Olen sivukorvalla kuullut vanhempien valitusta siitä, kuinka pienten lasten kanssa matkustaminen on mahdotonta. Kuinka kaikki matkasuunnitelmat, ehkä Ruotsin laivaa lukuunottamatta, on jäässä kunnes kersa täyttää 18 ja voi jäädä yksin kotiin. Koska lapsen kanssa matkustaminen on vaan niin tuskaa ja kärsimystä.

Ollakseni rehellinen, olen asiasta eri mieltä. Aika reilustikin. Onhan lapsen kanssa matkustaminen erilaista kuin ilman, mutta ei se kyllä yhtä tuskaa ole. (Vaikka välillä sitäkin.) Kirjoitinkin aiheesta aiemmin: Matkustaminen lapsen kanssa ei olekaan niin erilaista kuin kuvittelin  ja Nämä 6 asiaa muuttuvat kun matkustat lapsen kanssa.

Miksi meidän perhe siis, kaikesta hammasten kiristelystä huolimatta matkustaa myös sen "kaamean kakaran" kanssa?

Ehkä suurin syy on se, että mä olen matkanarkki. Matkustelu on mulle henkireikä. Mun on pakko päästä näkemään ja kokemaan, aistimaan ja oppimaan. Lapsi ei voi olla tässä esteenä. En suostu uhraamaan osaa minuudestani lapsen takia.

Matkustelu on ollut meidän elämäntapamme jo ennen lasta, miksi muuttaisimme sitä?

Uskon yhä vakaasti siihen, että lapsi tuli meidän perheeseen eikä niin, että perhe rakennettiin lapsen ympärille. Totta hitossa lapsen takia tehdään muutoksia, mutta ei sitä elämää tarvitse pauselle pistää ja sitten kiikkustuolissa olla katkera, kun oma lapsi puuhastelee kaikkea jännää. Lapsensa kanssa! Herran jumala!

Matkustelu rakentaa meille perheenä mahtavia muistoja. Ja ihan turha tulla mulle mussuttaan, että eihän se pieni lapsi niistä mitään muista. Kummasti puheissa vilisee silti Espanjat, Kroatiat ja Mauritiukset sekä siellä tavatut ihmiset. Sitä paitsi samalla logiikalla lapsuusajalla ei ole mitään väliä, kun eihän se sitä muista. Pah, sanon minä.

Matkustelu on myös oppimista. Haluan tarjota lapselle kosketuspintaa eri kulttuureihin, ruokiin, ihmisiin, tapoihin, kaikkeen. Kaikki se kasvattaa lasta katsomaan ympärilleen avoimin silmin ja ymmärtämään, että on muitakin tapoja elää kuin tämä omamme. Hattaran sisällä turvassa. 

Lapsi myös oppii siihen ettei aina ole kaikki niinkuin kotona. Yllätykset eivät ole sama kuin katastrofi. Vieras ei ole sama kuin pelottava.

Tarvitseeko lapsi matkoja? Ei, mutta kyllä meillä Sipu niistä on nauttinut. Kaikesta näkemästään ja kokemastaan jutellaan vielä pitkään matkan jälkeen ja kuvia katsomalla lomafiiliksiin pääsee yhä uudelleen ihan kotisohvallakin.

Sitäpaitsi, lapsen kanssa saa aina enemmän huomiota. En ole koskaan saanut yhtä paljon hymyileviä katseita ja hyvää palvelua kuin lapsen kanssa. Jonojen ohi pääsee painelemaan ihan kuningattarena ja kaikenmaailman etuoikeuksia ilmaantuu eteen, kun vaan on lapsi-passi käytössä. Ja kokeikaapas, mitä tapahtuu, kun opetatte sen kupeittenne hedelmän kiittämään paikallisella kielellä!

P.S. Jos ette usko mua, niin lukekaa Isäkuukausien hupaisa kuvaus vauvan ja taaperon kanssa matkustamisen eroista, Hennan Mutsiblogin pohdinta taaperon kanssa road tripille lähtemisestä (kyllä, se on mahdollista!) ja Etä-äidin fiilikset aktiivitaaperon ja esiteinin kanssa lomailun ihanan ja kamalan suloisesta yhdistelmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla