Kun suunnittelee lomamatkaa kahden lapsiperheen kanssa, on kriteerit majoituksellekin hippasen verran eri kuin kaksin reppureissatessa. Tiedostimme ystäväni kanssa tämän haasteen ja aloimmekin metsästämään täydellisiä majapaikkoja heti lentolippujen hankinnan jälkeen.

Olimme omasta mielestämme liikkeellä hyvissä ajoin (ja miestemme mielestä hullun ajoissa), mutta silti tuntui, että sopivien hotellien ja majatalojen valikoima olikin melko suppea. Vai johtuikohan se siitä, että tällä kerralla kriteeritkin olivat hieman spesifimmät kuin yleensä?

Hinta: Lapsiperheessä sitä mammonaa ei kai koskaan ole liikaa, mutta yllättäviä rahareikiä ilmaantuu aina. Kaikista seuraavista kriteereistä olisimme päässeet helposti yli, jos hintalapulla ei olisi ollut väliä. Olen kuitenkin sillä tavalla kieroontunut, että nautin hyvien diilien tekemisestä ja rahan säästämisestä. Kun yhdessä kohtaa sanoo miehelle, että "kelaa, nyt säästettiin x sataa euroa, ihan vaan koska sulla on niin noheva vaimo!" niin voi sitten lomalla shoppailureissulla laittaa sen saman rahan tuulemaan ihan ilman huonoa omaatuntoa. Eiks vaan?

Saman katon alla: Meille tärkeä kriteeri oli se, että ainakin jossain kohteessa mahduttaisiin samaan huoneistoon koko rytmiryhmä. Illalla on kivempi hengailla vielä hetki aikuisten kesken, kun kersat on saatu kuupautettua punkkaan. Jos siis vaan jaksaa. Oman haasteensa loi sellaisen asunnon löytyminen, jossa oli kolme sänkyä per makuuhuone sekä lompakolle sopiva hintalappu. Lisäksi olimme ystäväni kanssa hieman kriittisiä asunnon yleisilmeen ja siisteyden suhteen. Melko keski-ikäistä...

Ruuanlaitto: Halusimme olla osan lomastamme oman elämämme Jamie Olivereita, vaikkakin vaatteet päällä. Miehille tämä myytiin rahan säästämisen keinona, mutta todellisuudessa vaakakupissa painaa myös mahdollisuus äitien omaan aikaan (ja ruuanlaittoviiniin), kun sulkeudumme keittiöön. Tämän vuoksi asunto-tyyppinen ratkaisu oli osalle lomasta tavoiteltava vaihtoehto. Ravintolassa syöminen on ihanaa luksusta, mutta jos 2 viikkoa syö monta kertaa päivässä ulkona, alkaa tympimään. Sekä minua että bikineitäni, joihin ahtaudun.

sijainti: Vaikka älykelloni kannustaakin minua liikkumaan, niin halusimme kuitenkin, että majapaikat olisivat lähellä hyvää rantaa tai kaupungin keskustaa. Taksillakin voi liikkua, mutta 6 hengen kokoonpanolle tarvitsee aina 2 taksia tai jonkun pikkubussin. Lisäksi Kroatian saarilla kannattaa kuulemma katsoa, ettei ole ihan kauhean kaukana rantaviivasta. Mäki alkaa nousta heti rantakadun jälkeen ja mitä kauemmas menee, sen enemmän joutuu puskemaan rattaita ylämäkeen. Hyvää pepputreeniä, mutta ei joka päivä kymmenen kertaa. 

uima-allas: Bolilta me valittiin hotelli uima-altaan takia. (No, ehkä vähän myös aamiaisen vuoksi, ettei mene keittiöhommissa koko loma.) Uima-allas oli meidän pienelle vesipedolle Mauritiuksen loman kohokohta ja siksi yhdeksi hakuvaihtoehdoksi valikoitui hotelli uima-altaalla. Kroatiassa on paljon kauniita rantoja, mutta ne ovat pääsääntöisesti pientä kiveä. On vielä täydellinen arvoitus miten Sipu Sukeltaja niihin suhtautuu. Kovin tuulinen ja aallokkoinen ranta taas ei oikein käy yksiin alikehittyneen itsesuojeluvaiston kanssa.

Ilmainen Wi-Fi: Tämä onkin sitten eräänlainen vedenjakaja. Toisaalta haluan postailla kuvia ja vaikka blogiakin jos siltä tuntuu. Toisaalta haluan nähdä puolisoni kasvot ilman sinistä hohdetta ja keskustella iltahämärässä päivän tapahtumista, MEIDÄN päivän tapahtumista. En kenenkään missin tappeluista, maailman diktaattorien kiukutteluista tai kesäsäästä Suomessa. Olisi muuten hittituote hotellille myydä vaimoille (salaa mieheltä) ajastettavaa Wi-Fi pakettia. Vaimo voisi napsauttaa sen pois päältä, kun kaipaa huomiota. "No voi hitsin hitsi. Nyt tais netti kaatua! Pitäiskö sit vaikka, en mä tiedä, jutella?"

Mikä on sinun tärkein valintakriteerisi lomamajoitukselle?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla