Jos nyt pääsisin juttelemaan sen Mirvan kanssa, jolla ei vielä ole lasta ja joka pikkasen itsevarmempana julisti, että näin minä kyllä omaa lastani kasvattaisin, niin tulis kyllä iso ja mehevä riita. Ai hitto, miten ärsyttävä se muikkeli olikaan. Eihän sillä ollut mitään hajua koko asiasta. Höpisi vaan suu vaahdossa läpiä päähänsä.

Ihan ensiks, olen koko ajan kovaan ääneen valistanut, että "lapsi ei saa muuttaa perheen dynamiikkaa liikaa. Lapsi tulee perheeseen eikä niin, että perhe muuttaa kaiken lapsen takia." No, onhan tässä vinha perä ja joltain kulmalta voihan meidän elämä siltäkin näyttää. Jos oikein siristää meinaan. Mutta pitäähän se myöntää, että aika moni asia tehdään kyllä tytön ehdoilla. Varsinkin tuo toimintojen ajoitus menee kyllä ihan itsesuojelunkin nimissä mm. tytön unirytmien mukaan. Ei viitsi ihan tieten tahtoen tökkiä nukkuvaa karhua. 

"Ja meillähän ei noita tavaroita nostella pois, kyllä tytön pitää oppia mihin saa koskea ja mihin ei.". No mites on ton kiinni teipatun vitriinikaapin kanssa? Et sitten jaksanut enää kieltää, kun ei mennyt perille vai? Kumma juttu.

"Lapsi syö ruoka-aikaan eikä sen kanssa aleta pelleilemään. Jos ei syö, niin ruoka pois ja saa vasta seuraavalla aterialla." Vaikka meillä onkin ollut aina suhteellisen hyvä syömäri, niin miten sitä silti onkaan sortunut kikkailemaan sen ruuan kanssa, tarjoamaan vielä kolmatta sorttia ja keksimään leikkejä. Onneks tiedän etten ole yksin. Ystäväni kertoi kuinka leikkii kukkuu-leikkiä, jotta saisi pahaa aavistamattoman muksunsa suun auki ja sitten törkkää lusikan sisään. Tämä ässä hihasta on meillä vielä kokeilematta. Toinen meitä hieman pohdituttava asia on se, että saako näille antaa ruokaa jos ne kerjää? Kun koirillehan se ei niinku oo ihan hyvä juttu. Toisaalta, jos typy aina syö puolet mun leivästä niin se pitää mun kalorin saannit kohillaan eikä pääse pehva leviin. Hmm. Ehkä lisään sen painonhallinnan vinkkeihini...

"Meillä eletään normaalia elämää vaikka lapsi nukkuisi. Ei pidä hissutella ja hiippailla, jotta toinen ei tottuisi nukkumaan vain hiljaisuudessa." No, miksi sitten sydän hyppää kurkkuun, jos ovikello soi kesken päiväunien? Ja miksi melkein läväyttää toista, jos se yskäsee illalla. Tai niistää! Herranen aika! Tajusin, että opettelin jopa nukkumaan sukat jalassa, jottei yöllä kuuluis ääntä, kun yritän suorittaa poistumista lastenhuoneesta, poistumista josta itse ninjakin olisi kateellinen.

"Meillä ei kyllä katsella mitään videoita samalla kun syödään." Tästä olen yrittänyt pitää kiinni, koska mun mielestä ruokapöydässä olis ehkä ihan kohtuu kiva seurustella toisten ihmisten kanssa eikä niin, että kaikki tuijottavat sinisenä hohtavaa ruutua samalla kun lappaavat pöperöä naamariinsa. Välillä olen kuitenkin joutunut vähän venymään. Tässäkin. Ravintolassa ostin itselleni hyvä mutsi-pisteitä niin ihanan kauniisti käyttäytyvän lapsen avulla, kun hetkeksi annoin katsella Kaupungin sankareita ennen ruokaa. Niin kiltisti jaksoi typykkä odotella ruokaansa että! Kuitenkin tein sitten ihan numeron siitä, että ruokailun ajaksi video laitetaan pois. Tein siis numeron itselleni. Kukaan muu tuskin huomasi mitään.

Ainoa mikä ei ole muuttunut on se, että vertaan lasten kasvatusta yhä koirien kasvattamiseen.Onhan siinä nyt vaan jotain samaa. Kummatkin tottelee, jos luulevat siitä jotenkin hyötyvänsä ja osaavat esittää supersöpöä, jotta saavat haluamansa asian. Asiaa tarkemmin ajateltuani: kumpikohan tässä nyt kasvattaa kumpaa?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat