Tuli ihan oikea bloggaaja-fiilis kun sain kutsun Vauvan ja Meidän Perheen ruokatoimittaja Outi Väisäsen Samasta padasta -keittokirjan lanseeraustilaisuuteen uuteen vegaanikahvila Roots Helsinkiin. Sieltä tarttui mukaan myös itse kirja, jota olemme nyt innoissamme yhdessä selailleet. Sipua kiinnostaa kovasti kuvat. On muuten aika makeesti kuvitettu keittokirjaksi. Niistä kiitokset valokuvaaja Elvi Ristalle. 

Joukolatar jo kirjaa testasikin ja sieltä voitte lukea ne järkevät ja informatiiviset jutut itse kirjasta. Lyhykäisesti: kirjassa on ideana se, että koko perhe voisi syödä samaa ruokaa. Siinä on selitetty niin, että myös tällainen ihmistyyppi, joka ei ohjeita yleensä jaksa lukea, pystyy hahmottamaan ne tärkeimmät seikat. Reseptit ei oo mitään överi hifistelyä eikä raaka-aineiden perässä tarvitse juosta kaiken maailman erikoisputiikeissa. Eli hyvää perusruokaa, uusia ideoita ja (varsinkin meidän perheelle, joka syö aivan liikaa lihaa) herkullisia kasvisruokia.

Koska pakkaseen oli jäänyt pieni pala lohta, testattiin yhden kattilan lohipastaa. Pikku vinkkinä, ei ehkä kannata tehdä heti siivouspäivän jälkeen. Ainakin mä sain meinaan sellaisen sotkun aikaseks sitä kesäkurpitsaa vuollessani, että niitä liuskareita oli joka puolella. Mutta itse pastasta tuli oikeinkin maukasta ja herkullista. Omaan annokseen sai helposti lisättyä suolan vielä lautasella niin ei tarvinnut lainkaan sotkea pastaa moneen kattilaan (jos teillä mies aina tiskaa kattilat niin ei sitten niin väliä).

Meillä kirjasta vielä merkattuna monta monituista ohjetta, joita varmasti kokeillaan. Ihana saada jotain vaihtelua niihin samoihin pastoihin ja makaronilaatikoihin, joita aina tuntuu olevan listalla. Miten ihmeessä siellä kaupassa ei koskaan tule mieleen mitään uutta. Josta tulikin mieleeni että löytyisköhän jostain sellaista aplikaatiota, joka kaupassa osais ehdottaa tällaisia järkeviä arkiruokia, joiden tekemiseen menee se puoli tuntia ihan max? Voiskohan Outi Väisänen puuhastella sellaisen apin?

Tässä vielä Samasta padasta -kotisivuilta napattu #vauvanruokamanifesti. Siitä aukeaa kirjan idea myös meille hitaammille lukijoille.

 

Ja ai niin, Samasta padasta -kirja saatu blogin kautta. Aika hauska juttu sinänsä.

Kommentit (3)

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Mut voitais kyllä mun mielestä jatkossakin pitää sellainen työnjako, että sä kirjoitat asiaa ja mä sitten siitä kuinka paljon sotkua tulee tai kuinka pahasti voi mokata jonkun reseptin. nim. makaronilaatikko "pikkusen" muokatulla reseptillä uunissa ja ihan vaan varmuudeks selailen jo netistä ravintoloita joilla on kotiin kuljetus...

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

sovittu! Mutta kyllä mäkin etsin uutta kotiamme lähempää keskustaa, ihan vaan siitä syystä, että Wolt toimittaisi sinne useamman ravintolan ruokia. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat