Vauvan tuleminen on antanut hyvän tekosyyn vähän sisustaa. Onhan se nyt ensiarvoisen tärkeää, että pikkuisella on oma huone, oma KAUNIS huone! Remontoimme pikkuhuoneen muutama vuosi sitten ja miehen (sekä lompakon) onneksi samat maalit ja tapetit käyvät myös vauvan huoneeseen. Huone itsessään ei tosin vieläkään ole vauva-moodissa, vaan se toimittaa edelleen pelihuoneen ja vierashuoneen virkaa. Jossain vaiheessa sitten. Tässä vaiheessa vauvan sänky on siis vielä meidän makkarissa, mutta ehkä sen voi jossain vaiheessa siirtää sitten omaan huoneeseen. Toiveajattelua ehkä, mutta haaveilen jo siitä että bebe nukkuisi omassa sängyssään. Tiedän, tiedän. Voi olla ettei se suostu lähellekään omaa sänkyä ennen kuin vuoden iässä, mutta saahan sitä haaveilla? Ja sisustaa?


IMG_0134.jpg
IMG_0134.jpg

Saimme pomoltani lainaan kauniin puunvärisen pinnasängyn, johon aloin etsimään pussilakanoita ja reunapehmustetta. Voi olla että olen hieman ronkeli, mutta joko kaikki oli rumia tai sitten kamalan kalliita. Voi myös olla, että mietin hieman liiankin paljon värien ja kuvioiden yhteensopivuutta? Kaiken pitää (tietenkin) olla toisiinsa sointuvaa: hiekkaa, norsunluuta ja vanha roosaa. (Suomi-mies-suomi sanakirjassa nämä käsitteet kääntyvät sanoille ruskea, valkoinen ja vaaleanpunainen). Etsiskelin sopivia netistä, mutta luonto ei antanut periksi painaa osta-nappia. Kivat reunapehmusteet maksavat jopa 100€ ja vauvan lakanatkin 40€! Ihan älytöntä. En ala. Marssin siis Eurokankaaseen ostoksille. Ostin pilkkuja, tähtiä, raitoja ja sydämiä ja laitoin ylppärilahjaksi saamani ompelukoneen tulille. Muutaman päivän keittiön pöytä näytti bangladeshilaiselta sweat shopilta ja kotimme äänimaailma muistutti merirosvolaivaa. Ihan pari kertaa tuli kiroiltua, muutama neula katkastua ja omaa mielenterveyttä epäiltyä. Mutta en luovuttanut!


IMG_0137.jpg
IMG_0137.jpg

Pinnasängyn reunapehmusteen ohjeet löysin blogista, mutta lisäsin matkan varrella omiani. Ompelin pystyompeleiden lisäksi myös reunaan tikkauksen ihan vaan koska musta se näytti jotenkin huolitellummalta. No, okei. Ehkä se tikkaus ei kestäis ihan hirveen tarkkaa syyniä, mutta makuuhuoneessaan on vähintäänkin hämärää, eiks vaan? Kuka sitä nyt huomaa, jos se ei ihan koko matkalta ole just samalla etäisyydellä reunasta? Jos siis päätät ottaa ottaa haasteen vastaan ja askarrella oman pinnikseen reunasuojan, suosittelen soveltamaan oman fiiliksen mukaan. Ja ehkä mittailemaan jossain välissä oman pinniksen ulottuvuuksia, jotta istuis sitten parhaalla mahdollisella tavalla. Pikku mutkat matkassa tosin vaan parantavat lopputulosta. Ainakaan kellään muulla ei ole samanlaista. (Tällä mä usein lohduttaudun omien projektiensa kanssa.)


IMG_0138.jpg
IMG_0138.jpg

Pussilakanat tein sopimaan äitiyspakkauksen peittoon ja tyynyliinan IKEAn lastentyynyyn. Eihän tuo vauva vielä alkuun mitään tyynyä tarvitse, mutta ajattelin että kun sitä kangasta jäi juurikin sen tyynyliinan verran yli, niin ainakin ovat sitten valmiina kun aika tulee.


IMG_0140.jpg
IMG_0140.jpg

Kangasta jäi mittausvirheen (siis en tajua miten siinä nyt näin kävi) takia hieman yli ja pohdin, että mitä ihmettä mä sillä teen. Onneksi on ystävät! Kummityttöni äiti ehdotti, että ompelen pötkylätyynyn, jolla alkuun saa pienennettyä pinnikseen mini-ihmiselle sopivammaksi ja myöhemmin sitä voi käyttää tukena lattialla pötkötellessä. Kauheen hyvä idea siis. Ei mennyt hukkaan. Toivottavasti unet maistuu näissä lakanoissa. Ainakin voi sanoa, että bebe on ympäröity rakkaudella. Kiroilu on jo unohdettu.


IMG_0142.jpg
IMG_0142.jpg

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015