Kyllähän sitä itsekin kyllästyy syömään aina vaan sitä samaa joka aamu ja ilta. Ei siis mikään ihme, jos alkaa aamupuuro Sipulla tökkimään ja iltapalan kanssa ollaan välillä sormi suussa, että mitäs tänään. Onneks meille on kertnyt nyt jo ihan mukava arsenaali erilaisia vaihtoehtoja, joista S saa sitten (kohtuuden rajoissa) kertoa että mitä sen tekee mieli. Kohtuuden rajoissa sen vuoksi, että jos hänelle antais vapaat kädet niin söis pelkkiä pipareita. Huoh...

Tässä moduuleja joista koostetaan aamu/iltapala:

 1. Kaurapuuro voisilmällä (alkaa oleen jo aika rajoilla tämän nauttiminen) tai mustikoilla (Piristää kummasti. Myös vaatteiden väriskaalaa.)
 2. Hapankorppu, näkkileipä tai pehmeä leipä, voita ja juustoa. (Juusto syödään ensin, voi nuollaan ja sitten vasta päästään narskuttaan näkkäriä. Pehmeä leipä syödään taktiikalla: keskelle reikä josta voi ensin kurkkia.)
 3. Hedelmiä: banaani, mandariini, omena, mansikoita, viinirypäleitä, mangoa, mitä nyt sattuu kaupasta tarttumaan mukaan. (Haasteena se, että yhtenä päivänä pitäisi olla kokonaisina ja toisena paloiteltuna. Tuulen suuntaa pitää siis tarkkailla huolella.)
 4. Avokadoa (Tätä menis yleensä vaikka kuinka ja paljon, mutta pelkään että toi muuttuu vihreeks jos saa niin paljon ku haluaa.)
 5. Kurkkua, tomaattia, paprikaa. (Yleensä annan näitä myös isommilla ruuilla. Pilkon valmiiksi kulhoon ja tarjoilen alkusalaattina pääruokaa odotellessa.)
 6. Karjalanpiirakka (Tämä on Sipun suurinta herkkua)
 7. Smoothie. (Toimii meillä myös namina.)
 8. Piltti välipalapatukka. (Näihin tutustuin ihan vasta. Näppärä välipala tai iltapalan osa esim jos ollaan liikekannalla.)
 9. Maustamatonta jugurttia tai turkkilaista jugurttia, banaania ja Talk-muruja. (Yleensä nämä maistuvat paremmalta äidin kiposta. Kummallista.)
 10. Pekaanipähkinöitä. (Ja samalla tuli testattua tuo pähkinäellergiakin. Ei ollut!)
 11. Kananmuna (paistettuna tai keitettynä, toimii aina.)
 12. Weetabix minit. (Nää on niin herkullisia että pitää varoa ettei itse syö kaikkea. Hups!)

Että kyllähän noista luulis aina löytyvän sellainen kombo, joka neitiä miellyttää. Aina meilläkään ei voiteta bingosta eikä tarjotut vaihtoehdot miellytä. Koko kavalkadia ei siis laiteta tarjolle. Jos mikään ei tunnu maistuvan, niin ei olla pakotettukaan syömään. S syö pääsääntöisesti niin hyvin, ettei tarvii ottaa stressiä jonkun yksittäisen aterian pienuudesta. Jos ei illalla maita, niin sitten aamulla yleensä uppoo enemmän. Silleen rennosti meillä mennään.

Mitäs teillä syödään aamuisin ja iltaisin? Onko jotain erikoisreseptejä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla