turvata lapsilleni raitis joulu. Voisiko se olla myös sinun tämän joulun hyvä tekosi? Annetaan lapsille yhdessä mahdollisuus nauttia raittiista joulusta johon liittyy kaikki joulun ihanat asiat sekä turvalliset aikuiset.

Huomisen luukku aukeaa sitten Hurlumhei -blogissa. Koko ihanan joulukalenterimme löydät Kun minusta tuli äiti -blogista.

 

Ps. Käy kurkkaamassa Facebook -sivuni sekä Instagram. Saa tykätä/seurata, pitäisin siitä paljon <3 pus pus <3

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

MormuskaMutsi on kultaisella -90 luvulla nuoruutensa elänyt 40 vuotias viiden tyttölapsen äiti, joka yrittää parhaansa mukaan ymmärtää nyky-nuorten hormoonihuuruista sielunelämää. Blogissani pohdin iloinen pilke silmäkulmassa näitä raivostuttavan ihania ja uskomattoman upeita otuksia nimeltä teinit. Tervetuloa mukaan.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla