Jos tähdet olis olleet oikeessa asennossa ja lady Fortuna meille suosiollinen niin tällä hetkellä, ihan just tällä samaisella hetkellä paistateltais päivää altaan reunalla Mauritiuksen paratiisisaarella, kädessä joku naurettava ananakseen koverrettu drinkki ja kasvoilla vielä naurettavampi leveä virne. Mutta ei. Täällähän me ollaan kotisohvalla, lääkäriaseman odotushuoneessa ja apteekin jonossa. (Ja hyi teitä jotka kuvitteli tulevansa lukemaan jotain eroilmoitusta tai vähintäänkin parisuhdedraamaa. Tilatkaa seiska. Ja hyi mua joka kirjoitti otsikon ihan tarkoituksella tollaseks. En silti tilaa seiskaa. Eihän ole pakko. Eihän?)

Joo. Meidän piti lähteä lauantaina häämatkalle. Häämatkalle jota ollaan suunniteltu melkein vuosi. Häämatkalle jota oon odottanut ku sitä kuuluisaa nousevaa kuuta. Kaikki oli valmiina, laukut pakattuna ja aurinkorasvat hankittuna. Oikeen kuule suojakertoimella 50. Ettei muuttuis pakastekalkkunasta suoraan keitetyksi ravuksi. Typykkä kuitenkin nosti pienen matkalämmön jota käytiin lääkärillä näyttämässä. Saatiin lupa lähteä kun oli alle 38 lämpöä ja fiilis lapsella hyvä. Oltiin jo kentällä, laukut ruumassa, matkafiiliksissä. Lennon lähtö vaan venyi ja venyi ja lapsi väsyi. Nukahti mun syliin silmät punaisina ja yskien. Kunnes heräsi kovaan yskän puuskaan ja oksensi sitten kaiken syömänsä pihalle. Siinä typyn vaatteita siivoillessa tajuttiin että ei helvetti, mitä me ollaan tekemässä. Nyt kotio ja äkkiä. 

Oli absurdisti yks vaikeimmista päätöksistä kertoa sille lentoemolle että nyt kuule tämä perhe ei lähdekään lennolle vaan ne meidän laukut pitää kaivaa sieltä pinon alta ja laittaakin hihnalle. Voin vaan kuvitella miten iloisia heppuja siellä matkalaukkupuolella on ollut. 

Matkatoimisto käänsi vielä hieman veistä haavassa lähetellessään "tervetuloa paratiisiin" tekstaria samalla kun yritin itse saada unta tulikuuman lapsen maatessa kaulani päällä. Kyllä. Kaulani. Ihan sama vaikka oma hengittäminen oli hieman haasteellista. Lapsi nukkui ja koska laulussakin sanotaan että "uni paras lääke on" niin mitä siinä äiti liikkumaan. 

Nyt kun pahimmasta pettymyksestä on päässyt yli, niin näkee "onni onnettomuudessa" aspektit hieman kirkkaammin. A) Jos kone olis ollut ajoissa, niin tytön kunto olis huonontunut vasta koneessa ja oltais oltu ihan kusessa. (Pardon my french). Ei olis yhtään kiinnostanut ottaa selvää Mauritiuksen sairaanhoidon tasosta. 

B)  Lääkäri sanoi ettei uima-altaaseen olis asiaa pariin viikkoon. Roudarinteippi jäi pakkaamatta joten mahdollisuudet pitää typy poissa altaasta olis ollut olemattomat. 

C) paras ja tyhjentävin oli äidiltäni tullut tekstari: "Jos olisitte lähteneet ja s:lle olisi tapahtunut jotakin, se olisi pilannut teidän molempien loppuelämän.  Mikään ei olisi ollut enää sen jälkeen kuin nyt. Ette kumpikaan olisi antanut anteeksi itsellenne sitä.  Nyt menetitte vaan ihanan loman, mutta teille on kaikki matkat avoinna tulevaisuudessa ja hyvä mieli, vaikka nyt potuttaakin.  Äiti ja isä joutuvat tekemään valintoja, te teitte ihan oikean valinnan.  Olen ylpeä teistä, vaikka tietysti minuakin harmittaa, että ette päässeet matkalle, mutta se tärkein on S."  Tän jälkeen ei kenelläkään liene enää mitään lisättävää. 

Ahdisti aivan älyttömästi purkaa käyttämättömiä matkalaukkuja ja saatoin muutaman kyyneleenkin (lue: itkupotkuraivarit) vuodattaa mutta luonteelleni uskollisena haluan ajatella että kaikella on tarkoituksensa. Eräs minut tunteva ystäväni sanoikin että nythän pääset suunnittelemaan uutta matkaa. Tiesiköhän kukaan millaisen pirun päästi irti... 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla