Kun jäin äitiysvapaalle ennen joulua, jostain aivan tyhjästä eteeni materialisoitui kilometrin pituinen to do-lista. Ajattelin naiivisti, etten millään ehdi tekemään kaikkea valmiiksi ennen beben saapumista. Voi kuinka väärässä olinkaan. Olen siivonnut ja puunannut kuin hullu. Jopa siihen pisteeseen asti, että mua on alettu vaatia lopettamaan. Tää koti ei oo koskaan ollut näin siisti ja järjestyksessä. Mutta onhan se nyt aivan ensiarvoisen tärkeää, että keittiön kuiva-ainekaappi on loogisesti järjestetty ja liinavaatteet hyvin viikattu. Nehän se vauva ensimmäisenä tarkistaa. Tämän lisäksi muhun on iskenyt pahemman laatuinen neuloosi. Olen jotenkin täysin päässyt unohtamaan kaiken sen tuskan, jota aiemmin kesken jääneet neulomukset ja kutomukset ovat aiheuttaneet. En enää muista kuinka olen piilotellut käyttämättömiä lankoja ja puoliksi purettuja takakappaleita erinäisiin laatikoihin "jatkan sitten ensi vuonna"-mentaliteetilla vain huomatakseni viimeistään muuttopuuhissa, ettei ensi vuotta koskaan tullutkaan. Osasyyllinen neuloosiin on Garn Studion Drops Designin mahtavat, ilmaiset ja suomenkielisiset ohjeet sekä Menitan hyvät lanka-alet. Olivat vielä niin pirun ystävällisiäkin siellä asioidessani, että lapasestahan se shoppailu lähti. No, mihin se tiikeri raidoistaan pääsisi.


Tälle omalle bebelle olen tähän mennessä kutonut luonnonvaalean viltin ja haalarin samasta merino-langasta. Ohjeet olivat todella helppoja ja silti lopputulos oli mielestäni aika hieno. Haalarin kanssa tosin kävi el classico-moka. Se on ihan kauhean suuri! Ellen pyöräytä maailmaan jotain 6 kiloista mörssäriä (toivottavasti, toivottavasti en!) niin tänä talvena tyyppi hukkuisi tuohon pukuunsa. Ensi talvena taas saattaa olla jo liian pieni. Kattellaan miten käy. Eihän sitä voi vaatia, että ihan heti tajuaisi miettiä lapsen kasvukäyriä suhteessa vuodenaikojen vaihteluun, eihän?


IMG_1811
IMG_1811

Viimeisin projekti omalle bebelle on hieman haastavampi palmikkoneuleviltti. Tätä ohjetta varten jouduinkin jo vähän kimurantimman tilanteen eteen, sillä sen lisäksi että ohje oli englanniksi niin enhän minä sitä ihan sellaisena halunnut käyttää, tietenkään. Leikkaa-liimaa-askartelin A3-kokoisen värikaaospalapelin vain tajutakseni matkan varrella, että olisin selvinnyt ehkä 1/10-osalla tuosta ohjeesta, jos vaan olisin malttanut hetken pohtia asiaa. Toisaalta, onhan se aika näyttävän näköinen ohje. Ainakin bussissa saa ihailevia katseita. Tai sitten kauhunsekaisia päänpyörityksiä, jotka johtuvat siitä että puolet ajasta istun yksi sukkapuikko hampaiden välissä odottamassa seuraavan palmikon silmukoiden siirtämistä. Ihmettelinkin kun sain istua usein ihan rauhassa yksin. Jopa ruuhkabussissa.


IMG_1878
IMG_1878

Neuloosista ovat päässeet osallisiksi myös ystävät. Osaa olen raahannut mukaani lankakauppaan, ryöstänyt heidän puikkokokoelmansa tai muuten vaan altistanut mummoilulleni raahaamalla kutimiani mukana lähes joka paikkaan. Kummitytöilleni kudoin joululahjaksi viltit. Haaveilin myös tekeväni kaikille samanlaiset villasukat, mutta nyt taitaa aika loppua. Toinen lahjavilteistä on pitsikuviota, jonka kanssa meinasi mennä hermot. Purin alkupätkän ehkä kolme kertaa, kun en vaan saanut kuviota oikein. Sitten päätin vaan jatkaa ja lisätä viltin mukaan "elämän ohjeen": aina kaikki ei mene ihan suunnitelmien mukaan, mutta lopputulos saattaa silti olla käyttökelpoinen. Ja ainakin se on persoonallinen, tekijänsä näköinen.


IMG_1885
IMG_1885

Pinkki karhunvatukka-viltti tuli veljen tytölle, joka ei kuulemma ole oikein suostunut käyttämään peittoja. Tiesiköhän tyttö miten sulattaa kummitädin sydämen, kun ensitöikseen kömpi itse viltin alle <3 Siinä unohtui kyllä samalla sekunnilla myös tämän viltin pienet virheet ja sen tekoprosessin kiroilut. Kaiken sen vaivan arvoista.


IMG_1778
IMG_1778
IMG_1832
IMG_1832

Koska kaikkia lankoja ei olekaan tarvinnut viltteihin, ovat jämälangat saaneet uuden elämän pikku tossuina ja kypärämyssyinä. Täytyy myöntää että ne ovat kyllä aika söpöjä.


IMG_1880
IMG_1880
IMG_1881-0
IMG_1881-0

Tossuihin tarvittiin myös napit. Pikku pala kakkua, eikö? Enpä olisi uskonut ettei Jumbon kokoisesta kauppakeskuksesta löydy napin nappia, mutta onneksi on Ebay! Sieltä tilailin muutamat napit. Saa nähdä mitä posti tällä kertaa tuo tullessaan. Minä ja Ebay kun ei aina olla osuttu ihan samaan kuunkiertoon ymmärryksemme kanssa. Mutta ne onkin sitten jo aivan eri tarinoita. Lopuksi vielä varoituksen sana neuloosista kärsiville: olen huomannut että se on vain porttihuume vakavampiin käsityöprojekteihin. Siitä on turhankin helppo siirtyä ompelun ja muun askartelun kautta jopa huonekalujen kunnostukseen etsiessään isompia ja näyttävämpiä onnistumisia. Ja siltä tieltä ei paluuta taida ollakaan! Älkää sitten sanoko, etten muka varoittanut!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015