Mähän olen kauheen traditionaalinen ja kaikkia tärkeitä protokollia rakastava ihminen. Tai voisin olla. Tai ei, en mä oikeesti vois olla. Mutta tuo hääloru "jotain uutta, jotain vanhaa, jotain sinistä ja jotain lainattua" oli silti kuitenkin sellainen, jota halusi toteuttaa. Hassua, ihan niinkuin sillä nyt olis ollut mitään merkitystä. Siis niinku sen kannalta, että pääseekö naimisiin asti tai että tuleeko avioliitosta onnellinen. Kyllä mä nyt tajuan, että se on yhtä tarkka ja totuudenmukainen määrittäjä avio-onnelle ku Facebookin "mikä Disney prinsessa olet", mutta kyllähän sitä haluaa tietää. Älä valehtele, niin olet tehnyt sen testin. Kahdesti, kun et pitänyt ensimmäisestä tuloksesta. (Oikeasti kannattaisi varmaan tehdä Hesarin "Kuka diktaattori olet"-testi. Se saattaa enemmän kertoa tulevista haasteista. Then again, ei ehkä kannatakaan. Ainakaan näyttää sitä miehelle.) Palatakseni asiaan, vaikkakaan ei ehkä kovin merkitykselliseen, tuon häätradition kolme osaa oli helppo hoitaa: Uusi oli puku (tai no, puvut), vanhaa oli morsian itse ja lainattua oli vitsien lisäksi mm. korvikset. Mutta se sininen. Se olikin probleema. En halunnut sukkanauhaa, kun en halunnut sitä alkaa viskomaan. Eihän siellä olis ollut ku muutama hassu sinkkumies sitä vastaanottamassakaan ja epäilen vahvasti, että heitä olisi juurikaan kiinnostanut dyykkailla tanssilattialla kuminauhan perässä. Nolo se olis ollut väkisin sitä jollekin mukaankaan tunkea. Mun silmätkin on siniset vain joinain päivinä, penteleet kun menevät kameleonttimaisesti vaihteleen väriä fiiliksen mukaan niinku mikäkin mood ring. Mutta sitten mulla välähti: booli! Sehän se on se sininen. Sitä ei tarvii meidän vieraille tuputtaa väkisin. Ei todellakaan. Oikeestihan se booli oli suunniteltu turkoosiksi (siis IHAN eri asia ku sininen) koska turkoosi ja hiekka olivat meidän häiden teemavärit (ja hiekan värinen booli ei välttämättä olis ollut hitti. Kuulemma). En siis todellakaan halunnut värjätä boolia Blue Curacaolla, koska se nyt vaan maistuu ihan hirveelle. Siispä piti ottaa luovuus käyttöön ja pohtia, miten ihmeessä saan boolista turkoosin. Ja tässä, hyvät kanssamorsiot, tässä tulee nyt se vinkkivitonen: Miten saan boolista juuri sen värisen kuin haluan? Vastaus on niinkin yksinkertainen kuin pastaväri! Tällä kertaa kyse ei ole mistään tomaatilla värjätystä spagetista vaan geelimäisestä elintarvikeväristä, jolla saa värjättyä kaikkea kermavaahdosta sokerimassaan. Tai niinkuin meillä: boolista hiekkaseremonian hiekkaan. Näitä värejä löytyy vaikka mitä: pastellia, pinkkiä, mansikkaa, vaalean sinistä, lilaa, oranssia... Geeliä ihan pikkasen (ja siis ihan oikeesti vaan ihan pikkasen) vaikka teesihtiin ja sitten sitä huljutetaan boolissa kunnes se on halutun väristä. Helppoa. (Yhtä helppoa ei sitten ollut saada sitä väriä omista sormista irti. Ihan vaan vinkkinä. Melko tiukkaa tavaraa.)
beach wedding tourqoise bunch food paste väripasta värjää booli turkoosi DeKuyper Blueberry Kim Öhman Visuals booliohje
beach wedding tourqoise bunch food paste väripasta värjää booli turkoosi DeKuyper Blueberry Kim Öhman Visuals booliohje

Sittenhän ei ole enää mitään muuta tehtävää, kuin rakentaa hyvä ja väritön pohja boolille. Tässä esimerkkinä meidän booli. Mittasuhteet sillain suurpiirteisesti siihen 6 litran hanalliseen booliastiaan sopivasti. Siihen jota olet hääkirppiksellä metsästänyt nyt kolme kuukautta. Ja ollut aina jonossa toisena.
beach wedding tourqoise bunch food paste väripasta värjää booli turkoosi DeKuyper Blueberry Kim Öhman Visuals booliohje
beach wedding tourqoise bunch food paste väripasta värjää booli turkoosi DeKuyper Blueberry Kim Öhman Visuals booliohje

Teemavärinen booli

  • 0,5 litraa vodkaa
  • 0,5 litraa DeKuyper Blueberry-likööriä (Alkon tilausvalikoimassa, ei löytynyt laivalta eikä Tallinnasta)
  • 3 litraa soodaa (Meillä laitettiin oma SodaStream laulamaan, säästyi pullojen roudaamiselta. Mutta vichy toimii kyllä, no hätä. Jos käytät jäitä niin laita sen verran vähemmän soodaa. Koska jos laitat vaikka litran jäitä, niin ei sit mahdu ihan noin paljoo soodaa. (No shit Sherlock) Meillä ei kai laitettu jäitä ollenkaan vaan kaikki juoma oli kylmää. Ei ehtinyt lämpeen kun oli loppasuita vieraina. Tai ehkä ehti lämpeen, mutta ei haitannut.)
  • 2 litraa Spriteä
  • Limemehua maun mukaan
  • Väripastaa

Lopuksi pieni pyyntö. Jos päädyt uhkarohkeaan yritykseen ja rakennat omien juhliesi boolin tämän ohjeen mukaan, niin kuva ois kiva!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015