Edellisessä postauksessa lupasin riivata teitä viiden kohdan listalla päiväkotivaatteiden tärkeimmistä ominaisuuksista. Koska olen kuuluisa lyhyistä ja ytimekkäist, suoraan asiaan menevistä kirjoituksistani (Hei, haloo! Ooksä koskaan ees vilassut mun juttuja?) niin lähden näin ihan suoriltaan seuraavaan kohtaan:

Päiväkotivaatteiden tärkeimmät ominaisuudet:

2. Hinta: Mä en vaan saa mun pankkitiliä ymmärtään, miks mun pitäis ostaa kakaralle jotain föördi-sköördi-merkkisiä vaatteita kaapit täyteen, kun niiden käyttöikä on kuitenkin se muutama kuukausi. Paitsi tietenkin sen superkalliin valkoisen mohairneuletakin, jonka käyttöikä on tasan tarkkaan ensimmäiseen pastakastikkeeseen asti. Mä suosin suht edullisia vaatteita ja olen sellainen tarjoushaukka, että se alkuperäinen vois melkein haluta adoptoida mut.

Lisäksi mä suosin todella paljon kirpputoreja. Tasaisin väliajoin käyn Tuusulan Murulassa tai Ipanaisessa tutkimassa josko olis jotain sopivaa kaapin täytettä. Lisäksi tehokulutan tori.fi-sivustoa sekä oman asuinalueen Facebook-kirppistä. Kirppiksiltä löytyy paljon älyttömän hyväkuntosta lastenvaatetta, kunhan jaksaa olla kärppänä ja viitsii lähteä "av/yv/oota mä kysyn kaverilta/saako kuvia päällä/voitko tuoda mulle töihin ja napata matkalla mulle myös yhden patongin lounaaks"-leikkiin.

Täytyy silti olla rehellinen. Viime perjantaina kun ajoin a) pimeässä, b) sateessa, c) rankan työviikon päätteeksi ja d) nälkäisenä jonkun erikois hyvän tori-diilin perässä aivan liian monta kilometriä niin mietin, ettei tässä nyt mitään järkeä ainakaan ole. Mä naiivina luulin, että "Tuusula ku Tuusula. Sinnehän ajaa jonkun 15 minuuttia meiltä kotoa". No tää nimenomainen Tuusulan takakulma oli jossain päällystämättömien teiden takana ja olin ihan varma, että oon kohta jossain kauhuleffan klipissä, jossa rengas puhkeaa keskellä pimeetä mettätietä eikä puhelin toimi, jostain alkaa kuulumaan ahdistavaa pianomusiikkia ja kiiltävä veitsen terä vilahtaa kuun loisteessa. Että kannattaa ehkä katsoa sitä karttapalvelua ENNEN kuin sopii kaupoista. Sellasena nyrkkisääntönä vois pitää, että jos bensoihin menee saman verran tai enemmän kuin mitä kaupassa säästää niin se ei sitten periaatteessa ole enää mikään kovin hyvä diili.

Trikoot Primark
Neule Gap

Onko hinta tärkeä kriteeri lastenvaatteissa? Mikä on liikaa? Paljonko suostuisit maksamaan päiväkotiin tarkoitetuista vaatteista?

Kommentit (4)

Vierailija

Meillä ei ole erikseen juurikaan vatteita päiväkotiin, vaan kaikki vaatteet pyörii päällä oltiinme kotona tai ei. Mekkoja tytön hoitaja ei oikein tykkää, kun ne on hankalia potalla käymisen ja ulkoilun kannalta, eli lähinnä housut ja paita- tai tunika ja legginsit. Mut siis se hinta. Olen ehkä pihi, mut minusta sukkahousut ja legginssit saa maksaa noin kympin (max) kappale. Suosinkin ahkerasti Tokmannia ja kirppareita. Pojan farkuista voin pulittaa sen 8-15 e koska 122-128 cm vaatteita ei vaan meinaa löytyä halvemmalla. Tyttö on 2 v, joten hän ei vielä marise oli ne vaatteet käytettyjä vai ei, kun ei marise vielä pian 5v poikaan. Eli minun kipuraja vaatteen (perusvaatteet) kohdalla menee noin 15 euron kohdalla. Pihi mikä pihi.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Mä taidan kanssa sitten olla pihi ;) Kirpparilta löytyy tällaisella alle 2-vuotiaalle tosi paljon ihan hyvälaatuista vaatetta eikä noi mukelot vielä osaa nurista jos on hieman vanhaa mallistoa. Mulla taitaa olla aika lailla sama kipuraja ja jos haluun jotain kalliimpaa niin kyttään alennusmyyntejä.

Siramu

Miksi päiväkotiin tarvii erikseen vaatteet?? Samat vaatteet millä mukula muutenkin on.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Ei ne vaatteet siis meillä ole mitenkään eksklusiivisesti vaan päiväkotiin, mutta koska lapsi viettää niin suuren osan ajasta siellä, niin oonpahan vaan pohtinut millä perusteella hankin vaatteita. Ja silloin on kyllä aika usein mielessä se, että olisivat mahdollisimman järkeviä ostoksia juurikin sitä pk-ympäristöä ja touhuja ajatellen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram