Miks kukaan ei ole kertonut mulle kuinka hauskaa polkujuoksu on?! Miks mä oon tahkonnut niitä samoja asfalttiteitä, joiden seuraava kulma ei tunnu lähestyvän vaikka kuinka pinkoo ja lähtö lenkille on työn ja tuskan takana, koska motivaatio on nolla?

Mä jouduin kampeamaan itseni puoliväkisin kävelylenkille seuranani nippu tekosyitä sille, miksi en voi lähteä juoksemaan. Totuus oli se, ettei vaan huvittanut. Sitten täysin liittymätön pyöräilijä katosi edestäni metsään ja sain kuningasidean: minähän menen perässä! Pyöräilijä pakeni yllättävää stalkkeria, mutta minäpä pingoin siellä pitkin poikin polkuja yhteensä yli kuuden kilometrin verran ja olo on mah-ta-va!

 

 

Tässä 5 syytä sille, miksi polkujuoksu on niin siistiä ja sinunkin kannattaa kokeilla sitä:

 

  1. Reittiä ei voi etukäteen suunnitella, vaan pitää mennä sinne mihin polku vie. Risteykset tulevat eteen nopeaan tahtiin ja päätös pitää vain tehdä sen enempää miettimättä. Jokainen lenkki on siis erilainen vaikka alue olisi sama.
  2. Tuntuu kuin juoksisi kauhean kovaa, kun ei näe eteensä kovin pitkälle ja maisemat vaihtuvat ripeään tahtiin. Tulee fiilis kuin olisi paremmassakin kunnossa.
  3. Metsässä juoksu kuulemma rauhoittaa mieltä. Tiedä sitten häntä, mutta ainakin siitä tuli ihan voittaja-fiilis.
  4. Poluilla juostessa käyttää paljon tehokkaammin mm. keskivartalon ja nilkan lihaksia. Pitää vaan varoa liukastumisia ettei käytä nilkan lihaksistoa loppuun yhdellä lenkillä.
  5. Kävely ja jopa pysähtyminen kesken juoksun on ihan ok, sillä kukaan ei ole sitä kuitenkaan näkemässä ja kartan tutkiminen totaalieksymisen välttämiseksi hyväksytään. Myös mäet saa kävellä ihan rauhassa. Ei siis tartte suorittaa!

 

Polkujuoksussa oli jotain samaa kuin Frendien Phoeben juoksutyylissä: se oli hauskaa! Ei tarvinnut aikuismaisesti, otsa rypyssä tahkota eteenpäin ja yrittää esittää niinkuin ei tuntuis missään. Jostain kumman syystä olo oli kuin pikkulapsella, joka (omasta mielestään) kirmaili kuin villivarsa ja hirnui kovaa. En ole ihan varma, ettenkö olis hirnunut minäkin. Ihan ääneen.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla