Moni teistä on ollut kiinnostunut siitä, oliko viiden viikon ravintovalmennuksesta mitään hyötyä. Muuttuiko jokin, laskiko paino, onko erilainen olo?

Oma painoni laski vain hieman, mutta se ei ollutkaan tavoite. Ulkonäöllisesti isoin muutos oli vatsan turvotuksen väheneminen (heti kun pötsi tottui papuihin ja parsakaaliin). En ollut aiemmin edes tajunnut vehnän ja maidon vaikutusta omaan kroppaani. En, vaikka sitä toitotetaan joka toisessa hyvinvointiblogissa. Joillain kuurilaisilla paino tippui paljonkin, mutta kaikki riippuu lähtötilanteesta. Jos päivittäisiin nautintoaineisiin kuuluu 1,5 litraa limua ja paljon herkkuja, saa tällainen kuuri aikaan melkoisen shokkivaikutuksen. Sellaisen positiivisen.

Suurin muutos näkyy tietenkin lautasella. Kasvikset valtasivat alaa lautasmallista. Kasvisten kirjo laajeni ja tapa niiden käyttämiseen ruokavaliossa monipuolistui. Tämä tapahtui koko perheellä, ei vain ruokakuurilaisella. Kummasti ne porkkanatikut katosivat kupista, kun niitä vain jaksoi laittaa esille.

Joku kummallinen ajattelutapa paljastui takaraivosta: "kasvispainotteisella ruokavaliolla ei voi pysyä kylläisenä"

Perunamuusin korvasi kukkakaalimuusi
Perunamuusin korvasi kukkakaalimuusi

 

Aluksi annoskoot kasvoivat, kun varmistelin ettei vaan tuu nälkä. Joku kummallinen ajattelutapa paljastui takaraivosta: "kasvispainotteisella ruokavaliolla ei voi pysyä kylläisenä". Loppua kohden tämäkin harhaluulo ja sen aiheuttama varmuuden vuoksi syöminen tasaantui eikä nälän yllättämistä enää pelännyt samalla tavalla. En edes tajua miksi nälän tunne aiheutti sellaista paniikkia minussa. Eikös se suoliston kurina ole ihan hyväkin asia?

Yllättäen en tuntenut energiaa olevan vähemmän, vaikka hiilareita olikin niukasti. Jaksoin ihan hyvin samat työpäivät ja treenit, kuin ennenkin. Olin alunperin ihan varma, että saan seurakseni päänsäryn ja kiukkuisen luonteen, mutta yllättävän hyvin siitäkin päästiin yli. Ravintovalmennuksen Facebook-ryhmässä osattiin jakaa hyviä vinkkejä myös näihin lieveilmiöihin. Lihaliemi kuulemma auttaa.

Yllättäen en tuntenut energiaa olevan vähemmän, vaikka hiilareita olikin niukasti.

Tortillan täytteet kokivat täysuudistuksen. Pois jäi mm. turkkilainen jugurtti, kun itsetehty hummus syrjäytti sen.
Tortillan täytteet kokivat täysuudistuksen. Pois jäi mm. turkkilainen jugurtti, kun itsetehty hummus syrjäytti sen.

Ajattelu herkuttelusta on kokenut myös muutoksen. Superherkkua on lakritsikuorrutetut taatelit, raakakakku ja marjat. Voisin ehkä elää vadelmilla ellei ne olis niin saakelin kalliita. En voi kuitenkaan väittää, että vanhat suosikkini jäätelö ja suklaa olis aivan kokonaan jäänyt pois herkkuvalikoimasta, mutta siinäkin laatu korvaa määrän.

Negatiivista tällaisessa ruokaherätyksessä on se, että erikoisainekset, marjat ja kasvikset ovat kalliita. Siksi myös ostokset ja ruokalistat suunnittelee ehkä aiempaa paremmin. Ennen saattoi pastaa keittää varuiksi tarpeeksi, nyt keittää juuri sopivan määrän, sillä eihän kukaan halua heittää rahaa roskiin.

Kastikkeet menettivät hieman merkitystä. Ruoka saa maistua sille itselleen eikä kermakastikkeelle tai salaatinkastikkeelle. On kuulemma olemassa sanonta, että kokki peittää epäonnistumisensa kastikkeella, arkkitehti villiniinillä ja lääkäri mullalla.

Arkiruokalista laveni, kun mukaan tuli uusia vaihtoehtoja ja makuja. Vanhat klassikot kokivat uuden elämän terveellisemmällä tvistillä. Grilliin eksyy tavallistakin enemmän kasviksia ja kuin huomaamatta illan menun suunnittelee järjellä. Terveellinen ruoka voi olla hyvää.

Kokki peittää epäonnistumisensa kastikkeella, arkkitehti villiniinillä ja lääkäri mullalla.

Leipä on jäänyt pois melkein kokonaan. Samoin maito. Kumpaakin nautin varmasti jatkossa jonkin verran, mutta toivottavasti selkeästi vähemmän kuin ennen. Prosessoitu vehnä ja maito aiheuttavat oireita, vehnä vatsaan ja laktoositonkin maito liman eritykseen. Näitä oireita ei ole ikävä.

Myös aamupala on muuttunut täysin, mutta varmasti jatkossa mukautuu johonkin uuden ja vanhan välimaastoon. Vaihtoehtoja ainakin on aiempaa enemmän.

Mitä nämä uudet vaihtoehdot sitten oikein ovat? Siitä saatte varmasti kuulla enemmän kuin tarpeeksi. Muun muassa maitotuotteiden korvaajia olen löytänyt useita!

Lapsen sai huijattua mukaan asettelemalla ruuan epämääräisen nokkaeläimen muotoon.
Lapsen sai huijattua mukaan asettelemalla ruuan epämääräisen nokkaeläimen muotoon.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla