Olimme ystäväni sekä pikkutyttöjemme kanssa Tallinnan vieressä Viimsissä kylpylälomalla. Hotellin puolihoitopakettiimme kuului kaksi hoitoa Spassa. Lottotyttö oli arponut meille parafiinihoidon sekä klassisen hieronnan. Mitäs me niitä, lady Fortunan valintoja, mentäis muuttelemaan. Päätettiin, että mennään kokeilemaan vuoronperään rentoutumista, kun toisella taas olisi vahtivuoro täystuhoi... kullannupuista.

Parafiinihoidossa kädet dipattiin kuumaan vahaan ja sujautettiin muovipusseihin. Koko komeus kruunattiin patakintailla. Ei ollut lainkaan tyhmä olo, ei.

Sitten piti istua Aallon Paimio-kopiolla vartti. Pisimmät 15 minuuttia ever: tajusin kuinka koukussa olen tekemiseen ja virikkeisiin. Normaalisti olisin näpytellyt kännykkää, lukenut lehteä tai edes jutellut. Nyt joutu herranen aika oleen 15 minuuttia ihan vaan omien ajatustensa kanssa!

 

Mietin menikö siellä kaikki hyvin vai hermot.

 

Lukion psykan tunnilla kerrotiin sensorisen deprivaation testistä, jolla mitattiin sitä, kuinka kauan ihminen pystyy olemaan aistittomassa tilassa. Koehenkilöille maksettiin maltaita joka tunnista, jonka osallistui testiin, mutta suurin osa taisi lopettaa melko pian. Nyt, vuosien jälkeen ymmärrän miksi.

Samalla koin suunnatonta huonoa omaatuntoa ja syyllisyyttä siitä, että ystäväni "joutui" kaitsemaan omaa ja kummityttöään. Mietin menikö siellä kaikki hyvin vai hermot. Tuntui jotenkin niin typerältä ja väärältäkin vaan istua siinä kuuntelemassa leppoisaa loungea ja tuijottaa ulos ikkunasta. Ja samalla miettiä, että kyllä mä olen vähän pöpi, kun en osaa rentoutua.

Tämän vuoksi koko reissun vaikein osuus oli parafiinihoito. Sen seurauksena olen pohtinut, pitäisikö sitä useamminkin käydä tällaisissa sensorisen deprivaation kauneushoidoissa? Ihan vain siedätyshoitona?

Kuvat: Kanerva Ahonala

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla