Onhan se nyt ollut alusta asti ihan selvää, että vauvauintiin ilmoittaudutaan heti kun vaan voidaan. Tuo bebe on kuitenkin vesimies ja ihan on vesimiehen elkeetkin. Ja onhan tässä nyt omakin (meri)lehmä ojassa. Aika vahvastikin. Ollaan molemmat vanhemmat sukeltajia ja olenkin kovaan ääneen kertonut kasvattamani tulevan dive masterin #instantdiver #justaddwater. Ajattelin sit elää omaakin unelmaa tän lapsen kautta, makso mitä makso. (Teille, joilla sarkasmifiltteri toimii liiankin tehokkaasti, niin voitte rauhassa siirtää ne herneet kauemmaksi nenukistanne, kyllä tyttö saa harrastaa tai olla harrastamatta melkein mitä vaan.) Mutta siis ihan rehellisesti voin sanoo, että olishan se hieno, jos tyttö viihtyis myös vedessä. Voi muutaman vuoden päästä olla melko tylsiä perhelomia, jos joutuu viikko tolkulla oleen kohteessa jossa ei paljoo muuta tehdä ku vesiurheilla.     

 No, ei tarvii ainakaan tällä hetkellä pohtia sitä, viihtyykö Sienna vedessä vai ei. Ekaa kertaa kun lumpsautettiin se ammeeseen, oltiin varauduttu huutokonserttiin, mutta ei. Tää tyyppi vaan polskutti menemään hymyssä suin niinku olis aina kylpenyt. Nyt nää säännöllisen epäsäännölliset kylpyhetket kuuluu vahvasti isä-tytär-ohjelmistoon. Äiti saa vaan nauttia kikatuksesta ja elää toivossa, että tyttärelle rakennetaan pihalle sen verran iso lasten allas, että äitikin mahtuu siihen lillumaan. Ja kauheen kätevä olis integroida siihen sellainen cooleri, jossa juomat pysyvät kylmänä. Siis Siennan juomat. Tietenkin. Öh... Ilmoitettiin Sienna Pikku Delfiinien vauvauintiin heti kun vaadittavat 3kk ja 5kg tuli täyteen. Harmi, ettei nyt ehditä uimaan ku 4 kertaa ennen kesätaukoa, mutta parempi se ku ei mitään. Eka kerta jännitti ihan hirveästi. Ei ehkä niinkään pikku-uimaria kuin äitiä. Tykkääkö se nyt siitä uimisesta vai onko sittenkin liian pieni vielä, huutako koko ajan ja tartuttaa muihin uimareihin. Mutta ei. Pientä luottoa pitäis olla omaa lasta kohtaan. Siellä me pulikoitiin melkein koko puoli tuntinen. Tytön ilmeet vaihteli ihmetyksestä kummastukseen. Onhan se pikkasen eri asia olla pikku ammeessa ku tuolla suuressa altaassa. Toisella uintikerralla tuli jo hymyjäkin, vaikka pohjalla oli rokotuspiikkien aiheuttama maailman isoin itku. (Siitä muuten vinkkinä: jos on itse taipuvainen kyynelehtimään niin kannattaa ottaa isä mukaan pitelemään lasta kun sitä pistetään. En olis ite pystynyt. Ihan hirveetä. Melkein itkien itsekin.)  

Epävirallinen ja epätäydellinen infopaketti vauva-uinnista: lapsen pitää olla vähintään 3kk ja 5kg kun uinnit aloitetaan. Ainakin Pikku Delfiineillä maksetaan aina 1 kuukausi kerrallaan eli uinnit aloitetaan aina alkukuusta. Vauvalla pitää olla uimavaippa ja lahkeellinen, painijaselkäinen uimapuku. Isillä pitää olla uimahousut. Bonusta saa, jos ne on jotain hauskaa kuosia kuten palmun kuvia tai sit neonväriset. Ennen uinnin aloittamista sulle sanotaan, että on pakko osallistua infotilaisuuteen, mutta ne lähettää sähköpostiin joka tapauksessa tiedoston, jossa kaikki ohjeet on. Mä olinkin ihan kauhee rebel enkä mennyt infoon ollenkaan, kun ystävä osas sanoa etukäteen et on turha. Jos siis sisälukutaitosi on edes kolmos luokan tasolla (no pahimmassa tapauksessa myös a-a-aasi taso riittää, jos ei ole kiire), niin samat tiedot saat siitä infokirjeestä. Ja hei, ainahan voi kysyä. (Ne varmaan hirttää mut Pikku Delfiineissä tästä hyvästä).  Uintikerta kestää 30min ja alussa ja lopussa mennään rinkiin ja lauletaan hauskoja uintilauluja kuten ro-ro-robotti ja minä lä-lä-läiskytän. Ei kannata huolestua, sanat oppii nopee ja sit voi laulaa mukana ihan täysillä. Ainakin siihen asti kunnes ohjaajat hienovaraisesti vihjaavat, että kannattais hieman viritellä sävelkorvaa vaikka kotona. Muuten saa pulikoida keskenään, ohjaajat tulee käymään kaikkien luona neuvomassa otteissa (jos hieman nostaisit käsiä ylöspäin, ettei tytön pää lillu vedessä) ja opettavat miten sukelletaan (joo heti ei saa regulaattoria suuhun). Suihkutiloissa liukkaan vauvan kanssa toimimisessa helpottaa se, jos käyttää a) vähemmän saippuaa ja b) molempien vanhempien molempia käsiä. Meillä työjärjestys on se, että ensin toinen käy suihkussa kuin tuli olis takapuolen alla, vaikka oikeasti mihinkään ei ole kiire. Sillä välin toinen suihkuttelee vauvan kanssa. Vuoronvaihdossa toinen vetää lyhyemmän korren ja pääsee vaihtamaan vaipat, kun toinen pääsee rauhassa suihkuun. Jos on yksin matkassa saa nauttia näistä kaikista rooleista yhdessä. Ainakin Pikku Delfiineillä on lainattavissa kaukaloita, joissa bebeä voi kuljetella suht turvallisesti märkätiloissa, mutta jos haluat hieman jännitystä elämään niin kyllä se rimpuilevat pötkylä kulkee myös sylissä. Muistathan kaikkien uima-altaiden isolla kirjoitetun säännön: Ei saa juosta!   

 "Kivi, paperi, sakset kuka hyppää pommilla altaaseen!" Ja yleisvinkkinä muuten, että jos missään tilanteessa on tarvetta imarrella vanhempia, niin kehu niiden lasta. Kuinka se on niin TAITAVA! Nauroin itelleni, kuinka ylpeä olin Siennasta kun se oli niiiiin reipas kun kaadettiin vettä selkään ja pään yli. Ihan ku olis vanha tekijä kuulemma. Niinku se nyt olis mitenkään minusta kiinni miten veteen reagoi. Silti meinas bikinit revetä kun niin oli rinta rottingilla. Kauhun sekaisella jännityksellä odotan päiväkodin ekoja näytelmiä. Kuinka meidän Sienna on niiiin autenttinen kivi. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015