Lähdetääns nyt ihan ensin siitä, että me ollaan pyöräilijäperhe, joten kriteerit on ehkä vähän eri ku Pertti Peruspyöräilijällä. Tai siis mulla mitään kriteerejä ole. Oikeesti se on toi mies joka on se todellinen pyöräilijä ja se päättää meidän perheen pyörähankinnoista ja mä vikisen ja seuraan perässä. Eli mä näistä mitään tajuu mutta otan kaiken hyödyn irti. Oon ihan vaan Vertti Välineurheilija siis.

Sipu sai potkupyörän synttärilahjaks. Siis vuosi sitten. Se ostettiin käytännössä ennen kuin se osas ees kävellä. Ensimmäiset kuukaudet meni sisällä "ajaessa". Kumit tyhjinä, jotta varpaan kärjet edes hyvällä mielikuvituksella hipoivat lattiaa ja isin selkä ergonomisessa painajaisessa pyörää pitkin kämppää työnnellen. Sitten tuli kesä ja saatiin pyörä jo pihalle. Siellä se pötkylä paineli kypärä päässä ja suoraan maastoon. Ei haitannut pienet muksahtelut. Ylös vaan ja uudestaan.

Hupaisaa tässä on ollut se, että tuo lapsi on ihan alusta asti ollut täydellisen fiiliksissä pyöräilystä. Ihan ilman suostuttelua. Lähinnä ne itkut on tullu kun pyörä on viety takas talliin. Että oon kyllä tyytyväinen että ollaan hankittu hänelle ihan kunnon pyörä.

Sipulla on siis Specialized Hotwalk12" renkailla ja pinkkinä. Tietty. Siinä se ainoa heikko puoli tässä pyörässä sitten tulikin. Ei siinä värissä (tietenkään!) vaan koossa. Tätä ei saa ihan pienille pyöräilijöille vaan alkaa oleen sopiva n. 2,5 vuotiaille. Tosin koska S on vaan niin tai-ta-va eiku siis pitkä, niin jalat ylttää jo hyvin maahan. Pituutta on kotimittauksella se 92cm. Mutta jotain hyväähän tässä pyörässä pitää olla, jotta se meille tuli. Kysyin siis mieheltä mitkä hänellä oli kriteerit pyörän hankintaan. Nämä vastaukset sain:

  1. Specializedin pyörä on tehty oikeista pyörän osista eikä ole mikään rimpula vimpula muovihärpäke. Se on siis yhtä laadukas ja turvallinen, kuin Spesilizedin aikuisten maastopyörät. Tämä tarkoittaa siis myös sitä, että varaosia löytyy kun jotain pitää fiksata (tai tuunata). Ei tarvii ostaa kokonaan uutta pyörää.
  2. Tää firma osaa rakentaa maastopyöriä ja tietää mitä tarkoittaa tasapaino. Kaiken järjen mukaan kunnolla tehty pyörä myös auttaa lasta oppimaan sen tasapainon hakemisen nopeammin, kuin joku huonosti rakennettu joka suuntaan vemputtava halpa kopio. Renkaat on kunnolliset kumirenkaat ja penkki pehmustettu. Ei jää ajomukavuudesta tämä harrastus kiinni.
  3. Pyörä on alumiinirunkoinen eli kevyt ja kestävä. Ei tarvii koko ajan olla kieltämässä tai estelemässä kun tyyppi painaa täysillä pusikkoon tai metsään kivien keskelle. Tai ei ainakaan sen pyörän takia. Se kestää kyllä. Vielä seuraavallekin lapselle. Ja seuraavalle. Ja naapurille.
  4. Kallishan se on (ovh. n. 179e) mutta näillä on hyvä jälleenmyyntiarvo. Torissa noita samoja on myyty 70-90 eurolla. Toisaalta tuo kestävyys ja laatu tekee sen, että myös käyteyn uskaltaa ostaa omalle kullan nupulle. Ennemmin mä panostaisin pyörän jälleenmyyntiarvoon kuin jonkun vaatteen. Vaikka siinä olis kuin lettejä. Mut se oon vaan mä.
  5. Tällä pelillä voi kuulemma kesällä lähtee tutustumaan BMX Helsingin Pyöräkrossiparkin potkupyöräkisoihin. Pitäähän niille pikkukolleille näyttää kuka on S ja kuka määrää.

Jos halajat omalle Katarina Ebelingillesi kunnon pyörää niin Helsingin Mountain Bike Shopista näitä ainakin saa. Sieltä saa sitten aika paljon muutakin kivaa. Seitsemän vuotta sitten sieltä sai mm. poikaystävän. Että kannattaa olla vähän varovainen...

Kommentit (4)

Vierailija

Ajankohtainen hyvä artikkeli. Pyörän laadukkuus takaa myös että sisarukset perivät pyörän. Siinähän säästyy myös rahaa. Hienoa myös että edistetään pienen lapsen liikuntaharrastusta.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Kiitos! Meille tärkeimmät harrastukset on pyöräily ja sukellus ja molemmissa Sipu on kyllä ihan elementissään. Ihanaa kun voi sitten koko perhe lähteä yhdessä harrastelemaan. Tosin laitesukellukseen menee hänen osaltaan ihan pari vuotta vielä. 

Vierailija

Meillä kanssa tämä potkupyörä, koska pyöriä harrastava isä valitsi. :) Nyt potkuttelija on saamassa jo ihka ensimmäistä polkupyörää ja pikkusisko perimässä veikan potkupyörää, mutta tosiaan, voi jehna, kun tuo kirppu on vara 76cm pitkä, niin ei ne varpaat maahan millään tapaa vielä. :<

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Kumit tyhjäks vaan ja isille selkä kaarelle pitämään pyörää pystyssä. Senhän vika se on kun on valinnut tämän pyörän. 😉 Mutta täytyy silti sanoa että oon tyytyväinen että mies valkkas kunnon pyörän. Vaikka vähän kestääkin että pääsee potkutteleen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram