Olemme kummityttöni äidin ja rakkaan ystäväni kanssa perinteisesti juhlineet kevään tuloa nappaamalla pikkutytöt mukaan ja suuntaamalla johonkin reissuun ihan vain keskenämme. Viimeksi valloitimme Tukholman. Tänä keväänä tyttöjen perinteinen retki suuntautui Viimsi Spahan Tallinnan ulkopuolelle.

Pakkasimme hippokippoon uikkarit ja kesämekkoja, survoimme pikkutytöt takapenkin istuimiin ja kurvasimme Länsisatamaan. Jokainen Länsisatamasta Tallinnaan lähtevä tietää, kuinka tukossa Jätkänsaari on, kun edullisemmille viin...vesille halajavat hahmot rynnivät kaikki samaan aikaan pitkin kapeita kujia. Ei mikään liikennesuunnittelun helmi.

Vinkki 1: vältät jäätävät risteilyruuhkat koukkaamalla Ruoholahdesta Crusellin sillan yli takakautta Länsisatamaan. Säästät aikaa ja hermoja.

 

Otimme auton mukaan, sillä kohteemme Viimsi Spa sijaitsee 11 kilometriä Tallinnasta ja halusimme vapauden tukka tuulessa hulmuten kruisailla oman mielen mukaan syömään, rannalle, mihin vaan. Ikaalisten matkatoimiston kautta siirtyminen hotellille olisi onnistunut myös iloisella yhteiskuljetuksella, mutta me halusimme oman vapautemme. Kuin Thelma ja Louise, mutta ilman sitä loppukohtausta. Aavistus jännitystä nimittäin saatiin aikaiseksi jonottaessamme laivaan. Jostain kumman syystä lapset, jotka olivat innoissaan odottaneet retkelle lähtöä, eivät kokeneet jonossa jumissa autossa istumista kovinkaan mielekkäänä. Melkoinen antikliimaksi.

Vinkki 2: varaa autoon kunnolla tekemistä. Luovu mahdollisista periaatteistasi ja lyö tyypeille kouraan padi, jolla voivat pelata vaikka Pikku Kakkosta. Pääset helpommalla.

Menomatkan laiva Tallink Megastar on uusi laiva ja sen kyllä näkee. Ovelta ei tarvitse paniikinomaisesti rynniä mummoja tönien varaamaan istumapaikkoja, vaan joka puolella on paljon tilaa. Kaupat ovat suuret ja avarat ja Fast Lane -kahvilasta sai turhia jonottamatta lapsillekin lihapulla-annoksen. (Buffa oli muuten loppuunmyyty, joten jos "koko rahalla"-henkinen nautiskelu kiinnostaa, kannattaa olla ajoissa liikkeellä.) Lasten leikkihuone oli suhteellisen suuri ja ennenkaikkea siisti. Vain portti puuttui karkailun estämiseksi. Palvelu laivalla oli oikein lapsimyönteistä ja kaksi tuntia hurahti nopeasti.

Vinkki 3: kannattaa sovittaa matkansa Megastarin aikatauluihin. Niin paljon parempi laiva kuin esim. Star.

 

Viimsi Span etsiminen olisi ollut ihan helppo nakki, jos olisi seurannut kartan ohjeita, eikä vaan ihastellut maisemia ja ajanut kerran ohi. No, lomalla ei ole kiire ja aina on aikaa pikku eksymiselle. Näimmepä sellaisia alueita, joita emme muuten olisi käyneet katsomassa. (Kuten teollisuusalueen, vau...). Viimsi Spa on heti Viimsin mahtipontisen (not) keskustan liikenneympyrän jälkeen ennen ruosteenruskeaa koulua. Hotellin julkisivussa lukee vain Spa. Hämmentävää. Hotellin pihalla oli ilmainen parkkipaikka asiakkaille ja huoneisiin pääsimme heti saavuttuamme. Tämä oli hyvä, sillä lapset eivät meinanneet enää pysyä nahoissansa. He halusivat uimaan!

Vinkki 4: seuraa Google Mapsia äläkä vain ihastele maisemia. Paitsi, jos haluat eksyä. Sekin on ihan kivaa.

Innostuitko Viimsin kylpyläretkestä? Seuraavaksi kerron itse hotellista, sen palveluista ja epäpalveluista sekä hieman lähiympäristön mahdollisuuksista lasten kanssa. Stay onboard!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla