Olen aina ollut maitotyttö. Ennen laktoosittomien tuotteiden markkinoille tuloa olin kriisissä elävä maitotyttö. Yhdessä vaiheessa join litratolkulla maitoa, söin rahkaa, maustamatonta jugurttia ja juustoja kuin viimeistä päivää. Laktoosittomuudesta huolimatta vatsa oli turpea ja kurkku limaa täynnä.

Ajattelin, että maidosta luopuminen olisi mahdotonta ja sen vähentäminenkin haastavaa. En oikeastaan edes halunnut ajatella sitä. Miten muka eläisin ilman juustoja, jäätelöä, kahvimaitoa tai joka aamuista luonnonjugurttia?!

Viiden viikon ravintovalmennus laittoi kuitenkin pelikortit uusiksi. Maidosta piti yllättäen luopua kokonaan. Huusin sisäisesti tosi lujaa "apua!". Saattaa olla, että pieni kirosanojen ryydittämä avunhuuto kuului myös naapuriin asti.

Kun oli pakko, alkoi niitä vaihtoehtojakin löytymään. Viiden viikon aikana yllättäen rakastuin muutamaan maidottomaan tuotteeseen niin paljon, että ne jäävät osaksi normaalia (herkku)ruokavaliota.

 

Kahvimaidon korvaaja

Aaamuteen ja iltapäiväkahvin kanssa lotraan kunnolla Oatlyn iKaffea. Kun sitä ravistelee reippaasti, saa aikaan köyhän miehen latten. En kaipaa lainkaan tavan maitoa kofeiiniani laimentamaan. Onneksi meillä on töissäkin kauramaidon ystäviä ja kahvimaidon kumppanina on pidempäänkin ollut iKaffea. Nams.

 

Fetajuuston kaltainen herkku

Fetajuuston himoissani eksyin kaupassa vegaanisten juustojen hyllylle ja suurta ennakkoluuloa uhkuen kaappasin kärryyn Violifen Greeck White Blockin. Valehtelisin, jos väittäisin etten nuollut sormiani kun murustin juuston salaatin päälle. Niin pehmeää ja miellyttävän kermaista. Lisäsin vielä hieman öljyä ja pippuria ja koko salaatti katosi parempiin suihin. Seuraavalle päivälle ostettiin uusi blocki.

 

Luonnonjugurtin tappio

Entisessä elämässä söin melkein joka aamu Eila lohkeava luonnonjugurtin, Pauluns mysliä ja mustikoita. (Eipä lainkaan kaavoihin kangistuvaa sorttia...) Kun sekä vehnä että maito jäi pois, oli tämä vaihtoehto poissuljettu. Kehitin sitten jonkinlaisen addiktion chia-puuroon. Teen sitä melkein joka aamu ja koristelen kulhon marjoilla. Ei ole ollut jogurttia ikävä! (Varsinkaan kun ne kauraversiot ovat saaneet lähinnä yökkämään.)

Ruokakerman sivuuttaja

Vaikka kastikkeiden välttämättömyys on kokenut ruokaremontin kohdalla pientä inflaatiota, niin aina välillä sitä kaipaa kermaa. Tavallisen kerman on meillä korvannut Oatlyn kaurakerma. Lapsi eikä mies huomannut mitään eroa, ihan täydestä meni. Creme fraiche kauraversiona ei taas säväyttänyt vaan maistui maidollista serkkuaan makeammalta, josta en pitänyt. Kaikkea ei siis Oatlykaan ole vielä voinut korvata.

 

Herkkuhimoon maidoton vaihtoehto

Mutta se jäätelö! Miten ihmeessä pystyisin olemaan ilman jäätelöä myös sen jälkeen, kun ruokakuuri olisi ohi ja herkuttelu sallittua kohtuudella? Onneksi on olemassa pari hassua miestä. Eli Ben ja sen kaveri Jerry. Ja erityisesti heidän uudet vegaaniset jäätelönsä! Järjettömän kallistahan tuo on, mutta kun en enää syö jäätelöä litrakaupalla huulet sinisenä, kuten ennen, niin voin panostaa johonkin todella hyvään. Tämä ei sitten ole mitään laihdutusvalmistetta, vaan ehtaa, aitoa mässyä! Seuraavaksi menee maistoon Oatlyn kaurajäätelöt.

 

Millä tuotteilla olet itse korvannut maitotuotteita? Mitä korvikkeet taas ovat mielestäsi olleet aivan järkyttäviä floppeja?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla