Mielikuva New Yorkin matkasta on neonvaloja, ihmisvilinää, jetset elämää ja kaupunkia, joka ei koskaan nuku. Sinänsä ihan mahtavaa, mutta voisitko uskoa, että vain muutaman (noin sadan) mailin päässä on mieletön viinitilojen keskittymä? Long Island on varsinkin näin syksyllä, aivan tajuttoman kaunista värikkäine ruskan värjäämine puineen ja laajoine peltoineen. Ehdottomasti vierailun arvoinen kaikille niille, joita kaupungin syke jaksaa innostaa vain niin kauan ja varsinkin niille, jotka haluavat nähdä, mitä on Manhattanin ulkopuolella.

Vierailimme vuoden 2017 viinitilalla Sparkling Pointessa. Se on kuohuviinejä tuottava viinitila, jossa on kuplivan lisäksi tarjolla mm. juustoja, hunajaa ja amerikassakin supertrendikästä omenaviinietikkaa (auttaa kuulemma vaivaan kuin vaivaan, luomuna tottakai).

 

 

 

Kokeilimme kuohuviinitastingia yhdistettynä suklaan maisteluun. Oikein hauska ohjelmanumero aamupäivälle. Illan shoppailut sujuivat, sanoisinko kevyesti. Kuohuviineinä tarjoiltiin tietenkin talon omia kuplivia kuivasta makeampaan, chardonnaysta white merlotiin, vaaleasta punaiseen. Maukkaita ja selvästi erottuvia makuja. Ei siis tarvinnut olla mikään Jouko Mykkänen erottaakseen ne toisistaan. Suklaaparit viineille olivat sekä hyviä että, hmmm, erikoisia. Pekonisuklaa taisi jäädä kaikilta viimeistelemättä kun taas lähes musta kookoshiiltä sisältävä suklaa jakoi mielipiteitä. Kaikenkaikkiaan tasting oli mainiosti kuratoitu kokonaisuus, josta jäi testaajille hyvä fiilis.

 

 

Long Islandin road tripille mahtui myös muutama muu Must Visit-paikka: Tien 495 varrelta saa kuulemma New Yorkin parasta mustikkapiirakkaa. Briermere Farm Riverheadissa tekee tuhtia Blueberry Cream piirakkaa (25 dollaria), joka kannattaa napata mukaan. Mutta vain, jos piirakkaa syömässä on muutama muukin herkkusuu: piirakka painaa ehkä pari kiloa ja pienikin pala tätä taivaallista herkkua riittää. Jopa kaltaiselleni herkkupehvalle.

Saman 495 tien vierustoilta löytyy Cider Donuts ja Pumpkin patch-kojuja, joista voi ostaa amerikkalaisen syyskauden herkkuja. Jos taas on lapsia mukana, kannattaa vierailla Apple picking tai Pumpkin picking -tapahtumissa. Niissä on lapsiperheille paljon hauskaa puuhaa, mutta viikonloppuisissa tapahtumissa kannattaa varautua ruuhkiin. Sillain amerikkalaiseen tyyliin.

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla