Facebookin vauva-foorumissa oli linkitettynä uutinen äidistä, jolla paloi käpy 3-vuotiaaseen lapseensa sillä seurauksella, että hän pahoinpiteli lastaan. Mä toivon, etten olis lukenut sitä. Ihan hirvee ahdistus. Kun ei ymmärrä, eikä voi samaistua. 

Mikä saa vanhemman satuttamaan omaa lastaan? Väsymys ja tukiverkon puuttuminen? Omien valmiuksien ja keinojen loppuminen? Huonot mallit omassa elämässä? Turhautuminen? Vaikka olis kaikki noi, niin siltikään mä en ymmärrä. Aina, siis AINA pitäis olla joku muu keino. Joku muu väylä, johon pahaa oloaan purkaa.

Kaikkein eniten mua tässä uutisessa ahdisti se, että tuo pieni poika oli koko pitkän ja pimeän yön joutunut olemaan yksin. Yksin kipujen kanssa. Ja ennenkaikkea yksin pelon kanssa. Kukaan ei lohduttanut, pyytänyt anteeksi, ottanut syliin, luonut turvaa, kun kaikki turva oli äidin käden kautta valutettu pitkin poikin pojan selkänahkaa. Pienelle lapselle unimaailman painajaisetkin voivat olla käsittämättömän pelottavia. Kuinka pelottavaa ja perusturvallisuuden tunteen musertavaa on se, kun painajainen onkin totta. Ja sen aiheuttaa oma äiti. Se jonka pitäisi olla se turvallinen satama, jonka syliin sulkeudutaan pois pahalta maailmalta. 

Mua itkettää ja haluaisin vaan sulkea oman tyttöni syliini ja rutistaa kovaa. Mutta en liian kovaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 | 

Niin surullinen tarina eikä valitettavasti ainoa laatuaan.  Jokaisen, joka näkee lähiympäristössään vastaavaan täytyisi kysyä, voiko auttaa.  

Riina
2/10 | 

Täysin samaa mieltä kanssasi, hyvin ahdistava uutinen. Ei vaan voi ymmärtää tuollaista käytöstä mitenkään. Surullista, niin surullista.

Vierailija
3/10 | 

Olen täysin samaa mieltä siitä että pahoinpitely ei ole koskaan sallittua, ei henkinen eikä fyysinen. Mutta vakavan uupumuksen ja masennuksen läpikäyneenä suurperheen äitinä minä ymmärrän tai voi. Samaistua tietyllä tasolla tuohon äitiin. Korostan etten ole itse pahoinpidellyt lapsiani fyysisesti, mutta valitettavasti se ei kovin kaukana olit synkimpinä ja mustimpina hetkinä. Kun ei ole ketään jolle jättäisi lapset edes hetkeksi. Nöyrtyminen jopa ottamaan yhteyttä sosiaalitoimeen ja pyysin apua, mutta sitä ei ollut saatavissa. Ja kun masennus on sairaus, jolle en voi itse paljoakaan, niin nyt tiedän miltä tuntuu kun on loppu. Kun ei vaan jaksa. Ja silloin voi lapsen kiukuttelu käydä todella hermoille. Minun keino oli se että menin takapihalle rauhoittumaan, annoin lasten katsoa tv:tä . Olin saatavilla, mutta edes hetken hiljaisuudessa ja omassa rauhassa.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Multa meni hetki pureskella omaa asennettani tämän viestin luettuani. En edelleenkään osaa asettua poikaansa piesseen äidin asemaan, en hyväksyä enkä ymmärtää. Koska en ole itse ollut vastaavassa tilanteessa. En voi sanoa etteikö koskaan omat hermot palais mutta kynnys fyysisesti satuttaa lasta on vuoren korkuinen.
Mutta ehkä pieni hahmottumisen siemen alkaa itää. Mietin tässä vain sen pojan tuskaa ja pahoinvointia mutta voiko lapsi voida hyvin jos äiti voi pahoin.
Ja ristiriitaisesti ehkä olisi helpompi ymmärtää hetken tulistuminen jos aikuinen heräisi siihen heti. Mutta se että lapsi joutui olemaan yksin tapahtuneen jälkeen, se itkettää yhä.
Itkettää myös se kuinka huonolla tolalla mielenterveydenhoitopalvelut ovat kun ei apua saa silloin kun tarvitsee.

Vierailija
4/10 | 

Miten mitätön tuomio tuollaisesta julmuudesta! Ihan kauhea ahdistus tuli kun luin tuon, voi pieni poika raukka😢onko tietoa onko hänet otettu huostaan?

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Mulla ei ole siitä mitään tietoa. Eikä edes ymmärrystä parhaasta kokonaisratkaisusta kun en ihan koko tarinaa tiedä. Toivon vaan että sekä poika että äiti ovat saaneet apua ja tilanne on parempi nyt.

Vierailija
5/10 | 

Ja vaikka tämä meidän sukupolvemme on jo melko onnellisesti onnistunut vältämään moiset kokemukset, voimme vain uumoilla niiden ihmisten tuntoja, joille ruumiillinen kuritus oli normaalia toimintaa omassa lapsuudessaan, vielä joitakin vuosikymmeniä sitten. Mutta, olen sitä mieltä, että ihmiskunta on kehittymässä. Aina rikkonainen sukupolvi kerrallaan..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015