Valitsimme Tallinnan lähistöllä sijaitsevan Viimsi Span kolmesta syystä: lapsiystävällisten uintimahdollisuuksien, äitiystävällisen huoneen ja lompakkoystävällisen hinnan vuoksi. Lokaatio meren rannalla oli lisäbonusta ja ihanan Noa ravintolan läheisyys kirsikka kakun päällä. (Kakun, jota en saa tässä ravintovalmennuksessa nauttia, mutta onneksi kirsikka on marja ja marjat ovat sallittuja.)

Viimsi Spassa riittää lapsille tekemistä, mutta vesipelkoinen ei kannata olla. Tässä viisi vinkkiä siitä, mitä Viimsi Spassa ja sen ympäristössä kannattaa tehdä:

 

1. Span oma allasosasto


Hotellin spa-osaston käyttö kuuluu hintaan. Eli koko rahalla tätä, niinkuin kunnon suomalaisen kuuluu. Älä anna ensimmäisen uima-allasosaston hämätä, sillä kuntouima-altaan ja pienen (ja ihanan lämpimän) lastenaltaan lisäksi portin takaa, kulman taakse piilotettuna löytyy kokonainen uusi spa-osasto valosuunnittelijan märällä päiväunella dekotussa kiviseinä-valoshow-vesiputoustilassa, jossa saatat kirjaimellisesti jäädä yllättävän sadekuuron alle kesken rentouttavan naperon jahtaamisuintisi.

Saunat olivat aavistuksen pettymys, sillä lapsosemme palelivat 40-60 asteisissa erikoishuoneissa ja halusivat oitis takaisin altaaseen.

Spasta löytyy myös K-18 osasto, mutta olivat laittaneet sen juuri remonttiin. Ei siis päästy kokeileen, josko nuo 3- ja 4-vuotiaat olisivat päässeet väärillä papereilla sisään.

 

2. H2O vesipuisto


Kysy kolmelta eri henkilökunnan jäseneltä ja saat kolme eri vastausta siihen, miten sinne pääsee. Virallinen vastaus on, että ulkokautta kiertämällä hotellin kulman taakse. Epävirallinen olisi ollut, se että hotellin spa-osastolla on ovi, josta saattaa päästä vain kävelemään sisälle vesipuistoon.

"Äiti, minä niin pidän uimisesta. Voisin uida joka päivä."

Jos ei halua kokeilla onneaan vesipuistoportsarin kanssa, niin ei tämä H2O-vesipuisto hinnalla ole pilattu. Kaksi aikuista ja lapset yhteensä 13,50e Club One korttia vilauttamalla. Flamingoon pääsis tolla hinnalla ehkä puolikas aikuinen.

Vesipuistosta löytyi hurjia vesiliukumäkiä, joista yhteen sain Sipun salakuljetettua, vaikka pituusraja oli 120cm. Ihan tylsä kuulemma. Puistosta löytyi myös monia luvallisia mäkiä 100cm pitkälle pimatsulle, mutta kaikkein hauskin oli pienemmille tarkoitettu matala allas, jossa oli kaksi erilaista liukumäkeä sekä hämmentäviä saaveja, joista sai välillä niskaansa litratolkulla vettä. Jostain syystä lapsista oli hauskaa, kun äidit jäivät vesimassojen alle. Outo huumorintaju. Mistä lie tarttunut.

Kahden tunnin polskinnan jälkeen äidit eivät enää pystyneet kuuntelemaan puiston kakofoniaa, johon yhdistyi veden kohina, lasten kiljunta sekä "mielenkiintoisen" soittolistan omaava DJ. Muksu ei olisi vieläkään ollut valmis lähtemään. "Äiti, minä niin pidän uimisesta. Voisin uida joka päivä."

3. Hiekkaranta


Ilma helli meitä matkalaisia ja päätimme tehdä eväsretken lähirannalle. Paikallisesta Rimistä sai hyvät eväät sekä tarvittavat rantalelut mukaan. Rannalla oli paljon muitakin lauantaipäivästä nauttivia, joiden touhuja oli hauska seurailla. Sen minkä omien ikiliikkujien valvonnalta kerkesi. Nämä hullut olisivat menneet mereenkin uimaan, mutta onneksi uimapuvut olivat "vahingossa" jääneet hotelliin ja piti tyytyä kahlailuun.

Olisi ehkä kannattanut mennä hieman edemmäs Piritan rantaan, sillä tällä rannalla ei ollut liiemmin palveluja (esim julkisia vessoja). Ihan kiva leikkipuisto löytyi sekä vähän fiinimmän näköinen rantaravintola.

 

4. Hotellin sisäleikkipuisto


Hotelli mainosti isoin elkein sisäleikkipuistoaan. Pakkohan se oli testata. HopLopin minisisaruksessa oli leluja ja kiipeilytelineitä sekä omituinen kokoelma matelijoita, lintuja ja pehmoisia pupuja. Leikkipaikan tädit kävelivät ihan stressissä perässä ja siivoilivat tyttöjen koskemia leluja oikeille paikoilleen, vaikka kuinka yritimme viestittää, että siivoamme ne kyllä kunhan olemme valmiita.

Leikkipuistossa olisi ollut mahdollisuus jättää yli 3-vuotias lapsi veloituksetta hoitoon, mutta meillä ei ollut sille tarvetta. Todellisuudessa taisimme hieman sääliä niitä tätejä. Nehän olis saaneet hermoromahduksen noiden kahden tättähäärän kanssa. Eikä mekään haluttu rentouttavan hoidon jälkeen kävellä maailmanlopun kokeneeseen savuavaan leikkipuiston raunioon valitellen, että "nää nuppuset kun ovat vähän energisiä, joo." Päätettiin, että kun kerran ollaan tyttöjen retkellä, niin ollaan sitten tyttöjen kanssa. Koko rahan edestä.

5. Ravintola Noa

 

Hotellin ravintolatarjonta oli melkoinen antikliimaksi. Puolihoitoon kuului aamupalan lisäksi illallinen buffasta. Mulla oli etukäteen odotukset monipuolisesta ja herkullisesta noutopöydästä, joka vaan notkuu kaikista terveellisistä herkuista ja vaihtoehdoista. Näin itseni kasaamassa lautaset täyteen kaikkea ihanaa ja kärsiväni lähinnä runsauden pulasta valitessani Sipulle ruokia.

Todellisuudessa illalispöytään oli lätkäisty majoneesisalattien lisäksi ehkä edellispäivänä leivitetyt harmaat possunpihvit ja jotain muuta epämääräistä. Vieläkin voin vähän pahoin, kun ajattelen sitä.

Niinpä vetäisimme villin kortin esiin ja varasimme netissä pöydän Noasta. Olen käynyt siellä aiemminkin vuosipäivädinnerillä miehen (oman) kanssa ja ajattelin, että eiköhän sinne nyt voi mennä kahden lapsenkin kanssa.

Ja ihan loistavasti voi mennä! Vaikka Noa onkin astetta hienompi ravintola, niin lapset huomioitiin mahtavasti. Oli väritettävää lasten listaa, puuvärejä (joissa oli jopa terät) ja sopivasti lapsia huomioiva palveluasenne.

Tytöt käyttäytyivät niin hienosti, että olisin toivonut jostain ilmaantuvan suuren neon-kyltin, jossa olisi lukenut "Näin ne aina käyttäytyy!". Ei vitsi olin niistä ylpeä. Ei puhettakaan viime HopLopster-keikan tyylisestä maanisesta juoksentelusta.


Teorian tasolla saatat näin siis välttää risteilyltä tutun "istutaan iltaa vessassa kuiskailemassa ja lukemassa huonoa romaania"-syndrooman.
 

Voin suositella Viimsi Spa hotellia ja erityisesti yhdistettyä huonetta, jos matkustat useamman lapsen kanssa. Periaatteessa on mahtava idea nukuttaa lapset yhteen huoneeseen ja nauttia vielä illasta toisessa huoneessa. Teorian tasolla saatat näin siis välttää risteilyltä tutun "istutaan iltaa vessassa kuiskailemassa ja lukemassa huonoa romaania"-syndrooman. Tai sitten voit tehdä niinkuin me, eli juosta ensin molempien huoneiden väliä, kun lapsi ei osaa päättää missä haluaa nukkua ja sitten simahtaa molemmat aikuiset omiin huoneisiinne lapsen kainaloon ja herätä aamulla samasta asennosta, hieman kuolaa poskella. Ihan saatte valita. Molemmat testattu ja hyväksi todettu.

 

Mikä on sinun paras vinkkisi Viimsiin?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla