Tää oli nyt kolmas kerta kun oon kitissyt ja vinkunut ja käyttänyt naisellista viehätysvoimaani (toimii muuten paljon paremmin ku vinkuna. Outoo vai mitä?) mieheeni, jotta saisin hieman enemmän neliöitä tuohon terassille. En vaan tajuu, mitä arkkitehti on ajatellut kun on alunperin piirtänyt taloa kiertämään sellaisen postimerkin kokoisen pläntin, johon ei mahdu kunnolla edes aikuisen naisen suhteellisen sievä pylly! Saatika sitten jotain kalusteita, joiden myötä sitä terassia tulisi edes käytettyä.

Silloin kun tähän kotiin muutin, me ei oltu koskaan pihalla. Kun mä ekaa kertaa ehdotin miehelle, että mitäs jos ostettais aurinkotuolit niin se sanoi vaan että miks? Eihän me siellä koskaan olla. Ja oli ihan oikeassa. Mutta niistä tuoleista tää koko rumba on lähtenyt liikkeelle. Ensin laajennettiin yhtä osaa, jotta saisi ne pirun tuolit mahtuun terassille. Sitten meni ehkä vuosi ja aloin perustelemaan toisen osan laajennusta, jotta sais ehkä joskus vaikka ruokapöydän pihalle. Samalla kyllä ajattelin, että koskakohan me siellä mitään syödään kun ei sisälläkään olevaa ruokapöytää ikinä käytetä. Mutta en sanonut ääneen ja niin se terassi vaan taas levittäytyi hieman pidemmälle.

Ja nyt kun tuo napero tuli meidän elämään ja laittoi meidän tottumukset ja tavat ihan uusiks, niin aloinkin lämmittelemään miestä, että jos vielä vähän levittäis sitä terdee. Jos siihen vaikka sais Sipulle ihan oman hiekkalaatikon. Ja ehkä jonkun sohvaryhmän missä vois sitten lekotella (ihan niinku muka ehtis). Ja ehkä jopa pienen kesäkeittiön grillin ympärille.

Ja niin se mies taas vaan lähti mun hulluihin ideoihin mukaan. Terassille tuli neliöitä niin että vois vaikka tanssit järjestää (jos osais tanssia). Hiekkalaatikkoon rakentui pieni penkki äidin pepandeerokselle ja katoksen alle löytyi aivan mahtava kulmasohva ruokapöydällä. Kyllä siinä kelpaa katsella kun mies grillaa ja lapsi tyytyväisenä leikkii. (Toivoisin niin kovin, ettei tämä olisi lainkaan sarkastista.)

Terassin perusparannuksen alta sai häädön myös vanha jättikuusi. (Oheisvahinkona metsurin moottorisahan tielle päätyi myös iso koivu sekä pienempi pihlaja) Olin aina kironnut kun meidän pihalle ei aurinko paista, mutta ihan ei koulutukseni riittänyt tajuamaan että syynä olikin tuo raihnainen puu. Nyt on kuule aurinkoa piha tulvillaan ja välillä oikein porottaa kuumasti. Mutta en valita! Mies saattaa vähän valittaa kun olis noita klapihommia vielä muutamaksi tunniksi jäljellä.

Ja koska mä olen liiankin värikoordinoitu, niin pakkohan se koko hemmetin terassi oli vielä maalata. Vanha ruskean sävy kun ei sopinut uuden sohvan väreihin. Piti saada harmaa. Niinpä me sitten käytettiin hetki kesälomasta ja Sipun päiväuniaikaan hinkattiin terassiin parikin kerrosta Valtti Plussaa. (Vinkkinä muuten, jos maalaat varpaan kyntes, niin kandeis pestä niinku heti pois. Muuten saattaa näyttää lopun lomaa siltä, että on varpaan kynnet homehtunu. Just saying...) 

Terassista tuli ihan superhieno! Järjestettiin heti grillikekkeritkin ystäville ihan vaan koska terassi. Ai, että mä niin nään itseni tuossa sohvalla lököttelemässä.Vuoden päästä. Tai parin. 

Mutta eihän se pihan parannus koskaan tähän jää. Suuruudenhullulla miehellä on vielä mielessä palju (siis aivan käsittämättömän älytön idea, mutta enhän mä voi sitä kieltääkään) ja sen muuten vaan hullulla vaimolla on mielessä leikkimökki. Kesäkeittiökin on vielä hieman suunnittelun asteella samoin kuin koko rakentamaton osa pihaa. Mä en todellakaan ole mikään viherpeukalo, niin ajattelin että josko pyytäis joltain vähän apuja tuon pihan kanssa. Edellinen "yritän tehdä kauniin kukkapenkin"-yritelmä kun päättyi siihen, että kukkapenkki kyllä on, mutta sipuleiden kohdalla on vain koloja ja kukkien kohdalla lähinnä rikkaruohoa. Tai no, ruohosipuli kukoistaa. Sitä ei tappais varmaan ees ydinsota.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla