Mä haluaisin lomalla mennä, nähdä ja kokea. Mun mies taas on täysin tyytyväinen lähes samanlaisina toistuviin päiviin: altaalle tai rannalle, ruokaa. Olla möllöttämistä ja stressivapaata tekemättömyyttä. Päivän ohjelman keksimistä aamun fiiliksen mukaan.

Mä haluaisin koluta pikkukaupunkeja, huvipuistoja, vesipuistoja, eläinpuistoja. Miehen mielestä ne on turhia turistirysiä ja paljon mielenkiintoisempaa on koluta rautakauppoja ja pohtia (joka saatanan kulmasta) sitä, millaisen suihkun tai lampun valitsee, suunnitella terassin valaistusta, haalia mitä ihmeellisimmistä kaupoista tarvikkeita ja porailla seinät täyteen tarpeellisia reikiä.

Mä haluaisin toimintaa ja hän toiminnan puutetta. Miten ihmeessä me selvitään lomasta ilman riitelyjä?

 

Kompromissi on meidän perheen rauhankyyhky.

Avainsana on kompromissi. Huvittavaa kyllä, jopa meidän kolmivuotias osaa sanan kompromissi. Hän ei aina käytä sitä aivan oikein, sillä kolmivuotiaan maailmassa kompromissi on se, kun saa kaiken mitä haluaa, mutta vain pienen mutkan kautta. Kompromissi on kuitenkin aivan selvästi meidän perheen rauhankyyhky.

Tällä lomalla olen yrittänyt antaa periksi enemmän kuin aiemmin, enemmän kuin aikana ennen lasta. Ennenmuinoin olisin excelit paukkuen täyttänyt loman joka minuutin kaikella (omasta mielestäni) kokemisen arvoisella. Tällä kertaa asiat ovat kuitenkin toisin. En ole raahannut perhettä joka toinen päivä johonkin kulttuuriperintökohteeseen vaan olen vain hieman venyttänyt mieheni mukavuusaluetta valitsemalla eri rannan kuin tavallisesti tai myymällä ajatukseni ensin lapselle. Sillä jos lapselle on jo vähän niinku luvattu matka eläintarhaan ja vesipuistoon, niin kukaan itsesuojeluvaistolla varustettu isähän ei jätä tätä suunnitelmaa toteuttamatta. Saatan joutua kestämään ajomatkalla hieman kiukuttelua, kun toimin (huonona) kartturina, mutta sen hinnan olen valmis maksamaan.

Toisaalta myös mies on joustanut mm. antamalla minulle vapaan shoppailupäivän, hetken auringossa jännittävän kirjan kanssa sekä mahdollistamalla joka aamuisen jumppahetkeni. Hän ainakin yrittää pitää naperon pois selästäni lisäpainoa tekemästä ja kannustaa minua silloin, kun itse meinaan jäädä sohvalle makaamaan. Ihan hyvä diili minusta.


Miehen näkökulma
Vaimon näkökulma
 

 

Asiat eivät taidakaan olla mustavalkoisia, jos niitä jaksaa katsella sen toisen näkökulmasta.

Mietin jossain vaiheessa myös sitä, että voisinko lähteä itsekseni tai kaksin lapsen kanssa koluamaan Tabarcan saarta, kun miekkosta se ei lainkaan tunnu kiehtovan. Onko lomalla pakko tehdä kaikki yhdessä? Lukeeko avioliittosopparissa pienellä präntillä, että pitää tehdä kaikkea sellaistakin, josta ei niin pidä? Eihän se niinkään voi mennä!

Olisin voinut aivan hyvin napata Sipun matkaan ja lähteä hänen kanssaan kaksistaan, mutta tulin kuitenkin siihen tulokseen, että haluan nauttia koko perheen seurasta, vaikka se välillä hieman kärttyisää olisikin. Kyllähän ketä tahansa kiukuttaa välillä porailla seiniin reikiä ja asennella valoja, kun rouva vaan makaa aurinkotuolilla ja lukee kirjaa.

Asiat eivät taidakaan olla ihan niin mustavalkoisia, jos niitä jaksaa katsella vähän myös sen toisen näkökulmasta. Ennakko-odotukset ja suuret kuvitelmat saavat usein aikaan pettymyksiä. Ja pettymykset saavat aikaan riitoja. Niinpä se yksi asia, jonka tämä loma minulle opetti on: ota happee! Hengitä ja mieti: mikä asia on sinulle todella niin tärkeä, että sen eteen kannattaa taistella? Kannattaako toinen väkisin raahata ihastelemaan vanhoja rakennuksia, jos saat samalla rahalla matkaseuraksi ärtyneenä murahtelevan keski-ikää lähestyvän kärttyisen ukkelin? (Jos se lukee tämän, saan niin huutia!)

Mistä teillä tulee riitaa lomalla?

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla