Ostin aikoja sitten Barbapapa lautasen ja kulhon Espan kalliista mutta ah niin ihanasta Ombrellino-lelukaupasta. Maksoi maltaita, mutta oli niin söpöjä. Oli pakko saada. S ei tainnut silloin edes vielä syödä itse saatika että olisi mitään noiden värillisten sarjakuva-möhkäleiden päälle tajunnut.

Mummi olikin parempi tarjoushaukka ja ihan tietämättä meidän ostoksista, tyhjensi paikallisen Zara Homen alennusmyyntipöydän Barbapapa-lautasista, kulhoista ja mukeista. (Oikeesti, joku 8 tuotetta maksoi vähemmän kuin yksi mun ostama lautanen. Ja on siis ihan samaa merkkiä. Kä-sit-tä-mä-tön-tä.) Voi sitä riemun päivää, kun tämä äiti tajusi ettei sitä yhtä kulhoa tarvii joka kerran jälkeen käsin pestäkään.

Kun meillä aloiteltiin harjoittelemaan syömään itse, niin houkuteltiin ottamaan vielä yksi lusikallinen jotta pohjassa oleva kuva tulisi esiin. "Mikäs kumma se sieltä puuron/pastan/keiton alta pilkistääkään? Ohhoh!". (Ja tämä kaikki sellaisella mahdollisimman retardilla äänellä, koska noh, lapset nyt kai vaan tykkää sellasesta. Ehkä.)

Tuollainen ylenpalttinen hassuttelu ja ruokapöydässä ilakointi unohtui jo aika päiviä sitten. Olin jo siinä uskossa, ettei tällä höpsöttelyllä ollut mitään vaikutusta. Randomisti valitsin lapselle pöytään milloin Barbapapaa, milloin Ikeaa.

Tänään aamulla tytölle tuli lohduton itku. Isin turjake oli mennyt valitsemaan halvan Ikea kipon, jossa mitään kuvaa ei ole. "Papa?" kuului kyynelten tuhrustama ääni. Täytyy myöntää, että hetki meni tajuta (taas) mistä oli kyse. Että mikä ihme sille nyt tuli? Onneks äidin kovalevy ei sitten olekaan ihan niin täynnä kuin välillä tuntuu. (varsinkin silloin kun menee kauppaan ostamaan maitoa, kuluttaa noin 100 euroa, mutta ei osta sitä prkleen maitoa.) Hymy saatiin meinaan tirppanan kasvoille kun kaapista noudettiin kiireen vilkkaa tyhjä Barbapapa-kulho, jonka kuvaa sai ihailla kun äiti lappoi loput puurot kauniisti avautuvaan kitaan.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Ei (melkein) myöhästytty päiväkodista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram