Eräänä ei niin kuumana sunnuntaina joskus siinä kesäkuussa, saimme ystäväni kanssa pettämättömän hyvän idean: Lähdetään Espanjaan ihan vaan tyttöjen kesken. Pohjattomassa mielikuvituksen kaivossamme kimmelteli takuuvarma aurinko ja kaksi riemusta kiljuvaa pikkutyttöä. Samaisessa mielikuvassa näyttäydyimme itse kauniisti ruskettuneina ja levänneinä, autuas hymy huulilla. Kylläpä se olisi mainio loma!

Ennen todellisuuden iskeytymistä tajuntaamme oli jo lennot ostettu ja haaveilu ilta-auringossa nautittavasta omasta ajasta niin toden tuntuista, että sen Aperol spritzin pystyi jo melkein maistamaan. Kummasti sitä pystyy kaikki vaaran merkit väistämään, kun jotain haluaa itselleen perustella.

Joku toinenhan olis saattanut ajatella, että "Hullut akat! Mitä ihmettä te oikein luulette että siitä tulee? Menetätte vaan hermonne!". Mutta eipä olisi vuoriakaan valloitettu, jos olisi skeptikoita kuunneltu. Mitä nyt yhdestä 2,5 vuotiaasta uhmaikäisestä ja toisesta "veteen heti kun silmä välttää" -karkaavasta, mutta uimataidottomasta puolitoistavuotiaasta? Kyllä me nyt niiden kullannuppujen kanssa pärjätään.

Olettekin varmaan lukeneet, miten sitten kävikään? Sairastumistahan me ei kyllä otettu mukaan suunnitelmiin, mutta kyllä se kieltämättä hieman himmensi sitä auringon lämmittävää efektiä. Kun ei sinne pimeään makuuhuoneeseen paljon aurinko paistanut. Se humina mikä kuului ei ollut tuuli palmujen lehvillä vaan ilmastointilaite. Täysillä. 

Onneksi kuitenkin pääsimme nauttimaan auringosta myös lomakotimme seinien ulkopuolella kunhan kuume hellitti. Olishan sitä voinut enemmänkin olla sitä aikaa, mutta vilpittömästi voin sanoa, että oli ihanaa että sai edes ne 3-4 päivää nauttia Espanjan lämmöstä, hyvästä ruuasta ja ennenkaikkea maailman parhaasta seurasta (Kiitos Jenni myös tuosta varvaskuvasta). Ja ehkä vähän shoppailusta.

Me meinaan seottiin ihan täysin. Tiedättekö Primarkin? Sellaisen edullisen vaatekaupan. Tungettiin kasseihin lastenvaatteita kuin heikkopäiset käyttäen tehokkaasti hyväksi kaiken sen ajan, jotka lapset jaksoivat edes joten kuten säällisesti istua rattaissaan. Nyt on syksyn ja talven päiväkotivaatteet hankittu. On t-paitaa, neuletta, trikoota, farkkua, yöpaitaa, sukkia. Kallein vaate taisi olla 8 euroa ja keskimääräisen vaatteen hinta oli jotain 4,30 euroa! Aivan tajutonta! (Onneksi tiesin tämän etukäteen ja kasseissa oli tilaa moiselle hulluudelle.)

Lapset taas sekosivat aivan täysin rannasta. Sipulla todettiin vakava "Water infused ADHD". Se vaan juoksi kiljuen suoraan mereen ja pysyi paikallaan koko reissun aikana ehkä kaks sekuntia. Eli se rantatouhu ei ollut äidille mikään kovin rentouttava, mutta aivan se ja sama. Siitä riemusta olis vaikka vähän maksanut. (Ai niin, kyllähän me vähän maksettiinkin) Niin helpottavaa oli nähdä se lapsi taas iloisena ja pirteänä. (Tosin päätin, että seuraavalla lomalla noi rantatouhut on isin juttuja. Kauheesti vaan hiekkaa ihan väärissä paikoissa.)

Myös uima-allas oli takuuvarma pommi eli La bomba niinku lokaalit sanois. (Mä oon kato sellanen kosmopolitti että osaan vaikka mitä kieliä tollain ihan sujuvasti. Osaan mm. tilata oluen, ranskalaiset ja laskun. Että kiitos vaan isi kielikylvyistä.) Tosin siellä oli aika tuikea sheriffi, että ei niitä pommeja saanutkaan sitten hyppiä. Mutta uimisessa oli kyllä melko suuri rooli apuvälineillä. Oon aikaisemminkin hehkuttanut tuota Swimtrainer-rengasta, mutta sanonpa vielä kerran: TOIMII! 

Kaiken kaikkiaan reissu oli melko rankka. Se, että olet 24h yksin vastuussa siitä pienestä ihmisestä ilman hetken hengähdystä, olikin paljon uuvuttavampaa kuin tajusinkaan. Lomalla kaikki kodin helpottavat rytmit ja rutiinit rikkoontuu ja mussukasta saattaakin kuoriutua oikea kersa. (Ei olis ikinä uskonut kun on niin ihanat vanhemmat. Varsinkin sen äiti on niin täydellinen ja hyväkäytöksinen.) Omat unet jäävät vähiin ja kärpäsistä tulee matadorin vaativia härkäsiä, pinna venyy ja paukkuu samaa tahtia kun odotukset lomalta muuntuvat jatkuvasti uusiksi.

Siltikin, kaiken tämän tietäen, lähtisin uudelleen. Pitäisin tosin Sipun, jossain infektiovapaassa kuplassa viikon ennen reissua, mutta silti. Lähtisin. Juuri tuolla samalla porukalla. Tosin seuraavalla kerralla me uhkasimme ystäväni kanssa lähteä kaksistaan muutamaa päivää etukäteen shoppailemaan ja rentoutumaan. Ens kerralla on miesten vuoro matkustaa lasten kanssa. Koska onhan se nyt vaan reilua, että nekin saa kokea sen ihanuuden...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla