Joskus aikoinaan yökerhoissa työskennellessäni muistan ajatelleeni, että olis kiva jos mäkin joskus voisin saada kutsun avajaisiin muutenkin kuin töiden puolesta. Mielessä mulla oli kyllä enemmänkin jotkut tyylikkäät kokkarit joihin vois pukeutua kauniiseen mekkoon ja korkokenkiin. Mutta kuinkas sitten kävikään: sain kutsun uudistetun Vantaan HopLopin avajaisiin. Dresscode rento ja joustava, kenkiä ei lainkaan.

Me käytiin HopLopissa viimeks silloin kun Sipu oli vuoden vanha. Mielikuva oli nuhjuinen, pimeä ja pienelle plikalle valikoimaltaan suppea. Fiilis oli, että kaikki muutokset on plussaa. Odotukset ei ehkä siis ollut kovin korkealla.

Ehkä juuri siitä syystä ensivaikutelma oli oikeinkin positiivinen. Ovet aukesivat mukavasti valaistuun ja avaraan tilaan, vaikka hallihan se yhä edelleen on. Mutta ihan mielenkiintoisen näköinen halli. Tämä on oiva tila, jossa sokerilla kyllästetyt kersat pääsevät riehumaan sydämensä kyllyydestä. Tämä on potentiaalisesti myös oiva tila, jossa yksi hyperaktiivinen muksu ehtii katoamaan noin seitsemän kertaa yhtä usein kuin se toinen muksu haluaa vessaan.

Akustiikka oli onnistuttu asettamaan suht hyvin moodiin "äidin pää ei ihan heti räjähdä". Yks isä onnistui jopa torkkumaan sen kaiken mylvinnän ja kiljahtelun keskellä. Sen oli kyllä pakko olla joko todella, todella väsynyt tai jonkun polyamorisen suurperheen isä, joka nautti hetkellisestä vapauden tunteestaan, kun kukaan ei vaatinut mitään ehkä kolmeen sekunttiin.

Synttärihuoneita löytyi teemoilla merirosvo (aavistuksen pelottava), prinsessa (aavistuksen kliseinen mutta varmasti suosittu), avaruusalus (lieneekö jonkun suunnittelijan oma intohimo, oli sen verran paljon yksityiskohtia hiottu) sekä disco (Sipun ehdoton suosikki, kummisedän tyttö). Ihan ilman paska äiti syndroomaa näin itseni järjestämässä tyttäreni synttäreitä tuolla joskus vuonna "en todellakaan jaksa siivota ennen ja jälkeen enkä ainakaan kerätä kaikkea arvotavaraa (niinku sitä nyt ees olis meillä) turvaan kun apinalaumaa muistuttava kersojen ammattiliitto valtaa kotini jokaisen pinnan jota ei ole tarkoitettu hyppimiselle".

Leikkialue oli aika monipuolinen. Kävelyrajoittuneille nakeroille löytyy jättimäisiä legopalikoita sekä "kielletty yli 4-vuotiailta" alue, jossa on pallomeri, kiipeilyjuttuja ja liukumäki. Varoituksen sana: se liukumäki ei ole välttämättä ihan aikuisten mitoituksella tehty. Oli sellainen pikku läheltä piti tilanne, jos tiedät mitä tarkoitan.

0-4 vuotiaat saivat myös mennä sotkemaan isompien leikkejä, mutta sillä ehdolla että äiti tai isä kehtas lähteä mukaan mönkimään kiipeilytelineille, trampoliineille ja liukumäkiin. Enhän mä niinku muuten olis tollasista innostunut. Ihan vaan Sipun takia juoksin hikipäässä seuraavalle liukumäelle, raahasin kädet maitohapoilla lasta seuraavalle riippusillalle ja saatoin päästää muutaman riemunkiljahdusta muistuttavan äännähdyksen huulieni välistä.

Hieman harmitti, että tyttö oli vielä aavistuksen liian pieni lähteäkseen kiipeämään tulivuoren huipulle. Siellä oli meinaan ihan törkeen makeesti toteutettu kiipeilyseinä: se näytti tulivuorelta, jonka rinteitä laava valui alas. Miten hienosti saadaankaan luotua visuaalisia efektejä valolla ja väreillä. Muutenkin sisutuksessa oli käytetty makeesti värejä, muotoja ja valoja. Ei oltu menty siitä yli missä aita on matalin ja krokotiili kauimpana.

Hitti oli myös mönkkärimopot (ei sitteen niin minkään valtakunnan hajua miksikä niitä oikeesti pitäis kutsua). Niihin tarvittiin poletti ja sitten pääsi kiertämään rataa kaasu pohjassa. Sipukin siis tykkäs niistä kovasti, mutta kyllä se vähän äidinkin mieltä lämmitti kun pääsi ohittamaan. Pojan. Joka oli ehkä kuus. Elämäni huippuhetkiä.

Tänne me kyllä raahaudutaan vielä. Kun ulkona on vain pimeää ja märkää -mode. Kun ei enää jaksa olla kotona ja katsoa kuinka toinen hyppii seinille. Ja lapsikin kaipaa jotain tekemistä. Saas nähdä miltä se HopLop sitten vaikuttaa, kun noin sata perhettä on keksinyt saman idean. Voi sitä märkien villasukkien  ja aikuisten tuskan hien sulotuoksua.

Kommentit (2)

Lähinnä Kati

Hei kiva, että HopLop-reissu oli onnistunut 1,5-vuotiaan kanssa! Tuo tulivuorihässäkkä kuulosti erityisen hauskalta. Mulla on pian tyttö 4v joka on toki jo käynyt sisäleikkipuistoissa ja just hyvää kohderyhmää mutta tää 1v 2kk poika alkas kohta ehkä jo kiinnostumaan niistä myös. Tai siis on niin kova kiipeilemään kotona, että ehkä nuo pehmustetut kiipeilypaikat ja liukumäet vois olla hyvä juttu... Se on kyllä sitten just sitä, että saa kompuroida tuon pikkutermiitin perässä ja juuttua liukumäkeen (ymmärsin siis heti sun läheltä-piti -tilanteen). Uskaltaiskohan sitä lähteä noiden lasten kans? Ehkä on otettava toinen aikuinen vielä mukaan. :D

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Ehdottomasti voit! Ja ehdottomasti ota toinen aikuinen mukaan. Noi termiitit ei tarvii vaihtoja, mutta aikuisilla saattaa kunto loppua. Varsinkin jos sattuu nolo  liukumäen tukkiutumisepisodi ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat