Ette varmaan millään usko mitä meille kävi? Taas. Kolmannen kerran. Kyllä. Arvasitte ihan oikein. Tuli loma, tuli sairas lapsi. Ihan yhtä varmasti kuin Suomen kesä ja tappajahauen hyökkäys.

Tähän mennessähän saldo on ollut yksi kokonaan peruttu Mauritiuksen matka ja yksi Brightonin reissulta kotiin jäänyt lapsi. Tällä kertaa kaikki näytti hyvältä kun sullouduimme autoon kauan ennen kuin kukko ehti edes ajatella laulavansa ja suuntasimme lentokentälle. Loma Espanjan auringon alla ehti jopa alkaa ihan suotuisissa merkeissä, kun korkkasimme altaan riemun kiljahduksilla höystettynä ja matkustuksesta hieman uupuneena peittelimme tytöt sänkyihinsä. "Ei vitsi miten siistiä olla täällä. Tästä tulee kyllä hyvä loma."

Ei olis taas pitänyt nuolaista ennen kuin tipahtaa. Yöllä aloin kuuntelemaan lapsen omituista hengitystä ja pian nostinkin viereeni tulikuuman paistikkaan. Aamuauringon valjetessa kertoi kuumemittari karua tarinaa: en ollut todellakaan ottanut niitä Sipun särkylääkkeitä turhaan mukaan. Lämpöä oli yli 39 astetta.

Eikä siinä vielä kaikki. Koska täydellinen äitihän elää lapsen tunnetiloissa täysillä mukana, nostatin itsellenikin sitten jonkun perhanan sympatia-kuumeen. Siinä olikin sitten kiva hoidella itkuista hottista kun meinas itseltänikin jalat pettää alta. (Tähän väliin täytyy sanoa, että ilman matkaseuralaistani en kyllä olisi selvinnyt tästä episodista hengissä. En fyysisesti enkä henkisesti. Kiitos Jenni <3)

Korkea kuume, lapsen syömättömyys lisättynä siihen, että tää muksu, joka normaalisti vetelee vettä kuin, no vettä vaan, ei juokaan mitään aiheutti paniikin. Mitä sitä kaunistelemaan. Olin oikeasti ihan paniikissa. Ei auttanut ku lähteä sairaalaan. En uskaltanut odottaa enää toista päivää, kun tuntui ettei lääkkeet auta mitään.

Jos olisin ollut hieman enemmän järjissäni, niin olisin soittanut ensin vakuutusyhtiöön ja kysynyt että mihis sairaalaan sitä pitäis mennä. Mutta siinä omissakin kuumehoureissani halusin vaan johonkin ja äkkiä. Yliopistollinen sairaala oli lähin. Siellä vaan kun ei vakuutusyhtiön maksusitoumukset käyneetkään vaan piti olla EHIC-kortti eli eurooppalainen sairaanhoitokortti. No arvatkaa vaan oliko mulla sellasta. Ei ollut, ei. (Älä sä nyt ainakaan yhtä tyhmä ole ku mä! Tilaa se. Heti! Tästä linkistä)

Kiitän tässäkin vielä IF vakuutusyhtiötä ja SOS Internationalin suomenkielistä ja nopeaa, ystävällistä palvelua. Hoitivat sen perhanan kortin Kelalta pikana ja faksasivat sen sairaalaan. Kyselivät vielä perästäpäin, että onko kaikki kunnossa ja paraniko lapsi. Saatiin siis sekä hyvää palvelua että hoitoa.

Ekalla kerralla saatiin lisää särkylääkkeitä ja käsky tulla uudestaan, jos kuume ei kolmantenakaan päivänä laske tai jos lapsen vointi huononee. Eivät olleet juomattomuudesta lainkaan huolissaan kun ei ollut muita oireita. Ei oksentelua, ripulia, yskää, nuhaa. Eli kotiin vaan potemaan.

Mä olin ihan stressissä. Sipun kuume sahas ees sun taas ja käväs jo yhtenä iltana 37,5 asteessa, mutta yöllä taas nousi 40,1 asteeseen. Mä vollotin siellä, että nyt ei oo kyllä kaikki kunnossa ja mitä jos sillä onkin jotain vakavampaa. Täysidioottina googlailin yön pimeinä tunteina erilaisten kuumetautien oireita ja panikoin, että nytkö sillä on aivokalvontulehdus, keuhkokuume tai vähintäänkin Ebola. Kun kato, jos ykskin oire kymmenestä täsmää niin voihan se olla. Ei hyvää päivää miten idioottimaista.

Eihän siinä auttanut ku raahautua sinne sairaalaan uusiks. Siellä oli aivan ihana lääkäri, joka rauhoitteli mua kun mä spiidasin ku joku vähäjärkinen, että ei Sipulla ole mitään hätää. Mä jo melkein määräsin sen laittamaan lapsen tiputukseen, mutta lääkäritäti oli onneks melko varma omasta koulutuksen ja osaamisensa tasosta ja sanoi, ettei näin pieniä herkästi laiteta tippaan varsinkaan kun ei ole mitään nestehukan oireita. Lisää lääkkeitä ja passitus kotiin.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että kolme päivää ja kuume oli tiessään. Tosin pienen paniikin tarjoili vielä ihottuma, joka nousi kuumeen laskettua. Taas mä näin silmissäni meidät siellä sairaalassa ja mietin että mitä vielä! Onneksi ystävälläni syttyi lamppu ja hän muisteli, että hänen tyttärellään oli samanmoinen keväällä. Muisteli, että oli vauvarokkoa. Taas Google sauhus kun ravintolan free wi-fin turvin etsittiin vauvarokon oireita netistä.

"Vauvarokko alkaa 3–4 päivää kestävällä korkealla kuumeella (check), jona aikana voi esiintyä ärtyisyyttä (check), löysiä ulosteita, silmien punoitusta (check), suun limakalvon pistemäisiä kohoumia (ehkä vaikutti myös juomiseen?), etuaukileen pullistumista ja imusolmukesuurentumia erityisesti takaraivolla ja korvien takana. Usein paikallisoireet ovat kuitenkin vaatimattomat. Kuumeen laskiessa ilmaantuu punaläiskäistä tai -näppyläistä ihottumaa (check), joka alkaa usein korvien seudulta ja leviää kasvoihin, niskaan ja vartalolle. Ihottuma vaihtelee voimakkuudeltaan ja kestoltaan muutamasta tunnista pariin päivään."

Multa tippui varmaan satakiloinen kivi sydämeltä kun ton luin. Mun lapsi ei olekaan vakavasti sairas. Taudilla on nimi. Tää paranee itsestään. Ja mä saatoin loppuloman olla ehkä aavistuksen vähemmän ärsyttävä. 

Osa mun panikoinnista tais johtua myös siitä, että kauan odotettu tyttöjen reissu uhkas mennä ihan pilalle. Meillä oli niin paljon kaikkia ihania suunnitelmia nauttia rannoista ja altaasta ja auringosta ja siinä omaa pahaa oloa potiessani itkin sitäkin, että täälläkö me makuuhuoneessa ollaan koko viikko. Ja näinkö menee toistenkin loma pilalle, kun vaan joutuvat meitä hoitamaan ja itsekseen viihtymään.

Onneksi ei sitten ihan niinkään käynyt vaan muutaman päivän saatiin nauttia yhdessä lomailusta. Siitä (ja kahden aikuisen ja kahden lapsen lomailun järkevyydestä) sitten seuraavassa postauksessa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat