No nyt aletaan sitten siirtymään siihen rehelliseen "vain äitiä kiinnostaa" osastoon näiden tärkeimpien ominaisuuksien kanssa. Mukavuus oli puhtaasti lapsen näkökulmasta, käytännöllisyys ja hinta sellaisia järkevän aikuisen perusteita, mutta tää, tää on kyllä ihan puhtaasti vaan pinnallista ja mielipidekysymys.

Päiväkotivaatteiden tärkeimmät ominaisuudet:

4. Ulkonäkö: Valehtelisin, jos väittäisin yöllä herääväni murehtimaan vaatteita... (Myönnä, lauloit mukana!) Mutta onhan sillä nyt väliä! Muutenhan vois vaan ostaa kymmenen samanlaista mustaa paitaa ja 10 samanlaiset housut. (Vähän niinku joku Anssi Kela.) Kyllä mä mieluummin valitsen niistä edullisista ja mukavista vaatteista ne sellaiset, jotka omaa silmää miellyttää.

En ihan hirveästi oo (noin niinku aikuisena) innostunut mistään pitsihörhellys-jutuista, mutta mulle on kerrottu, että mitä luultavammin tyttäreni innostuu niistä jossain vaiheessa. Jos äitiinsä on tullut niin kaikki missä on pitsiä, röyhelöitä, kimallusta ja (ei siis todellakaan tai) hörhellystä alkaa innostamaan siinä noin kolmevuotiaana. Eli kannattaa kuulemma nyt nauttia siitä, että saa omasta mielestään pukea tyttärensä kauniisti. Sillain että voi ylpeänä röyhistellä, kun joku kohteliaisuudesta kommentoi "ollaanpas teillä taas niin kauniina" vaikka oikeasti ajattelee, että mitä ihmettä toi muikkis on taas muksulleen pukenut päällensä.

Sillä häpeän kausi on viimeistään siinä vaiheessa korkattu, kun typy ei suotu lähtemään kotoa ilman a) mekkoa kaikkien muiden vaatteiden päällä (siis myös ulkovaatteiden), b) eriparikengissä (enkä nyt puhu mistään trendikkäästä Robin-imitaatiosta) ja c) ympäri vuoden Batman-asuun pukeutuen (koska: Always be yourself. Unless you can be Batman. Then always be Batman.) paitsi kerran vuodessa Halloweenina, jolloin mikään asu tai asuste ei kelpaa vaan se otus haluaa pukeutua rutkuimpiin trikoisiin ja varmasti väärän väriseen paitaan.

Joten vielä nautin näistä äidin nukkeleikeistä ja käytän naurettavan paljon kultaakin kalliimpaa aikaa aamuisin siihen, että juoksen hiki päässä pitkin poikin kämppää ja etsin yhteen sopivia vaatteita naperolle, joka mitä luultavammin sotkee hienon paitansa jo päiväkodin aamupalalla ja se vaihdetaan varapaitaan. Siihen jonka isi vei kaappiin. Siihen, joka oikeasti on pyjaman paita.

Paita Carter's
Trikoot Primark

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat