Kun päättää lähteä 8,5 kuukautta vanhan tyttösen kanssa ensimmäistä kertaa ulkomaille, niin mitä siellä laukussa oikein pitääkään olla? Ei ehkä riitä ihan leipä ja piimä. Tämä ensimmäinen reissu tehtiin nyt hieman helpomman kautta, sillä lähdimme mummilaan. Jotta nyt ei ihan liian helpoksi kuitenkaan menisi, niin mummila sijaitsee pikku pikku matkan päässä, Torreviejassa Espanjassa. (Positiivista on se, ettei tätä matkaa pääse VR pilaamaan.) On se kuitenkin sata kertaa iisimpää mennä sinne valmiiseen kotiin, jossa on kunnon keittiö. Ja tietenkin oma kokki. Ja lastenhoitaja. Käytännössä siis All Inclusive. Otetaan lisää vaikeuskerrointa sitten kun tiedetään miten tuo tyyyppi toimii eri aikavyöhykkeillä. Tärkein pakattava asia oli passi. Nykyäänhän noilla miniatyyri ihmisillä pitää olla oma passi johon pitää tietenkin ottaa passikuva. Sepä vasta olikin hupaisaa touhua. Ei riittänyt se, että oli tupeerannut oman tukkansa ja laittanut lilaa luomeen jotta edes sen kerran näyttäisi itse omassa passikuvassaan joltain muulta kuin terroristilta (ei muuten auttanut) vaan nyt piti tuosta lötköpötköstäkin saada kuva, jossa se ei hymyile. Tai itke. No se onnistui. (En ole kyllä ihan varma miten. Se kuvaaja oli ottanut kuvat molemmista ehkä nanosekunnissa ja ennen kuin olit edes tajunnut niin jotenkin mystisesti suustasi oli jo päässyt "joo, ihan ok" ja kuvatiedosto oli jo poliisilla. Ei auttanut itku markkinoilla. Tai valokuvaamossa.) Mutta terroristilta se vauvakin omassa kuvassaan näyttää. Jos tuolla kuvalla päästävät joskus Jenkkeihin, niin on ihme.      

 Lentomatkaa varten pakkasin mukaan imetystyynyn ja oikein urakalla taputtelin itseäni tästä oivalluksesta selkään. Olihan se aavistuksen mukavampaa nukuttaa tuota yli 72 senttistä tulevaa koripalloilijaa sylissä kun sai ne koivet kerättyä johonkin sen tyynyn uumeniin. Ensi kerralla kyllä mennään silti istumaan niin päin, että tyttö potkii isäänsä eikä jotain tuntematonta kanssamatkustajaa, joka jo muutenkin kiroaa tuuriansa kun kaikista mahdollisista vierustovereista arpa valitsi ensimmäistä kertaa lentävän sylivauvan.  Universumin mielestä tuo naapuripenkin heppu taisi sitten kuitenkin olla ihan hyvä jätkä, koska S vaan sliipitti menemään oikeastaan koko matkan. Lähdössä se yritti vähän reklamoida, mutta maitopullo suussa vaimensi tehokkaasti suurimmat äänet ja se huomas aika nopee, että kaikkein helpoin on vaan nukkua. Voi kun ne muutama muukin lapsi lennolla olis tajunnut saman kupletin juonen, mutta ei. Oletettavasti universumilla taas on jotain mua vastaan, kun sain taakseni sen klassisen "potkin penkkiä eikä äitini tajua kuinka ärsyttävää se on"-lapsen. Tuon 4,5 tunnin aikana tein hiljaisen lupauksen kaikille tuleville  edessäni istuville matkustajille vannoessani, ettei meidän muksu ole koskaan se ärsyttävä penkin potkija. Not on my watch.  

Pappa tuli noutamaan meidät yön selässä matkaajat ja ennalta-arvattavan "mistä päästään takas autolle"-episodin jälkeen tungettiin kaikki kassit autoon. Myös se pakkausteipillä korjattu. Sillä eihän sitä kannata kotona katsoa onko matkalaukkusi selvinnyt edellisestä ylibuukatusta matkastaan hengissä. Ei kun kannattaa luottaa siihen, että matkavakuutus korvaa pitkin poikin lentokenttää levinneet vaatteet ja vauvanruuat, sillä eihän olis yhtään noloa kun matkalaukkuhihnalla pyörisi parit tutun näköiset alushousut. Ei, ei todellakaan kannata.  Uskalsin purkaa laukut vasta seuraavana päivänä. Syynä tähän oli se, että vastoin kaikkea mitä olen aiemmilla matkoillani oppinut, en tehnyt exceliä pakattavista tavaroista. Voitteko kuvitella!?!? Itseänikin tämä epäjärjestelmällisyys ja jopa täydellisestä piittaamattomuudesta kielivä holtittomuus järkytti. Mitä tämä äitiys on mulle tehnyt? Että ihan muina naisina olen pakannut vaan mutu-tuntumalla ja "onneksi on (miehen) luottokortti"-asenteella. Huh huh mitä meininkiä.  

Onneksi kassiin oli pakkautunut (ei välttämättä ihan selkeää mielikuvaa tästä operaatiosta) ne tärkeimmät eli vauvan tavarat. Maitohappobakteerilliset D-vitamiinitipat (paikallisilla on vuodessa noin 330 syytä olla käyttämättä D-vitamiinia. En tiedä kuinka monta syytä olla pohtimatta vatsan toimintaa), vauvan puuro (tämän olisi voinut jättää myös ostamatta, koska kaupassakäynti osoitti, että myös espanjalaiset lapset syövät puuroa. Kuten myös nallen muotoista juustoa), fysikaalinen aurinkorasva (tahmeaa kuin... no, sanotaan vaan että erittäin tahmeaa) ja kasa vaatteita (miten onkaan voinut muutamassa kuukaudessa täysin unohtua se, millaisia vaatteita käytetään 20-25 asteen lämpötilassa. Ihan kuin Suomessa ei mitään kesävaatteita olis käyttänytkään. Eiku niin...). Otin myös kaapista muutaman purkin kasvissoseita ja pari pussia hedelmäsosetta. Niitäkin löytyi hyvin kaupasta: luomua, sokeritonta, suolatonta, mautonta. Riittää hyvin siihen asti kunnes räjäytän äidin keittiön päästäessäni alter egoni Kokki Kikkakolmosen irti ja pyöräytän typykälle muutamat takuuvarmat hittisoseet pakkaseen. Vielä kun metsästetään jostain maissinaksuja niin on repertuaari hallussa. Ellei muuten niin saadaan paikallisten ravintola-alan ihmisten stressikertoimet koholle myös näin turistikauden ulkopuolella. (Ai sä et tajua mistä puhun? Joo kato, nää on näitä juttuja jotka tajuaa vaan jos on ollut töissä ravintolassa. Varsinkin sellaisessa missä on kokolattiamatto. Ja jossa käy paljon lapsiperheitä. Niitä "hyvinkäyttäytyviä". Voi niitä aikoja.) Summa Summarum (tutkimusten mukaan latinan käyttö luo mielikuvan älykkäästä kirjoittajasta. Ai minkä tutkimusten? En tiedä, mutta vetoaminen tutkimuksiin, vaikka kuinka epätieteellisiin, luo mielikuvan siitä että mielipiteeni olisi oikeampi kuin toisten.) Tytön ensimmäinen matka on alkanut. Se ei ole mielipide vaan fakta. Mielipide on se, että täällä on aika kivaa. Ei kun sekin on fakta. Lisää faktoja luvassa viimeistään ensi viikolla. Nyt menen katsomaan auringonlaskua. Ilman toppatakkia.  

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015