Kyllä mua tästä varoiteltiin, mutta eihän sitä voi uskoa ennen ku sen itse näkee. Että päiväkoti tulee lapsella öihin. Ja sit se ei enää nuku. Ainakaan ihan niinku ennen. 

Mutta nyt uskon. 

S ei koskaan ennen herännyt yöllä kunnolla itkemään. Nyt saattaa kuulua sellainen veret seisauttava huuto joka jatkuu hysteerisellä itkulla. Joka ei lopu ennen kuin on hyssytellyt lapsen sylissään uudestaan uneen ja samalla herättänyt itsensä niin tehokkaasti ettei itse saakaan enää unta. Ja sepä onkin kivaa kun kello on herättämässä ja töissäkin pitäis olla edes semijärjissään.

Ajateltiin sitten järkevinä vanhempina vastata tähän muutoksista aiheutuvaan yölliseen reklamaatiokierteeseen toisella muutoksella. (Ai että ollaankin niin välähtävän viksuja. Ei kangistuta kaavoihin vaan ihan reippaasti kokeillaan uutta. Tai sit ei vaan tajuta taas mistään mitään ja sössitään asiaa vaan enemmän. Tiedä häntä. Mä kyllä tykkään enemmän siitä viksu-vaihtoehdosta. Mennään sillä.) Otettiin pinnasängystä laita pois. Ettei typykkä joutuis rystyset valkoisina ravistelemaan pinnoja kuin eläintarhan asukki.

Ja (periaatteessa) tää olikin ihan suoranainen menestys. S tykkää ihan hirveesti itse kiivetä sänkyyn ja meneekin iltaisin tosi nätisti nukkumaan. Varsinkin jos isä nukuttaa. (Mikä ei sinänsä ole lainkaan huono juttu, koska lisää omaa aikaa. Toisaalta, onko ihan normaalia olla miehelle kateellinen kun se saa tytön nukkumaan minuuteissa ja itseltä siellä menee vähintään tuplat?)

Mutta sitten tykkää myös kiivetä sieltä sängystään pois. Luultavasti ihan vaan siitä ilosta että voi. Yleensä meillä alkaa Midnight show tunnin myöhässä (eli tyttö on vissiin jossain Madagaskarin ajassa). Muutaman ynähdyksen jälkeen alkaa kuulua pikku tepastimien ääntä ja sitten oviaukkoon ilmestyy hohtava tutti. (Which is creapy btw) Jos et tässä vaiheessa ole itse salamana päättäväinen ja kiikuta kakaraa takaisin omaan punkkaansa, pakenee mies takavasemmalle (lue: olohuoneen sohvalle) ja jäät itse potkivan ja nipistelevän lapsen kanssa "nukkumaan" loppuyöksi.

Ainoa keino on siis olla nopeasti heräävää sorttia ja saada lapsukainen kiinni ennen kuin se karkaa sängystänsä ja mennä siihen viereen silittelemään ja perustelemaan järkevästi, miksi tänäkin yönä pitäisi nukkua. Ja omassa sängyssä. Näiden yöllisten kehityskeskusteluiden tulos on onneksi yleensä krooh-pyyh eli tainnutettu lapsi. Sivutuotteena vaan saattaa olla ei niin krooh-pyyh vanhempi.

Sitten sitä aamulla kauheat hjallikset silmien alla noustaan taas ylös ja kaivetaan ne silmät meikin avulla esille. (Ja poskipuna! Se on melko tärkeä nykyään.) Päiväksi töihin lepäämään ja kahvia tankkaamaan ja sitten taas odottamaan sitä hetkeä kun taas pääsisi itse nukkumaan.

Mutta mikä järki siinä on, että kun voisi mennä nukkumaan ajoissa niin silti jää siihen sohvalle tuijottamaan jotain älytöntä Olympialajia josta ei edes tajua mitään! Sitten kello on taas jo viittä vailla ensimmäiset sätkyt ja yö seuraa edellisten esimerkkiä. Ja hjallikset kasvaa.

(Jos yöt on olleet tällaisia niin mitenkäs siellä päiväkodissa on mennyt? Kerron siitä sitten seuraavassa postauksessa...)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla