Osa teistä on varmaan ihan sinut kaikenmaailman erikoisruokavalioiden kanssa. Ei paljoo hätkäytä, jos vieraat ilmoittavat noudattavansa fenno-vegaanista ruokavaliota tai olevansa yliherkkiä jollekin konsonanttien jonolle, jota on mahdoton lausua oikein ilman, että kuulostaa humalaiselta. Mutta meillä kun syödään kaikkea (Paitsi mies on yliherkkä sienille. Niin just. Sanoin ihan samaa. Pah!) niin silloin harvoin kun pitääkin kiertää resepteissä kaukaa jokin ainesosa, niin pää lyö tyhjää. Ja jotenkin luulee, että menipä vaikeeks.

Mutta eihän sen tarvii niin olla. Oltiin tässä grillailemassa ystävien luona ja perheen äiti oli leipassut jälkkärin, jota hänen keliaakikko-miehensäkin voisi syödä. (Kauheen nätisti ajateltu. Taitavat olla vieläkin aika rakastuneita). Mulla oli joku kivikautinen ajatus siitä, että gluteiinittomat leivonnaiset olis joko hankalia tehdä tai sitten mauttomia. Olin väärässä. Ihan pikkasen väärässä.

Tää Brita-kakku oli aivan mielettömän hyvä! Master chef oli kuulemma vielä hieman tuunannut tuota reseptiä ja jättänyt mantelijauhon pois (siitä yksinkertaisen kauniista syystä, ettei sitä nyt vaan sattunut oleen) ja paistoaikaa lisäsi 30 minuuttiin. Marenki sellainen sopivan sitkeä (chewy kuulostaa oikeammalta, mutta kun eihän se ole edes suomea. Ja mä kun olen tunnettu mun hyvästä Suomen kielestä, niin eihän sitä voi sit tähän laittaa.) ja marjat ihanan raikkaita. Kermankin olis kuulemma voinut laittaa jonain mausteversiona, mutta mun mielestä oli just hyvä näin. 

Eli tässäpä vielä tuo tuunattu ohje teille joille yksikin ylimääräinen klikkaus on liikaa:

Britakakku (gluteeniton)

Pohja:
4 keltuaista
2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria

Täyte:
2 dl vispikermaa vaahdotettuna
tuoreita vadelmia ja mustikoita (joiden voi sujuvasti liioitella olevan vähintäänkin itse kerättyjä ja suomalaisia)
½ dl sokeria

Tee ensin pohja ja kaada taikina leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Vatkaa sitten marenki kovaksi vaahdoksi ja lisää se taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 30 min. Paistat siis sekä pohjan, että marengin yhtä aikaa.
Puolita torttu, täytä toinen puoli ja nosta toinen täytteen päälle. Päälle vielä kermavaahtoa ja marjoja.

Että tämä tällaisena vinkkinä, jos keliaakikko yllättää ja kutsuu itsensä kahville. Että ei tarvii punastellen tarjoilla niitä kuivia ja mauttomia riisikakkuja, jotka sinne kaapin perukoille on jäänyt siitä viimeisimmästä laihdutuskuurista.

Kommentit (2)

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

No tietkö aloin nyt tutkiin sitä alkuperäistä reseptiä eikä siinä ollut voita! Kaikista muista Brita resepteistä se voi löytyy mutta ei tästä! Kakun tekijä oli samaa pohtinut mutta tehnyt reseptin mukaan ja hyvää tuli! Et voishan tän myös nimetä kevytversioks. Kauheen trendikästä 😉

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat